På kulinarisk rundtur i Kleinwalsertal

Kleinwalsertal viser respekt for de kulinariske traditioner

Bæredygtighed og respekt for de kulinariske traditioner  er nøgleord i Kleinwalsertal, og det gælder ikke mindst den lokale gastronomi. I en tid, hvor globalisering og moderne teknologi vinder frem, har landmænd og restauranter i Kleinwalsertal gået contra og søgt tilbage til rødderne for at bevare de bedste af områdets traditioner inden for både dyrkning, forædling og tilberedning af maden. Og der er ikke blot tale om et smart markedsføringstrick, for man har forpligtet sig til at overholde en række bærende principper, og det har både ført til en opblomstring af det lokale landbrug samt en spændende videreudvikling af områdets gastronomi og kulinariske traditioner i Kleinwalsertal.

Streifzug durch die Genussregion, På strejftog i nydelse!

De nye tiltag drevet af genopdagelsen af de kulinariske traditioner i Kleinwalsertal har været så stor en succes, at der nu arrangeres kulinariske ture rundt i området. På disse ture, der går under navnet “Streifzug durch die Genussregion”, bliver deltagerne klogere på samspillet mellem landmænd, jægere, mejerier, bagerier og restauranter, og man gør meget ud af at formidle den bæredygtighed, der er grundlaget for det hele.

Turene finder sted hver torsdag i perioden fra den 18. maj til den 2. november, og de starter klokken 9.30 ved Walserhaus Hirschegg, hvor stjernekokken Herbert Edlinger tager imod. Under hans ledelse tages deltagerne på en spændende vandring, der strækker sig ” fra jord til bord”, og man slutter naturligvis af med en fælles nydelsesfuld picnic. Voksne betaler 25 euro for at deltage, og medfølgende børn op til 14 år kommer gratis med.

Østrig er fuld af kulinariske fristelser og fremragende vin

I disse år sker der en rivende udvikling i Østrigs gastronomi og vindyrkning og selvforståelse. Hvem er vi, hvad er vor madtradition, hvordan kan vi udvikle den i respelt for de gamle dyder, hvordan kan vi trække på historien og forædle og modernisere den uden at gå på kompromis med den madkultur og historie, vi er rundet af?  Det er nogle af de essentielle spørgsmål, der har ført til de nye strålende resultater til glæde for dig og mig.

Andre kan du læse om her er fx. Graz, officielt “Nydelsens by i Østrig

Graz – nydelsens by

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler