Thailand åbner igen

Thailand åbner igen, men yderst forsigtigt. Thailand har brug for turisme lige så hårdt, som vi har brug for at rejse igen. Og Thailand anviser nogle af de mulige måder at åbne op for turisme igen. Det bliver ikke let. Det bliver lidt mere kompliceret at rejse end på vores sidste tur til Thailand. Men Thailand har vist den bemærkelsesværdige vilje og evne til at gå foran. Danmark  er muligvis ikke inkluderet endnu. Der arbejdes med testlande og områder som f.eks. Kina. Små grupper af rejsende. Hvad dette handler om er håb. Og et bevis på, at super vigtige rejsedestinationer gør deres yderste for at komme tilbage på sporet, måske et ny spor, som det er lige nu, men vi kan leve med det, tænker jeg?

Thailand har lettet en række rejsebestemmelser. Det startede fra 21. oktober. Nogle er kun fra ASEAN-lande, andre er for forretningsrejser, noget kan godt være brugbart for dig og din rejselyst. Landet har lettet Corona virusrestriktioner og planlægger at forkorte karantæneperioden for at tilskynde udenlandske turister til at komme tilbage til Thailand. Landet bød sine første turister velkommen i oktober, siden et forbud i april havde til formål at standse spredningen. Hvis vi ser på asiatiske lande som Taiwan og Thailand, har de klaret sig bemærkelsesværdigt godt sammenlignet med USA og Europa.

Turisme er Sydøstasiens næststørste økonomi

Turisme er Sydøstasiens næststørste økonomi og led alvorligt i andet kvartal af 2020, da sektoren blev og fortsat er hårdt ramt af pandemien.

Lystbåde på vej tilbage til Thailand

Lystbåde på vej tilbage til Thailand?

Som et eksempel vil lettelse af reglerne gøre det lettere for lystbåde og den udenlandske besætning på skibe at komme ind i landet, men med nøje overholdelse af sundhedsforanstaltninger. Regeringen overvejer at forkorte karantæneperioden for nyankomne fra de nuværende to uger til godt … noget mindre. Nogle sundhedsembedsmænd har foreslået, at perioden kan reduceres til 10 dage. Det endelige mål er måske øjeblikkelige Corona-tests, når du ankommer, under og når du rejser. Dette projekt har en kortere tidsramme end nogen vaccine.

Thailand åbner igen for “long stays”. En milepæl i Thailands turisme

Den 20. oktober ankom 39 besøgende fra Shanghai til Bangkok, de første udenlandske turister siden april. Det er med andre ord baby skridt på vej til fortidens turisme. Landet havde kun  6,7 millioner ankomster i år, afslørede regeringen, mindre end en femtedel af en rekord turisme på  39,8 millioner i 2019.

De besøgende, der ankom til Bangkoks Suvarnabhumi lufthavn, er pionerer i programmet ‘Special Tourist Visa’, der er udtænkt af de thailandske myndigheder for trinvist at gendanne denne utroligt vigtige sektor af økonomien.

Landet har rapporteret lidt over 3.700 Corona infektioner i alt (ved slutningen af ​​oktober 20). Det er relativt i forhold til  indbyggertal et meget lavt tal. På trods af initiativerne for at tiltrække turister har regeringen ikke givet nogen bestemt tidsramme for, hvornår regelmæssige kommercielle flyvninger og turistankomster genoptages. Disse er “testing times” på så mange måder.

Thai massage

Thai massage på en kold december dag?

Kunne du bruge 30 dage i Thailand i vinter?

Under det program, der blev godkendt af den thailandske regering den 20. september, der åbner Thailand igen i små etaper, får udenlandske turister, der forpligter sig til et ophold på mindst 30 dage, et 90-dages visa, der kan fornyes to gange. Efter ankomsten skal de forblive i regeringsgodkendt karantæne på et hotel eller hospital i 14 dage (lad os gå efter hotel- eller resort) og bevise, at de har langvarig indkvartering. De skal have særlige forsikringspolicer, gennemgå test for viruset og downloade et officielt coronavirus-sporingsprogram til brug under deres ophold.

Men det er en start, ikke? Du investerer i din egen sikkerhed og dine medmenneskers sikkerhed. Du får  sand mellem tæerne på stranden,  solen skinner, og maden er lækker. Du er simpelthen nødt til at bo på et resort i 2 uger, tuff call. Måske er det en livsændrende oplevelse? Skære 30 dages arbejdsliv ud og slappe af i Thailand?

Thailand, den mest populære rejsedestination i Sydøstasien

Thailand, Asiens mest populære rejsemål

Visit Thailand

Thailands turistkontor

Thailands turistkontor


 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler