Michelin streetfood i Singapore for under 20 kr.?

Singapore streetfood med Michelin stjerne for under prisen på en hotdog?

Singapore streetfood er berømt, men det her er uden tvivl verdens billigste Michelin stjerne mad, og en utrolig historie. Få den her:

I Singapore er konkurrencen om de bedste måltider benhård,  især  blandt gadesælgere af Singapore streetfood, de såkaldte hawkers, som det kaldes i Singapore. Det er nærmest en national skat med en hel gade Hawker Street viet til Singapore street food. Men restauranterne kæmper også om gæsternes gunst. Det bliver flottere, større og mere eksperimenterede hele tiden, og stjerne fra Michelin strøs med lind hånd over byen.
Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle´s stand midt på gaden er gået en anden vej længe før ejeren vidste, at der var noget der hed Michelin og stjerner fra samme franske smagsdommer. Det handler om ærlig og velsmagende mad til lav, lav pris.

I Singapore kan en Michelin-stjerne også betyde et afslappet $3-måltid serveret på en plastiktallerken.

Hawker Chan er en streetfood-sælger i Singapore, der sælger verdens billigste Michelin-måltid: en kylling-og-ris-ret – normalt blot kaldet “kylling & ris” – der koster 3 Singapore dollars, eller omkring 2,25 $. Grundlæggeren og kokken, Chan Hon Meng, blev første gang tildelt en Michelin-stjerne i Singapores åbningsguide i 2016 og har modtaget en stjerne hvert år siden med undtagelse af 2020, hvor Singapores Michelin-guide blev aflyst på grund af coronavirus-pandemien. Chan har åbnet yderligere to lokationer i Singapore og franchises i seks andre lande. He is on a roll!

Hos Hawker Chan kan du prøve  Singapore streetfood på ret så lækkert niveau: Chan Hon Meng’s berømte kylling med ris ret til under 3 USD. Velbekomme!

singapore michelin street food 2

Nu også Streetfood i Singapore som restaurant. Kan man det?

I 2016, da Michelin fandt Liao Fan Hawker stedet, var successen snart så overvældende, at ejeren valgte at finde en partner og åbne en restaurant med plads til 80 gæster få meter fra gadekøkkenet, som stadig eksisterer i bedste velgående. Eneste pendent i Danmark er Harry´s Pølsevogn  med byens bedste hjemmelavede pølser, som var og er berømte på Nørrebro. besøgt af høj og lav i rigtig mange år og nu  ekspanderet til 2900, Hellerup! Deres hjemmelavede pølser burde Michelin også se på 🙂

Tilbage til Singapore:

singapore michelin street food
“Jeg vidste intet om Michelin og troede det var en vittighed”, en fuldt forståelig reaktion fra kokken.

Den nye restaurant tilbyder også take-out, og på 2. dagen for åbning stod folk i kø i timevis for at prøve den nu berømte for altid signatur ret: kylling og ris. Så enkelt kan det gøres – rigtigt.

Hawker Chan’s menu  er den samme i restauranten inklusive de også berømte “char siew noodler”, “pork rib hor fun” and Meng’s legendarisk berømte  “soya sauce chicken rice”.

Chan Hon Meng, født af landmænd i Malaysia, åbnede Liao Fan Soya Sauce Chicken Rice & Noodle i et købmandscenter i Singapore i 2009.

Chan har siden forkortet navnet på boden til Hawker Chan, åbnet yderligere to steder i Singapore og indgået partnerskab med Hersing Culinary for at åbne franchises i Taiwan, Malaysia, Thailand, Australien, Filippinerne og Kasakhstan.

Priserne starter ved 3 Singapore dollars, eller omkring $2,25, for signaturen med kylling og ris og kan gå op til 16 Singapore dollars for en hel sojasaucekylling.

Det er reelt gatronomisk historie, her er den anden af 2 streetfood udbydere, der får en Michelin stjerne i Singapore

Hill Street Tai Hwa Pork Noodle blev en af de første to street food-boder i verden, der blev tildelt en Michelin-stjerne, sammen med Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice og Noodle, og opnåede anerkendelsen på 2016- Michelin listen for Singapore. Det var første gang, Singapore fik lavet en Michelin-guide til sig. Prisen har resulteret i, at den sædvanlige kø steg i en periode fra omkring 30 minutter til op til to timer. Det er en familie forretning der går tilbage til 1930´erne,

Har du fået smag for Singapore?

Så læs mere om Singapore som rejsemål, den utrolige by, der bevarer østens charme og varme og kombinerer med øko. byfornyelse på øverste hylde, et utal af restauranter og oplevelser og top hoteller.

Singapore, en by med kæmpe ambitioner

Rejs med Singapore Airlines, læs om verdens bedste luftfartselskab her eller book direkte her. 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler