Samos er en af de mest kendte græske øer

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Samos i Grækenland har enestående smuk natur og kultur.

Samos ligger i det ægæiske hav ud for den tyrkiske kyst.  Udover en klassisk historie og mytologi er Samos kendt for sin fremragende vin- og oliven produktion og naturligvis de lækre strande. Danskerne kommer der meget gerne. Øen er 468 km² og indbyggertallet er ca. 42.000.

Hvor ligger Samos i Grækenland?

Samos er en ø med en unik natur. Det er beliggende i det østlige Ægæiske Hav, lige på den anden side af det lille Asiens kyster. Se venligst kortet nedenfor. En kanal på 1200 m adskiller de to af dem. Nord for Samos ligger halvøen Erythrea, nordvest for den “myrovolos” Chios, mens vi vest og sydvest for øen møder Ikaria og økomplekset Fourni. Syd for Samos ligger Dodekaneserne øer, Agathonisi, Arki og Patmos er tættest på det. Patmos er den mest kendte herhjemme.

Samos er også berømt for sin vin

Det er en ø med grønne bjerge, endeløse vinmarker, som producerer den berømte samaotiko-vin, og blonde kyster. Samos er en forholdsvis stor ø. Det er en kuperet ø på 475 kvm. km. Den har to bjerge, den vilde og klippefyldte Kerki på 1443 m højde og den grønne Ambelos eller Karvouni på 1160 m højde.

Samos er græske mestre i oliven og vin fra oldtiden

Samos jord er ret frugtbar og i kombination med det tempererede klima – kølig sommer og varm vinter – skaber de ideelle betingelser for dyrkning af olivenlunde. Det er ikke tilfældigt, at Samos’ vin er kendt fra oldtiden for sin fine smag. Selv i dag er vin det vigtigste produkt på Samos. Solen skinner over hele øen i mere end et semester i sommersæsonen, hvor skyer er sjældne på himlen.

Samos er en ø med en lang historie. Ifølge mytologien blev gudinden Hera født på denne ægæiske ø, ved bredden af ​​floden Imvrassos. I dag kan besøgende på dette sted se resterne af et tempel dedikeret til hende. Det er en imponerende bygning, en af ​​de største og vigtigste i sin æra.

Pythagoras sad her på Samos og udviklede sin geniale matematik

En af oldtidens mest berømte filosoffer og matematikere, Pythagoras, boede på Samos. Astronomen Aristarchos og filosoffen Epikouros kom også fra denne ægæiske ø. Her med fødderne i lunt havvand og sikkert med et glas vin, erklærede Pythagoras, at i alle retvinklede trekanter er summen af kateternes kvadrat lig hypotenusens kvadrat.  Det er måde at blive berømt på i mange 1000 år og tilmed med respekt.

Den antikke filosof Epikur fødtes ligeledes på Samos. Klog ø, det må være de flotte strande, der inspirerede.

Oldtiden var god for Samos

I oldtiden var Samos et vigtigt kulturcenter. Som det fremgår af fundene, blomstrede en vigtig civilisation på øen under Polykrates’ tyranni omkring 550 f.Kr. Det var den tid, hvor Samos var den første flåde i Ægæerhavet og centrum for den ioniske civilisation. Det var dengang, at det berømte tempel Hera og Efpalinio Orygma, den gamle akvædukt, blev bygget.

Samos og nutidens turisme

Samos’ turistinfrastruktur opfylder alle krav. Vidunderlige strande. moderne hotelenheder, luksuriøse værelser til leje-komplekser i Vathi, Karlovasi, Kokkari, Pythagorio, som og rundt omkring på øen, skaber de bedste betingelser for at få en uforglemmelig ferie. Med hensyn til underholdning varierer mulighederne, og i kombination med øens kultur efterlader de besøgende en sød smag.

Hvem kan du rejse med til Samos?

Apollo

TUI

Escapeaway

Folkeferie

Meget mere Samos på vej!

Rejser til Grækenland og de mange øer

https://www.traveltalk.dk/rejser-til-graekenland/

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Book din rejse, rejsebureau, fly, hotel

Book din rejse til hele verden

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler