F1 Singapore Airlines Grand Prix i 2023

Søndag den 17. september 2023 blev F1 Singapore Airlines Grand Prix afholdt på Singapore Street Circuit. Denne spændende Formel 1-race imponerede fans fra hele verden, da kørere kæmpede på den udfordrende  bybane, kun Monaco har et tilsvarende F1 løb. Carlos Sainz, der kørte for Ferrari, gik sejrrig ud af løbet og markerede sin første sejr i sæsonen. Sainz’ imponerende præstation brød Red Bulls sejrstime og fremviste hans evner og beslutsomhed på banen. Max Verstappens sejrstime ender på 10 løb, og Red Bulls på 15, begge F1-rekorder.

Trods slidte dæk holdt Sainz fast i at vinde sit andet løb i F1, foran McLarens Lando Norris og Mercedes’ Lewis Hamilton. Mercedes tog en risiko ved at lave et ekstra pitstop til begge biler i håbet om at vinde på friske og hurtigere dæk. Russell faldt ned på fjerdepladsen foran Hamilton, og de formåede begge at overhale Ferraris Charles Leclerc, men kunne ikke slå Norris og vinde andenpladsen.

Selvom Leclerc ikke kunne holde de ældre dæk af Mercedes-bilerne tilbage, sluttede han på fjerdepladsen foran Verstappen, der blev nummer fem. Mesterskabet havde en mindeværdig løb efter at have startet på 11. plads og kortvarigt været nummer to på banen bag Sainz, men det skyldtes kun, at næsten alle andre biler stoppede for friske dæk. Verstappen kæmpede sig tilbage gennem feltet fra 15. pladsen efter sit eget pitstop.

Med syv løb tilbage har Verstappen 151 point over Perez trods sit værste resultat siden november 2022.

Selvom han startede på en 18. plads for McLaren, sluttede Pierre Gasly på en imponerende sjetteplads i løbet. Oscar Piastri og Sergio Perez kom henholdsvis ind på syvende og ottendepladsen. AlphaTauris nybegynder Liam Lawson scorede sine første point med en flot niendeplads. Dette var hans tredje løb i Formel 1 siden han tog over for Daniel Ricciardo midt i sæsonen, og det var hans bedste resultat hidtil. Haas’ Kevin Magnussen sluttede som nummer 10 i løbet.

Om Singapore Street Circuit

Den Singapore Street Circuit er en gadebane, der huser Singapore Grand Prix. Banen er 5,063 km lang og har 23 sving, hvilket gør den til en af de mest fysisk udfordrende baner på kalenderen. Banens bumpede overflade og fugtige forhold gør det til en udfordrende bane for kørere at navigere.

Hermann Tilke har designet og KBR Inc. har forfinet banen, som nu byder på et unikt nattrace format, hvor byens skyline giver en betagende kulisse til begivenheden. Banen har også mange af de mest unikke elementer blandt alle baner på F1-kalenderen, bl.a. sving 18 hvor førerne kører under en tribune.

Det er ingen tvivl om, at F1 Singapore Grand Prix skiller sig ud med sit unikke format som et natløb, der giver ekstra spænding og spektakel til begivenheden. De imponerende lys fra byens skyline gav en flot baggrund, mens førerne navigerede rundt på banen. Udgaven i 2023 var fuld af uforglemmelige øjeblikke, som vil blive husket af fans og kørere for evigt. Fra hjerteskærende overhalinger til tætte kampe om positionerne – dette løb havde det hele.