Nyheder fra og om Østrig, også i København

Rehruecken_-AWMB_Wirz-Moebius.jpg.4039591

Østrigsk pop-up-restaurant i København

Østrig satte sig den  13.-15. juni 2018 på  Restaurant M i København, der er vært for den østrigske gourmetrestaurant Bertahof , der kommer til byen og tager dig med på en kulinarisk rejse tværs gennem Østrig. I tre dage kommer den til at fungere som “pop-up-restaurant”, og du kan se frem til en yderst lækker menu, hvor alle råvarer kommer fra Østrig. Bertahofs østrigske personale sørger for du får en hyggelig aften med ægte østrigsk stemning.

Flere artikler om Østrigs fremadstormende gastronomi og vinproduktion

Rennrad_INN_TW_Oss_Franz

Kom i VM-stemning i København

Når startskuddet til VM i landevejscykling lyder den 22. september i år, kommer det ikke til at gå stille for sig i Innsbruck og Tirol. Udover de ca. 1.000 cykelryttere forventes op mod 500.000 cykelfans fra hele verden at deltage i begivenheden. Men inden da har du en helt unik mulighed for at komme i rigtig VM-stemning – og det i København! Trek Bicycle Store i Hellerup bliver vært for Tirol Bike Event den 29. maj kl. 18.00-20.00, hvor du blandt andet har mulighed for at møde en nuværende verdensmester. Arrangementet er gratis!

Læs mere om eventet her

Østrig – på vejen mod Kroatien og Italien

00000029632-eisriesenwelt-werfen-oesterreich-werbung-Eisriesenwelt.3051384.jpg.3051407

Vejen mod Italien og Kroatien går naturligt gennem Østrig, og alpelandet egner sig derfor storartet til et mellemstop undervejs. Men hvilke højdepunkter findes der på vejen? Hvad er værd at opleve? Og hvilken (om)vej kan det bedst betale sig at tage?

Inspiration og kort

Den historiske by Salzburg

Festung_Dom.3914790.jpg.3914802

Salzburg er en klassiker og et must-see, når du kører forbi på vejen mod Kroatien – også selvom du har været der før. Byen har så meget at byde på, at man kan have været der et utal af gange og ikke have set sig mæt. Til højdepunkterne hører fæstningen Hohensalzburg, et besøg i Salzburger Domquartier, en tur gennem Mirabellgarten og et eftermiddagsbesøg på Café Fürst, hvor de oprindelige Mozartkugler kommer fra og laves endnu.

Gå på opdagelse i Salzburg

Action og fart over feltet

rodeln©flachautourismus.jpg.3965627

Flachau ligger på vejen fra Salzburg til Villach, og elsker du en god gang action, vil du helt sikkert føle dig hjemme her. Regionen har hele 6 forskellige sportsskoler, der også udbyder børnevenlige aktiviteter, så hele familien kan få noget ud af besøget. Prøv for eksempel: Fuld fart over feltet på den alpine rutsjebane, hule- og klatreture, træklatring, bueskydning, mountaincart, segway-kørsel, rafting, riverbug, canyoning, kajak eller stand-up paddling.

Få fart over feltet i Flachau

Best of Flachau

baden©flachautourismus.jpg.3965411

Stand-Up-Paddeling

Mountainskyving

Hulevandring

Sommerkælkning

Therme amadé

Månedens video

Mulighederne for en god cykeltur er enorme i Østrig, hvor flere og flere destinationer investerer i lækre trails og ruter, og sørger for fantastiske oplevelser undervejs.

© GribGrab

Graz – kulturens by

Schlossberg (c) Graz Tourismus - Harry Schiffer.jpg.3621510

En alternativ rute til Kroatien går via Passau-Graz, og her er den charmerende og stærkt kulturelle by, Graz, et absolut must-see. Byen blev udnævnt til europæisk kulturhovedstad i 2003 og har siden med succes satset stort på at udvikle sin kunstneriske side. Byen bugner i dag med kulturelle tilbud og lækker gastronomi.

Udforsk Graz

På opdagelsesrejse omkring Linz

Traunsee_Schloss Ort copyright Andreas Roebl2.jpg.3797447

Et andet spændende bybesøg på vejen mellem Passau og Graz er Oberösterreichs hovedstad, Linz. Især byens videnskabelige museum, Ars Electronica Center, er et besøg værd. Føler du allerede, du kender Linz tilstrækkeligt, behøver du dog ikke køre forgæves. Rundt om Linz ligger et hav af charmerende, små byer, som overrasker.

Besøg Steyr, Enns og Gmunden

Familievenlige Wildschönau

Schatzberg Wandern Wildschönau Teich.jpg.3974089

Wildschönau ligger lige syd for Wörgl på vejen mod Italien. Området er kendt for sin børnevenlighed, og byder på masser af muligheder for vandreture, som også kan foretages med mindre børn. Tag for eksempel gondolliften direkte til toppen af Markbachjoch eller Schatzberg og nyd en gåtur over de grønne bjergenge.

Tag på en vandretur i Wildschönau

Best of Wildschönau

Natur pur in der Kundler Klamm Wildschönau. FG W. Kiesbauer. Wildschönau....jpg.3535481

Markbachjoch

Schatzberg

Kundler Klamm

Familievenlige vandreture

Drageklubben

Fingeren på pulsen – en kulturel rejse gennem Østrig

file.3936231.jpg.3936235

Østrig fra et anderledes perspektiv

5 bloggere og 2 dansere rejser på tur tværs gennem Østrig og udforsker landets højdepunkter inden for samtidskunst. Vidste du fx, at verdens største samling af Egon Schiele-værker findes i Wien? At Østrigs største samling inden for samtidskunst findes i Graz? At Bregenzerwald har Østrigs mest innovative og finurlige busstoppesteder? Eller at der findes en hel “verden” fyldt med Swarowski-krystaller i Wattens?

Læs mere om gruppens oplevelser på rejsen

Gav det lyst til mere Østrig?

Gå til mere end 60 artikler, videoer og rejsetips om din næste rejse til Østrig året rundt på www.traveltalk.dk.

Nyeste Rejseartikler