Tahiti er medvært for De Olympiske Lege i Paris, hvilken sport?

Tahiti er medvært for De Olympiske Lege i Paris, hvilken sport?

Tahiti, en betagende ø i Fransk Polynesien, spiller en særlig rolle ved de Olympiske Sommerlege i Paris 2024. Mens hovedfestlighederne finder sted i Paris, vil Tahiti være vært for surfkonkurrencerne. Denne beslutning af arrangørerne har både skabt spænding og udfordringer.

Tahiti Surfing Olympiske Lege 2024

At inkludere Tahiti i legene giver Paris 2024 mulighed for at vise Frankrigs mangfoldige arv og involvere dets oversøiske territorier for første gang. Legendariske Bølger: Teahupo’o, en landsby på Tahitis kyst, har nogle af verdens mest ikoniske bølger. Med kælenavnet “Tchops” tilbyder disse kraftfulde revbrydninger en spændende udfordring for surfere og et spektakulært syn for tilskuere.

Hvornår er surfhændelsen i Tahiti?

De Olympiske Lege i Paris 2024 vil se verdensklasse-surfere kæmpe om guldet ikke i Frankrig, men i den betagende øparadis Tahiti. Surfkonkurrencen udfolder sig over fire elektrificerende dage fra den 27. til 30. juli inden for en ni-dages periode fra den 27. juli til 4. august.

Juli 27

Mænds Runde 1 (8 heat)
Kvinders Runde 1 (8 heat)

Juli 28

Kvinders Runde 2 (8 heat)
Mænds Runde 2 (8 heat)

Juli 29

Mænds Runde 3 (8 heat)
Kvinders Runde 3 (8 heat)

Juli 30

Mænds Kvartfinaler
Kvinders Kvartfinaler
Mænds Semifinaler
Kvinders Semifinaler
Mænds Bronze Medaljekamp
Kvinders Bronze Medaljekamp
Mænds Guldmedaljekamp
Kvinders Guldmedaljekamp

Læs mere på de officielle 2024 Paris Olympiske Lege’s hjemmeside

Teahupo’o og Surfing på Tahitis Scene for OL

OL-surfing vil finde sted ved Teahupo’o, et mytisk surfspot på Tahitis sydlige kyster. Det er berømt for sine kraftfulde bølger – nogle af de mest spændende og udfordrende. Revet under overfladen stiger dramatisk, hvilket skaber towering vægge af vand, der skræller ind i hule rør ideelle til barrel-riding, en surfers drømme manøvre. Hvert år tiltrækker Tahiti Pro Teahupo’o verdens elite-surfere, der tester deres færdigheder mod disse legendariske bølger.

Teahupo'o

Teahupo’o

Udover Teahupo’o har øen talrige surfspots, der henvender sig til alle færdighedsniveauer, fra blide ruller perfekte til begyndere til kraftfulde pauser, der udfordrer selv erfarne surfere. Fransk Polynesien er en oase for vandsportsentusiaster og tilbyder muligheder for paddleboarding, bodyboarding og wingfoil sammen med surfing.

Surfing er dybt vævet ind i tahitiansk kultur. Kendt som “horue” på lokal dialekt har det den særlige karakter af at være den ældste sport, der praktiseres på øerne. Århundreder siden nød polynesiske kongelige at ride på bølger på træbrædder, etablerede en forbindelse med havet, der fortsætter den dag i dag. Ankomsten af ikoniske hawaiiske figurer som Duke Kahanamoku i begyndelsen af det 20. århundrede fremmede surfingens popularitet og omdannede det til et globalt fænomen.

Kan du se De Olympiske Lege 2024 live på Tahiti?

Hvis du er ivrig efter at opleve spændingen ved olympisk surfing på Tahiti, sådan kan du sikre dine billetter:

For det første er den gode nyhed, at rapporter antyder, at surfbegivenhederne vil være åbne for offentligheden uden beregning. Dette præsenterer en fantastisk mulighed for at være vidne til olympisk historie på dette fantastiske sted.

Overwater bungalows at Le Meridien Tahiti Hotel at sunset, Pape'ete, Tahiti, French Polynesia

Le Meridien Tahiti Hotel, Tahiti

For at være informeret om billettilgængelighed:

Officielle hjemmesider: Tjek regelmæssigt de officielle hjemmesider for Paris 2024 Olympiske Lege og Tahiti Turisme for billetopdateringer.

Sociale medier: Følg OL og Tahiti Turisme på sociale medieplatforme som Facebook og Twitter. Disse kanaler annoncerer ofte billetoplysninger og begivenhedsopdateringer.

Nyhedsartikler: Hold øje med nyhedsartikler, der dækker 2024 OL og surfing på Tahiti. De deler ofte billetinformation så snart det bliver tilgængeligt.

Husk, selvom adgang er gratis, er det vigtigt at planlægge din tur i forvejen. Arranger din rejse og indkvartering i god tid, især til en så stor begivenhed. Ved at holde forbindelsen gennem disse kanaler vil du være godt forberedt til at sikre din plads ved denne historiske olympiske begivenhed midt i Tahitis skønhed.

Hvor ligger Bora Bora?

Hvor ligger Bora Bora?

Sommer OL i Paris, Frankrig, 2024

Sommer OL i Paris, Frankrig, 2024

Nyeste Rejseartikler