Cypern; en introduktion til en smuk, varm ø i Middelhavet

Scroll

Har du overvejet en ferie på Cypern?

Cypern har et rigtig dejligt klima. Lad os begynde der. Alene temperaturerne er meget attraktive  fra 15 grader til 30, “koldest” i januar, så det er som det sydlige Spanien.

cypern diving

Rejser til Cypern diving

Rejser til Cypern er for alle: det er havet også, lær at dykke på din ferie på Cypern ? 
Hvor du end vælger at rejse til på Cypern, Middelhavets tredje største ø, er her lækre sandstrande og klart badevand og en masse at se. På øen er der over 50  smukke strande, som har fået EU’s Blå Flag for sit rene vand og miljøvenlighed. De bedste strande ligger  på øens sydøstlige del. Her er strandene hvide, vandet er lavt langt ud, læs “børnevenlige” og meget populære. Lidt længere vestpå finder du mindre strande, hvor du kan bade. Det er også en mulighed at snorkle eller dykke. Er du certificeret dykker, eller vil have dit certifikat i det smukkeste hav, så er Padi centret her en mulighed: Marine Divers, PADI 5* Scuba Diving Centre, Paphos.

Rejser til Cypern Stifado, en rustik og velsmagende national ret

Rejser til Cypern Stifado, en rustik og velsmagende national ret

Rejser til Cypern. Den spændende  madkultur
Cyperns beliggenhed gør, at øen  er blevet påvirket af Europa, Mellemøsten og Afrika på godt og ondt. Men maden er blevet til i dette kulturmix, og  måltiderne består af en masse småretter, “meze”, som kan være alt  fra pitabrød og hummus til sardiner, blæksprutter, grillet halloumi og moussaka. Der er også Stifado se ovenfor og der er grillet ost, som faktisk er ret lækker.

Rejser til Cypern grillet lokal ost

Rejser til Cypern grillet lokal ost

Seværdigheder du skal opleve på rejser til Cypern
På Cypern keder du du næppe. Ellers er det bare at tage en udflugt til snorkeldykning, besøg vinmarker og finde en lille lækker resturant i nærheden.  lej en bil eller scooter, men husk de kører i venstre side af vejen.
Besøg f.eks. Famagusta, også kaldet spøgelsesbyen, hvor tiden har stået stille siden den tyrkiske invasion i 1974. Stedet er lukket af, det var før en levende by med den største havn. Idag et minde om en væsentlig del af Cyperns historie.

Cypern blå flag strand

Cypern blå flag strand

Cypern Pissouri beach

Tag på picnic ved Cavo Greco mellem Ayia Napa og Fig Tree Bay og gå en tur eller cykle i områdets dramatiske natur med klipper, grotter og klart blåt hav. Eller du kan tage op til de røde byer udenfor Ayia Napa og køb Cyperns bedste frugt og grøntsager.

Kourion Cypern

Rejser til Kourion Cypern

Kourion
Udenfor Limassol finder du Kourion  (Curium), som rummer nogle af øens vigtigste arkæologiske fund fra stenalder over bronzealder til den byzantinske periode.

Cypern har  meget gamle  romerske and byzantinskke rødder.  De fantastiske ruiner forklarer historien tilbage fra den første neolithiske beboelse 4500-3900 før vor tidsregning. Og derefter  opstår den græske Argos kultur  i det 13 århundrede BC og den persiske dramatiske indflydelse primært i den 5 århundrede for vor tidsregning, herunder Alexander den Store´s fald.

Du vil også se et klassisk romersk teater med plads til imponerende 3.500 tilskuere, der bla har overværet blodige gladiatorkampe Der er velbevarende romerske bade og smukke mosaikker. Et must see på rejsen.

Det gamle fort i Larnaca og Paphos er også besøget værd. Kloster, museum og antikke kulturskatte – den historieinteresserede vil have store oplevelser på øen.

Den officelle hjemmeside for  Visit Cypern er her. Traveltalk vil finde mere rejseinspiration at dele med jer for denne dejlige ø.

Book din rejse til det meste af verden

Kort oversigt

Populære rejseartikler