Little India i Singapore

Little India i Singapore

Little India i Singapore er en spændende gammel bydel, der nu er helt revitaliseret. Bydelen havde engang en vigtig Galopbane, hvor “bedre folk” mødtes ofte. Der blev handlet kvæg midt i bydelen, og maden blev lavet i murstenovne midt på gaden. Det var pionerdage.

Men mens disse steder og mennesker er væk, er der stadig en velbevaret tidslomme i dette historiske distrikt.

Gadehandlere sælger deres varer ved siden af ​​nyere virksomheder: blomster og smykke gadehandlende, moderne spisesteder, boutique hoteller såvel som kunst gallerier. Det er farverigt og levende.

Little India, Singapore, shopping street

Little India, Singapore, rimelig travl shopping gade

“Lille Indien” i Singapore og den farverige fortid

Den farverige fortid kunne ses fra 1840’erne, hvor europæerne boede her hovedsageligt pga. Galopbanen, hvor de mødtes, viste sig frem, hyggede og lavede forretninger og naturligvis spillede på heste.

Da handel med kvæg opstod i disse år, blev det hovedsageligt indere, der stod for denne handel, da de lokale kvægavlere, hyrede indiske immigrant arbejdere til dette job. Det tog behovet for andet salg og andre ydelser med sig, som et madmarked og restauranter, og der blev bygget moskeer og hinduistiske templer til det voksende antal indere.

Summende kultur i Little India

Little India i dag er et af Singapore´s mest livlige distrikter. Når du går ned ad Serangoon Road og de nærliggende gader, kan du udforske stedets blanding af shopping, madsteder, hinduistiske og kinesiske templer, moskeer og kirker.

Fyld din mave med lækker og ægte syd-indisk vegetarisk mad, nordindiske tandoori-retter og lokal mad som roti prata (runde pandekager) og teh-tarik (trukket te på malaysisk). Se brygningen af  den varme mælkete – det er fantastisk showmanship.

Glem ikke at shoppe. Det døgnåbne indkøbscenter Mustafa Center tilbyder alt fra elektronik til dagligvarer, eller vælg fra Tekka Center, friluftsbutikker og sari-butikker.

Med sin nærhed til byen og en bohemsk stemning kalder mange kunstnere også Litle India for deres hjem.

Besøg Little India under Deepavali (normalt oktober eller november) og Pongal (midten af ​​januar) – de glade festlighederne er fascinerende at observere.

Singapore, verdens grønneste storby?

Singapore, verdens grønneste by

Intro til Rejser til Singapore

Danske arrangører med rejser til Singapore (under udvikling)

Atlantis Rejser

Atlantis rejser skriver “Det er her, det sker. Singapore er på få år blevet en destination, der er interessant på alle mulige måder. Her kan du opleve regnskov side om side med den mest moderne arkitektur, kasinoer, shoppingcentre, gastronomi i verdensklasse, kulturtilbud og de gamle bykvarterer som Chinatown med dens farverige shophouses og Little India, for ikke at tale om de mange flotte bygninger, der stammer fra kolonitiden.”

Se andre rejser fra Atlantis

Singapore, verdens grønneste by

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler