Kan du rejse til Spanien i maj?

Spanien vil måske åbne for turismen allerede 19. maj

Kan du rejse til Spanien allerede sidst i maj? Det ville da være så utroligt!
Spanien er Danmarks største rejsemål og hårdt ramt af Corona nedlukninger. Nu siger den spansk turistminister ifølge Reuter i en ret interessant udmelding den 10. marts til en spansk lokal TV-station, at man er tæt på at lukke en aftale, der allerede fra den 19. maj giver rejsende med et europæisk Coronapas lov at rejse ind i landet igen. En generel åbning for udenlandske turister, som er vaccinerede, kan dermed blive virkelighed i Spanien. Det er  vel og mærke efter den spanske statsminister i januar sagde, at der kunne gå lang tid endnu, og det vil primært afhænge, af hvor stor del af den spanske befolkning, der på det givne tidspunkt ville være vaccinerede. Et tal som mindst 70% har været nævnt. Kan du rejse til de spanske destinationer igen, så betyder det utroligt meget for os danskere og naturligvis også for de gæstfrie spaniere.

Kan du rejse til Spanien? Puerto Banus Marina, Costa del Sol, Spanien

Kan du rejse til Spanien? Puerto Banus Marina, Costa del Sol, Spanien

Kan du rejse til Spanien? Danskernes foretrukne rejsemål tæt på åbning for turisme

Kan du rejse til Spanien? Maj udmeldingen fastslog landets turistminister  som sagt overfor en lokal TV-station, så det skal tages med et gran salt, men afspejler meget godt de tiltag, der sker i rejsebranchen og især på rejsemålene lige nu. Forudsætningen er dog, at turisterne i den spanske lufthavn eller grænse fra denne dato kan fremvise et digitalt Vaccinepas, som lige skal defineres og produceres først.

Kan du rejse til Spanien? Spanske vindistrikter, rødvin og pata negra skinke

Kan du rejse til Spanien? Spanske vindistrikter, rødvin og pata negra skinke

Turistminister Maria Reyes Maroto forklarede på TV, at det er sidste udkald for at iværksætte ekstraordinære tiltag for at hjælpe den hårdt udsatte turisme igang i Spanien igen.
Turismen er en meget stor del af den spanske økonomi, der trækker lange tråde ind i landets øvrige økonomi. Der er masser af underleverandører, der er lige så dybt afhængige af en forsvarlig genåbning, som rejseindustrien selv.

Den spanske turistminister trygler EU om hurtigere Coronapas

Spaniens minister for industri, handel og turisme, Reyes Maroto, har opfordret Europa-Kommissionen til at fremskynde lanceringen af vaccinationscertifikater, som vil hjælpe en sikker genstart af rejsen og lette rejseprocessen for alle personer, der har taget vaccinen mod Coronavirus-pandemien.

Marotos bemærkninger kom under et møde primo marts med repræsentanter for Den Europæiske Unions turisme, hvor hun understregede behovet for at vedtage standardprotokoller i EU-medlemsstaterne for at undgå begrænsninger i bevægelse, da koordinering i denne henseende vil være afgørende for at sikre en gradvis og sikker genopretning af turistsektoren

Grækerne er på samme turisme åbningstanker. Læs mere herunder.

 

Rejs til Spanien

TUI

FDM

Escapeaway

Apollo Rejser

Læs mere om Spanien som rejseland

Mallorca forever

Serra de Tramuntana, Mallorcas magiske bjerge 

Barcelona revisited

Barcelona, fra Ramplaen til tapas, nydelsens by

Schengenvisa info her

Nyeste Rejseartikler