Vandreture i Østrig

Vandreture i Østrig: 10 grunde til at tage ud op i de østrigske alper

Vandreture i Østrig giver jer en sund, sjov og aktiv ferie. Der er en lang række aktiviteter, uanset om du udforsker en af nationalparkerne, nyder skønheden i Alperne på en langdistance sti eller kortere vandretur i Østrig med din familie.

Udforsk en nationalpark, eller nyd en overkommelig dagstur med din familie i Østrig.

1. Kæmpe variation i landskabet

Østrigs topografi varierer fra det flade steppelandskab i det pannoniske lavland* (say what, ja det hedder de)  øst til de højalpine regioner i vest.

Der er en bred vifte af landskaber i landet, herunder bølgende bakker og blide græsgange, forrevne bjergtoppe og gletsjere, vådområder og søplateauer, samt middelhavslignende landformer i syd.

Du kan vandre på en gletsjer, se de største ishuler i verden eller se Europas højeste vandfald.

*Det pannoniske floraområde omfatter den ungarske lavslette og de tilgrænsende områder af Ungarn, Serbien, Rumænien, Slovakiet, Mähren og Østrig.

Ice Cave near Werfen Ice World

2. Selvguidede ture er mulige, når du vandrer i Østrig.

I de østrigske alper kan selv uerfarne vandrere sagtens tage på vandreture uden guide. Skilte langs stien angiver retninger, varigheder og nogle gange endda sværhedsgraden, og stier er tydeligt markeret med rød-hvid-rød markering på træer eller klipper.

Tag alle nødvendige forholdsregler, såsom at tjekke vejret, vælge den rigtige bjergsti til dit fitnessniveau og medbringe et kort.

3. Der er noget helt særligt ved en pause i en østrigsk bjerghytte.

Næsten alle stier, når man vandrer i Østrig, har mindst én bjerghytte, der tilbyder lokalt køkken og nogle gange overnatning for langdistancevandrere.

Nyd en forfriskende hyldeblomstjuice eller en halv liter øl, før du går på vandretur!

Stå meget tidligt op næste morgen for at se en smuk solopgang i bjergene, hvis du overnatter!

4. På vandretur i Østrig er der hjemmelavet mad i en bjerghytte med mutter bag gryderne

Østrigske retter, regionale specialiteter og endda råvarer fra alpine græsgange serveres i bjergkroerne.

Blandt de populære kolde tallerkener er den berømte østrigske “Brettljause” – en stor snack af brød, ost og pletter – og brød med alle slags smørepålæg, såvel som traditionelle varme retter som Schnitzel, Schweinsbraten (flæskesteg), Käsespätzle ( ostnudler) og Kaiserschmarren (søde pandekager med revet frugt).

5. Med sommersvævebaner og stolelifte kan du erobre ethvert bjerg ubesværet

Mange østrigske regioner byder på sommersvævebaner og stolelifte, der tager dig op til panoramastier og naturskønne topplatforme, der tilbyder en fantastisk udsigt til feriegæster på alle niveauer.

Fordi Østrigs svævebaner konstant investerer i bæredygtighed, er dette den mest miljøvenlige måde at nå toppen på!

6. Familier vil nyde at vandre i Østrig på stier.

Østrig byder på en række vandrestier, der passer til alle aldre. De er sikre, vi som familie gjorde med vor søn på to på ryggen. Han påstår han kan huske det.

Udforsk eventyrlige vandrestier med interaktive stationer, uddannelsesstier eller lette vandrestier, der er tilgængelige for klapvogne.

I hver region er der mange temavandreture, såvel som korte vandreture for yngre børn.

Et væld af panoramiske stier giver en betagende udsigt over bjergkæder og søer, såvel som flerdages vandreture for familier.

7. Her er uberørte naturlandskaber at finde.

I alt 27% af Østrigs overflade er under naturlig beskyttelse. Seks nationalparker, 50 naturparker, syv biosfærereservater og utallige lokale beskyttede områder beskytter unikke arter, kulturlandskaber og traditionelle livsstile.

Østrigske nationalparker tilbyder også uddannelsesprogrammer dedikeret til bæredygtig turisme, herunder bilfri ferier, e-mobilitet og lokalt indkøbt mad og energi.

8. Vandring i Østrig har en lang tradition og betragtes som en del af den lokale kultur.

Østrigs uofficielle nationale tidsfordriv er vandreture, som har en lang tradition.

Østrigs “vandrelandsbyer” er kendt for vandreture eller bjergbestigning, og er ideelle udgangspunkter for dagsture af varierende sværhedsgrad.

I disse landsbyer kan du planlægge din vandretur og få guidede vandreture gratis, samt få gratis hjælp til planlægningen af din vandreferie.

9. At kombinere natur og kultur er let.

Kultur og vandreture i Østrig kan kombineres i flere østrigske byer.

Du kan slentre langs gaderne fulde af kejserlig elegance og derefter tage en svævebane for at nå bjergene på kun 20 minutter fra Innsbruck, nogle gange omtalt som “Alpernes hovedstad”.

Udover at være et UNESCO-verdensarvssted er Salzburg en perfekt base for vandreture i Austira, mens du tager på ferie. Det omkringliggende område, som Untersberg-bjerget eller Golling-vandfaldet, er simpelthen betagende.

10. Den fulde østrigske oplevelse med vandreture i Østrig venter på dig.

At erobre en af de utallige bjergtoppe, vandre i Østrig fra græsmark til græsgang, begive sig ud på en flerdages vandretur eller blot nyde en afslappet dagsvandring – alt sammen kan nydes.

Tag en pause fra din daglige rutine og fordyb dig i spændende eventyr, naturlig skønhed og traditioner. Oplev Østrig som de lokale for at opdage, hvad der gør landet så unikt og autentisk, indånd den rene luft, nyd den beroligende duft af en skov eller bjergeng, og genoplad dine batterier.

Gå til Østrigs Turistbureau

Relevante artikler om Østrig

Gravel biking i Østrig

Kaffehuskultur i Østrig

De østrigske bjergsøer

Nyeste Rejseartikler