Åbne rejsemål efter Corona?

Åbne rejsemål var meget få i 2020

(primo november 20)

Vi har beholdt de artikler fra dengang Corona rasede og vi alle var bekymrede. Det er historie.

Det hurtige overblik, følg med på traveltalk, vi finder sprækkerne, når de opstår!

Udenrigsministeriet fraråder nu at rejse til de sidste åbne lande som

 • Næsten hele Sverige (der er dog åbne lommer i midt Sverige)
 • Tyskland minus Schleswig-Holstein, men tjek for tyskernes krav til indrejsende, pas på karantæne krav
 • Cypern er nu orange, dvs rejser frarådes
  De 3 baltiske lande, samme
 • Pga Danmarks eget rekordhøje smittetryk bør du samtidigt undersøge, om du som dansker er velkommen og gældende regler
 • Desuden bør du holde øje med planerne om regionale åbninger, måske der håbet er
 • Kan du rejse til Norge? Nej, du bliver ramt af karantæne regler på 10 dage
 • Se de relevante links nedenfor, kun der kan du sikre opdateret information
 • Tjek altid med dit rejsebureau/arrangør og ikke mindst dit forsikringsselskab på rejser
 • Kan du rejse min. 30 dage til Thailand?

Thailand åbner igen

Åbne rejsemål eller lukkede? Det  ændrer sig fra dag til dag. Flere rejsemål blev åbnet for danskerne sommeren 20. Det er den korte version. Om det er too little – too late er et andet spørgsmål. Det ændrede sig desværre ret hurtigt, da Danmark selv brød grænsen for acceptabelt smittetryk, så idag i okt 2020 er rejsemulighederne langt mere begrænsede. Den mest valide information er fortsat links direkte til Udenrigsministeriet og SSI (Statens Serum Institut). Se dem herunder. I denne artikel er der både historik og links til nyeste situation, men det er et øjebliksbillede, og om en uge er alt ret sikkert anderledes.

Disclaimer: Traveltalk.dk tager ikke ansvaret på nogen måde  for de direkte angivne rejseinformationer eller de links de stammer fra.

Udvalgte rejselande og rejsestatus,

22. okt 2020

Statens Serum Institut:

https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande

Underigsministeriet:

Følg seneste udvikling på åbningen/lukningen af rejsemål her

De lande herunder har en grad af sandsynlighed for at være/blive åbnet igen i slut 20. Men læs på reglerne, eller tal med dit rejsebureau eller din rejsearrangør, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser. PT er der ingen skirejsemål i Alperne der er åbne, men følg med her ofte!

De følgende links er kun inspiration til rejser i lande der må antages at  snart at åbne igen, hvis både Danmark og modtagerland har styr på Corona i acceptabel grad. 

Må du rejse til Tyskland på ferie?

Tyskland nyeste rejsevejledning

Oktober 2020 omfattende risiko for karantæne.

Rejseforslag til Tyskland

Må du rejse til Island på ferie?

Oktober 2020 omfattende risiko for karantæne. Island frarådes. Landet overholder ikke smittetalsgrænser pt.

Island, nyeste rejsevejledning

Rejseviden om Island

Må du rejse til Norge på ferie?

Oktober 2020: Region Sjælland og Region Nordjylland er tilføjet til listen over regioner, hvor der er krav om 10 dages indrejsekarantæne til Norge. Dermed gælder det alle danskere. Det er uændret.

Norge, nyeste rejsevejledning

Må du rejse til Sverige på ferie?

Nej er vel konklusionen. Der er lommer, du må rejse til men nu 22. okt 20 er Skåne også lukket ned.
Rejsevejledningen for Sverige er opdateret: UM fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Blekinge, Halland, Jämtland Härjedalen, Kronoberg, Stockholm, Uppsala, Västmanland og Örebro, fordi disse regioner ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal. Sverige har indført skærpet indrejsekontrol.

Sverige, nyeste rejsevejledning

Må du rejse til Cypern på ferie?

Nej. Lukket ned slut oktober. Følg med herunder. Hvis du rejser til Cypern, bør du orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Du skal være opmærksom på, at du inden for 24 timer inden ankomst til Cypern skal registrere dig hos myndighederne i Cypern

Cypern, nyeste rejsevejledning

Må du rejse til Grækenland på ferie?

Ja generelt, måske det sidste åbne rejsemål okt 20. Hvis du rejser til den nordlige ægæiske region Voreio Aigaio, som består af ni øer, herunder Lesbos, Chios og Samos, i Grækenland, bør du grundet høje smittetal være særligt opmærksom på UM´s rejseråd.

Grækenland, nyeste rejsevejledning

Tidligere artikler om rejsesituationen under Corona 2020

Andre artikler om ferierejse og Corona: Rejsesituationen i Danmark maj 2020

Traveltalk nu på 8 sprog

Traveltalk på 10 sprog

Udenrigsministeriets generelle vejledninger

Følg seneste udvikling på åbne rejsemål/eller lukningen af rejsemål

Er fremtiden for rejser, at der testes langt hurtigere og billigere?

Den mest sandsynlige udvikling som Traveltalk ser det, er at test af rejsende forbedres, billigere og hurtigere er nøgleordene. Du testes før afrejse, du testes ved ankomst og karantæneperioden vil ende med at være under et døgn. På et tidspunkt.

Da Danmark åbnede lidt igen i juni 2020, lidt historie

Her er den store udmelding fra slut juni 20. men følg de angivne links til UM for opdateret status. Det er surt at sidde 14 dage isolation på et hotel værelse i x-land.

UM og regeringen skrev “Det betyder, at der fra 27. juni kan rejses til og fra visse (de fleste) lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien.

Det nye er, at der løbende udarbejdes risikoprofiler for de enkelte rejsemål, og med definerede udsving i negativ retning, altså flere smittede end modellen tillader, kan de lande ryge ud af positiv listen igen. Fra start er hverken Sverige eller Portugal med på positivlisten.

Det oplyser Udenrigsministeriet, som netop har udsendt denne pressemeddelelse om den ny model for åbningen af grænserne.

Det vil også medføre, at du skal ind på Serumsinstituttets hjemmeside og finde det skema, der findes det relevante land og det relevante smittetryk, før du bør rejse nogen steder.

For evt. økonomiske konsekvenser af at have booket en rejse til et land, som var åbent på bookingtidspunktet, og som lukkes ved afrejsetidspunktet eller undervejs, henvises pt til rejsebureauer, flyselskaber og den rejsearrangør, der er anvendt eller vil blive anvendt.”

Traveltalk: Så nemt skal det heller ikke være. Generelt gælder også ifølge Forbrugerstyrelse at du pt er bedst garderet ved at have købt en pakkerejse. Det er en jurdiske definition, der indebærer at du har købt en samlet rejse med transport og ophold som min.

Bilferie regnes i øvrigt pt som noget af det sikreste, fordi du ikke udsættes for potentiel smitte, hvor mange mennesker er samlet.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler