Grossglockners højalpine natur – en køretur udover det sædvanlige

Orkideer, aber og lopper i Grossglockners højalpine natur

Grossglockners højalpine natur. Her gror der orkideer, og her findes aber og lopper. Og en enhjørning!

På Kaiser-Franz-Josefs-Höhe ved Grossglockner vokser de samme blomsterarter som i de arktiske bjerge.
Tror du ikke på det, bør du tage en tur op af en af Europas smukkeste panoramaveje og selv se efter. Du kan køre erop i fx egen bil hele sommeren.

Glocknerstrasse, hele familien nået nemt op til toppen af Europa

Glocknerstrasse, hele familien nået nemt op til toppen af Europa

Alpernes Nordpol. En ørken af is, en metertyk gletsjer og en rislende bæk: Sådan ser der ud på Nordpolen i hjertet af Alperne. Her mangler kun julemanden med sin kane! En udflugt langs Großglockner Hochalpenstraße ender i den arktiske ørken langt over Pasterze, den længste gletsjer i den østlige del af Alperne. Fra Bruck skærer vejen gennem fire forskellige klima- og vegetationszoner på vej til toppen af Østrigs højeste bjerg, og allerede efter få kilometer åbner den fantastisk flotte naturkulisse sig op med udsigt til Hohe Dock og Fuscherkarkopf.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Gratis udstillinger

Langs Grossglockner Hochalpenstraße findes der spændende temaveje og ni forskellige udstillinger. For besøgende er det hele ganske gratis! På den nye udstilling “Gletscher.Leben” på Kaiser-Franz-Josefs-Höhe kan besøgende udforske gletjserloppen. I virkeligheden er den kun få milimeter stor og lever på isen, selvom den på udstillingen også kan springe over større forhindringer.

grossglockner udsigt

Grossglockner. Østrig,  udsigt

En “enhjørning”, som man kan fotografere ved Grossglockner

Naturen byder på en mangfoldighed af både store og små vidundere. “Kopf”, “Brennkogel” og “Racherin” er navnene på de mægtige bjergtoppe, der omgiver den 3.798 meter høje Großglockner i nationalparken Hohe Tauern. Og på Gamsgrubenweg kan man finde den lille Alpe-Polarkarse (Braya Alpina), en smuk, lille, sjælden blomst, som kun gror i arktiske egne. Her kan man også finde murmeldyr – ungdyrene kaldes på humoristisk vis for “aber” – samt områdets største flok af stenbukke. Blandt dem er der en buk, som kun har ét horn tilbage. Dermed må han være den eneste enhjørning, som nogensinde er blevet fotograferet. Mens man kan lege sneboldskamp ved Hochtor til langt ud på sommeren, forvandles bjergengene fra midt august til et sandt blomsterparadis: 30.000 orkideer åbner sine blomster og forfører både insekter og mennesker.

Grossglockner murmeldyr holder frokostpase

Grossglockner murmeldyr holder frokostpase

Blandt murmeldyr og alpetoppe på Grossglockner

Bestil en tur til Großglockners højalpine natur med guide

Her lidt highlights:

  • Storslåede udsigter
  • 48 kilometers panoramavej
  • 9 udstillinger
  • 7 temavandrestier
  • 30 bjergtoppe i mindst tre tusind meters højde
  • 14 hytter og restauranter
  • Legepladser

Læs mere om Grossglockner

 

Læs mere og bestil her

Gav det lyst til mere Østrig?

Gå til mere end 60 artikler, videoer og rejsetips om din næste rejse til Østrig året rundt, masse skiferie tips på www.traveltalk.dk.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler