Golfrejser til Spaniens bedste golfbaner

Golfrejser til Spaniens bedste golfbaner: Valderrama nr. 1 stadig på listen

Golfrejser til Spaniens bedste golfbaner er for mange lig med Costa del Sol´s  golfbaner og begynder uden ret megen diskussion med Valderrama. Ubestridt det bedste golf brand i Spanien og med  i toppen af listen over bedste europæiske golfbaner altid. Hammersvær med næsten magnetiske kortktræer, der sluger din golfbold og lægger den bag 20 andre tæt kronede tykke gamle korktræer, så du næppe kan se tilbage til fairway, men en topklasse golfbane i utrolig god stand med de gamle, tykke korktræer som signatur og de tætteste trækroner  i stedet for rough.

Valderrama hul 3 ser nemt ud ikke

Valderrama hul 3 ser nemt ud ikke?

Valderrama er en meget privat, luksuriøs og dyr golfbane at besøge. Regn med ca. 2.200 kr. i golf-fee alene, og et passende lavt handicap for at få lov at slippe skejserne. Du kan spille tre-fire gode baner for samme pris som en runde på “Valde.” Men du vil hellere spille Valde ikke ? Valderrama havde i øvrigt i mange år dansk greenkeeper. Det er en bane, der skal prøves mindst een gang, og det er en runde, du aldrig glemmer.

Bonusinfo: Har hostet 15 Volvo Masters Cups og en Rider Cup. Tiger Woods har spillet den flere gange.

Valderrama

Og så videre til en af vore ubestridte favoritter i Spanien.

Costa del Sol´s bedste golfbaner

Sotogrande er den mest elegante golfbane på listen Spaniens bedste golfbaner

Spaniens bedste golfbaner som ranking rummer 5-6 baner, der altid er med og Soto Grande er en af dem og  er en sikker nr. 2 på listen Costa del Sol´s bedste golfbaner.  Nogle siger, at Sotogrande lige så god en golfbane som Valderrama. Sotogrande er ikke så nådesløs svær, men heller ikke nem endda. Ingen på denne liste er “nemme”. Sotogrande er en smuk, parkagtig bane, geografisk meget tæt på Valderrama med generøs plads alle steder på banen og rundt om i restauranten og i omklædningsrummet. Her er ikke sparet på noget. Yderst elegante og afslappede forhold hele vejen.

Det er den berømte banearkitekt Robert Trent Jones’ første bane i Europa og den er klart med på listen over Costa del Sol´s bedste golfbaner. Og i øvrigt ikke mindre end 44 år gammel i 2018.  Dermed er det den ældste rigtige golfklub på solkysten, der tilmed holder et højt niveau altid. Alt er afslappet og elegant og har en udefinerbar eksklusiv kvalitet, uden at være snobbet. Du vil føle dig velkommen. Banen er renoveret for nylig, og står flottere end nogensinde i her i slut 10’erne.

Sotogrande

 

El Saler

El Saler

Her bevæger vi os uden for listen Costa del Sol´s bedste golfbaner, men i overkommelig afstand og med god grund. Det er en helt anden slags golfbane, men er  lige så fantastisk og El Saler er komfortabelt med i toppen på liste over hele Spaniens top golfbaner: El Saler er en sea-side bane lige ud til Middelhavet 20 km fra Valencia i et fredet område.  Flere gange rated 2-3 i Europa og ca. 60 i verden, så hvordan ender den “kun” som nr. 3 på denne liste over Sydspaniens bedste baner? Kun fordi den ligger længere væk fra Malaga, og det her en liste over 10 fantastiske golfbaner i Sydspanien. El Saler er lang og krævende og den perfekte udgave af en spansk links golfbane. Den er også meget billigere at spille end de to over den på listen her, så benzinpengene er næsten dækkede. Lad os bare sig det: best buy på denne liste!

El Saler

 

Finca Cortesin golf bane

Finca Cortesin golf bane, spaniens-top-golfbaner

Finca Cortesin på Costa del Golf

Denne golfbane er blandt Spaniens 5 bedste baner og dermed også på listen over Costa del Sol´s bedste golfbaner og har hosted Volvo Cup 3 gange. Meget smuk, rigtig lang og rummer 100 bunkers, så husk din sandwedge, hvis du vil sikkert ud på fairway igen, eller træn lange bunkerslag med 7 jern eller  rescue, for de skal helst langt frem. Ombygget i 2017, men er spilbar nu.

Finca Cortesin

Las Brisas, spaniens-top-golfbaner

Las Brisas, spaniens-top-golfbaner

Las Brisas klart på listen over Costa del Sol´s bedste golfbaner

Ok, det er ikke sikkert, man kan få adgang til at spille golfbanen, selvom den er selvskreven på listen Costa del Sol´s bedste golfbaner, fordi den er en Members Only Club og Marbella´s mest eksklusive, men den er med her på listen pga. sin fremragende kvalitet, så vil du spille Brisas, skal du finde et medlem der vil invitere dig. Der er flere danske medlemmer, så måske lykkes det ? Eller deltage i en åben turnering. Las Brisa er tegnet af Robert Trent Jones i 1968 og redesignet i 2015. Golfbanen Las Brisas er også kendt for sine fantastiske træer, buske og blomster fra det meste af verden. Botanisk golf anyone ?

Las Brisas

Real Club Sevilla Golf. spaniens-top-golfbaner

Real Club Sevilla Golf, spaniens-top-golfbaner

Real Club Sevilla Golf

Real Club Sevilla Golf  klarer også kvalifikationen til både Costa del Sol´s bedste golfbaner og er en af Spaniens top golfbaner og faktisk også  en af Europas bedste golfbaner. Så bliver det vel ikke meget bedre. Real Club Sevilla Golf har lagt navn og bane til  internationale turneringer gennem årene som World Cup 2004, Andalusia Open i 2009, Spanish Open in 2008, 2010 og 2012. Banen er tegnet af den legendariske spanske golfspiller Jose Maria Olazabal. Og på de 61 ha er der mere end 10.000 træer, 90 bunkers og 9 søer, som i den grad  er i spil. Velkommen til en mesterskabsbane.

Real Sevilla

 

La Reserva golfbane

La Reserva golfbane

La Reserva, navnet alene kvalificerer til listen “Costa del Sol´s bedste golfbaner”

Den nyeste i 4 kløveret (der er faktisk flere baner i nærheden) af fremragende golfbaner i Sotogrande og på listen over Costa del Sol´s bedste golfbaner. De andre største her er Valderrama, Sotogrande og San Roque. Med ondulerende brede fairways og svære greens lever La Reserva op til sit navn og sin smukke placering. Prismæssigt stadig i den øvre ende.

La Reserva

La Manga golfbane spaniens-top-golfbaner

La Manga golfbane, spaniens-top-golfbaner

La Manga

Intro følger.

San Roqueclub-old-course

San Roque,  (Old course)

Denne bane består af både San Roque Old course og New course i et vidunderligt, afslappet og smukt område med den mest udsøgte betjening og et væld af faciliteter fra hotel til dejlig restaurant.

Gå til San Roque´s hjemmeside

San Roque new course hul 7, spaniens-top-golfbaner

San Roque new course hul 7, spaniens-top-golfbaner

San Roque (New course)

Mere om  Spaniens top golfbaner 

https://www.traveltalk.dk/golfrejser-i-spanien/

Herefter kommer de næste 10 lige så dejlige golfbaner. Dem skal vi nok vende tilbage til. “Golfrejser Spanien” er et af de stærkeste golfvaremærker, også idag trods skarp  konkurrence fra Portugal, Frankrig, Thailand, England, osv.

Har du spillet golf i Frankrig ?

I 2018 blev  der spillet Ryder Cup i Frankrig. Er Frankrig et overset golfrejsemål ? Læs om Ryder Cup dengang og området lige uden for Paris med et væld at lækre golfbaner til overkommelig pris.

Ryder Cup i 2023 i Rom

 

Mere end 20 golfrejsemål og golfrejsetips

Se vor temaside Golfrejser først og fremmest og kom videre derfra. Eller hop direkte til et golfrejsemål, du vil læse om.
Spanien og Thailand er blandt de største rejsemål. Vi har plukket nogle topbaner. Bare at have spillet en af dem på din golfferie gør en forskel i dit golfliv.

Spaniens Turistkontor

Spaniens Turistkontor for danskerne

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler