Israel – en utrolig smuk rejse for livet venter jer

Rejs til Israel, rejse-intro til et land, der griber os om hjertet.

Rejs til Israel, fordi det er et af de mest spændende steder at rejse i verden. Israel er i høj grad præget af de tre store religioner: jødedom, kristendom og islam. Abraham, Moses, Ismael, Jacob, kong David, Jesus og Mohammed er en del af Israels historie. Israel har mere end 4.000 års  rig historie, levende kultur og religioner.

Israel er også et af de mest moderne lande i verden: uddannelse på højt niveau, universiteter med avanceret videnskabelig forskning, avancerede sundhedsinstitutter, store højteknologiske virksomheder og nye teknologier.

Rejs til Israel og lær om historie og religion, natur, mad og high-tech

Geologisk er Israel en udvidelse af Sinai-ørkenen og danner en grovt tegnet trekant med sin nordlige placering nær Beersheba, Dødehavet og de sydlige Judean bakker og dens spids på den sydlige spids af kongeriget ved Eilat. Landets geografiske grænser er Middelhavet mod vest, Jordan Valley Rift mod øst, Libanonbjergene mod nord med Eilat Bugt markering af det sydlige spids af landet. Det er et urbaniseret land med forskellige klimatiske og geografiske miljøer.

Israels forskellige kulturer stammer fra indbyggernes mangfoldighed: Jøder fra hele verden har bragt deres kulturelle og hellige traditioner med sig og skabt en smeltedigel af jødiske skikker og overbevisninger, der co-eksisterer side om side med det arabiske mindretal.

Israel er det eneste land i verden, hvor livet bevæger sig efter den jødiske kalender. Arbejds- og skoleferier bestemmes af jødiske helligdage, og den officielle hviledag er lørdag, den jødiske lørdag. Israels betydelige arabiske mindretal har også sat sit præg på israelsk kultur i områder som bygninger, musik og køkken.

Masada Israel

Masada, Israel

Rejs til Israel for at få  sindets ro er trods de uroligheder Israels grænseområder kan være præget af, en af de oplevelser, mange får. Valget om at besøge de steder i Israel, der er fulde af naturlig skønhed og helligdomme, rammer dybt og rent i sjælen. Du har en fornemmelse af at glemme din egen eksistens for en stund og ønsker at fordybe dig i stedets skønhed. Det er den magi, landet indbyder til.  Israel er sådan et sted, at det er fusionen af kulturer, helligdomme fra flere religionerog naturvidundere som Masada her oven for. Og så er der km af brede strande og en yderst behagelig temperatur.

Jerusalem, the wall

Hvad man skal opleve i Israel

Der er så mange ting at gøre og se i landet ved Rødehavet. Atmosfæren i Tel Aviv er en meget venlig by med  en afslappet, livsbekræftende vibe. Der er mange dejlige restauranter og israelerne går meget ud, lige som man gør i Sydeuropa, måske gå langs stranden før en frokost eller middag. Og så er der utrolige Jerusalem en god time væk i bil, Du kan også nemt tage toget.

Kort med rute fra Tel Aviv, Israel til Jerusalem, Israel
Der er så meget at opleve i Jerusalem. Det er en meget følelsesladet oplevelse at være der. At se og høre om byens historie, at anerkende og være vidne til den religiøse betydning og se, føle og røre det sted, hvor nogle af verdens største religioner blev født og stadig er forankret åndeligt og geografisk.

Rejs til Israel og nesøg den gamle by i Jerusalem

Den Gamle By i Jerusalem er et must-see, da den har steder med grundlæggende religiøs betydning, herunder den vestlige mur (Lamento), kirken for det hellige grav og klippekupplen. Du kan nemt tilbringe en hel dag her. Måske, hvis du er så tilbøjelig, så bed en bøn blandt revnerne i de enorme sten, der udgør den vestlige mur, naviger mellem båsene i de smalle gader i basaren i den gamle by og besøg stedet for Jesu korsfæstelse.

Den Hellige Gravs kirke og Via Dolorosa

Den hellige gravs kirke, beliggende på det legendariske sted for korsfæstelsen og Jesu grav i yderste ende af Via Dolorosa, blev bygget under korstogene på resterne af en basilika fra det fjerde århundrede, bygget af kejser Konstantin og er året rundt stedet for pilgrimsrejse for kristne. Temple Mount er hjemstedet for 3000 år for de store jødedommens templer, formentlig sædet for den mystiske pagens Ark indtil deres endelige ødelæggelse i 70 e.Kr. Den gamle vestlige mur, et knudepunkt for jøder fra hele verden i to årtusinder , er den sidste rest af templerne. Mange hoteller i det centrale Jerusalem har nem adgang til den gamle by.

Skyline of the Old City at he Western Wall and Temple Mount in Jerusalem, Israel.

Klippemoskéen i  Jerusalem

Klippens kuppel eller på dansk Klippemoskéen, er et ikonisk symbol med sin storslåede gyldne kuppel, blev bygget i 691 e.Kr. efter Abd el-Maleks orden. Den utroligt dekorerede struktur, berømt som den smukkeste islamiske bygning i verden, er synlig i hele byen og var kort tid en kristen basilika under korstogene. Al Aqsa-moskeen findes også på Tempelbjerget på det sted, hvor profeten Muhammad steg op til himlen.

Klippemoskéen, der også kaldes Omars Moské, er egentlig ikke en moské. Betegnelsen kommer af, at kaliffen Omar (Umar 1. ibn al-Khattab) efter erobringen af Jerusalem i 638 tilbad stamfaderen Abraham/Ibrahim dér og lod bygge en moské af træ. Efter umayyadernes erobring af Jerusalem iværksatte kaliffen Abd al-Malik opførelsen af den nuværende bygning på det plateau, hvor jødernes tempel havde ligget.

Den ottekantede kuppelbygning fra 690-692 er islams ældste bygningsværk og efter moskéerne i Mekka og Medina dens vigtigste helligdom. Indvendig omkranser to buegange klippen, hvorover en dobbeltskallet trækuppel hæver sig. En rig mosaikudsmykning pryder hvælvene.

Selv om det er et kritisk punkt for spændinger mellem jøder og arabere, er det sikkert for turister med nogle råd: Man bør  ikke besøge på fredage, israelere kan blive forbudt at komme ind, og kvinder er pålagt at klæde sig beskedent (dvs. lange nederdele, der strækker sig under knæet og ingen halsudskæring eller nøgne skuldre).
Andre spirituelle vartegn inkluderer Himmelfartskapellet og Graven fra det 1. århundrede Jomfru Maria, dækket af en korsfarerkirke. Den enkelte kvadratkilometer af den indhegnede gamle bydel er opdelt i fire religiøse og etniske områder, de jødiske, kristne, armenske og muslimske kvarterer, og omgivet af de mest moderne kvarterer undtagen Mea Shearim uden for bymurene. Dette kvarter er hjemsted for det ortodokse, judiske jødiske samfund i Jerusalem og tilbyder et fascinerende blik på traditionel jødedom.

Pool of Arches

Dette gamle underjordiske vandreservoir tilbyder opdagelsesrejsende en usædvanlig oplevelse: muligheden for at ro en båd i en 1.200 år gammel underjordisk vidunder af et vandreservoir. Den stille tur under jorden på vandet er en fantastisk måde at beundre de massive stenstøtter, der stiger op til et højt loft af elegante buer. Magisk. Derfra navnet: Buernes vandreservoir.
Arch of Pool (også kaldet St. Helena-reservoiret) blev oprindeligt bygget som et underjordisk reservoir i 789 for at levere vand til Ramla-beboere. I henhold til kristen tradition igangsatte Saint Helena konstruktionen. Foretagsom dame.

På trods af  årtusinder med jordskælv i Mellemøsten er vandreservoiret stadig sikkert at besøge for dem, der vil tage den utrolige udflugt under jorden og få et ret så enestående kig på noget af byens ældste infrastruktur: Underjordisk vandforsyning fra år 789.

Dead Sea Israel

Det døde hav, verdens laveste sø

Det Døde Hav er verdens lavest liggende sø med et ekstrem saltindhold, som ligger  omkring 31,5 % – eller ni gange så meget som Middelhavets 3,5 %. På grund af det høje saltindhold findes der intet højerestående liv, deraf navnet. Det Døde Hav ligger 420 meter under havets overflade og er dermed Jordens laveste punkt.
Som udflugtsmål er Det døde hav fantastisk. Hvis du har brug for at slappe af, og især hvis du føler dig træt, er Dødehavet det ideelle sted i Israel at besøge. Tag din mobil med dig for en utrolig mulighed for at fotografere dine medrejsende i det mineralrige mudder fra Dødehavet og derefter flyde på ryggen i det varme, salte hav. En helt uvirkelig oplevelse. Det siges, at Dødehavets laveste punkt på jorden har helbredende kræfter, og dets mudder skal hjælpe med at styrke huden. For mere information om dette ekstraordinære område, se vores vejledning om ting at se og gøre i Dødehavet (2020).

 

Carmel Market, Tel Aviv

 

Carmel-markedet, Tel Aviv

Carmel-markedet i det centrale Tel Aviv giver dig muligheden for at finpudse dine forhandlingsevner og få en smag af det rigtige Israel. Fra slutningen af Allenby Street, kan du slentre gennem de mange tøjboder, inden du rammer markedets epi-centrum; mad og krydderier. Utrolige farver, overraskende lugt … lyt til sælgere, der sælger båse, der sælger deres produkter, og udfordrer hinanden om priser og kvalitet. En god dag – ikke tag en tur eller lej en rejseguide, bare gå og udforske!

Olivenbjerget

Historisk set var Olivenbjerget et sted af stor betydning og betragtes som centrum af Jerusalem. Selv i dag er det et sted med hellig pilgrimsrejse for både jøder og kristne med over 150.000 grave (bjerget var et traditionelt gravsted i Jerusalem i 3000 år) og en række vigtige kristne kirker er placeret på denne vidunderlige bjergkæde.

Jesusalem citadellet eller Tower of David

Tower of David  på danske bedst kendt som  Jerusalem Citadel, altså et forsvarsværk, er placeret lige inden for murene i den gamle by, nær Jaffa-porten, men overses ofte. Det synd.
Citadellet er fuld af ekstraordinær historie, og de mange værelser med gamle artefakter og den storslåede udsigt over voldene i den gamle by gør det til et must-see. Der er også ekstraordinære midlertidige udstillinger, der finder sted hele året. Glem ikke at afslutte dagen med Night Show!

Masada-IsraelMasada i Judæa ørkenen i den sydlige Israel

Historien bag dette sted går 2000 år tilbage, indtil det første århundrede. Masada, en ekstraordinær naturlig fæstning i Judæa-ørkenen i Israel, blev bygget i romersk stil af Herodes, konge af Judæa mellem 37 og 31 f.Kr. Liggende omkring 1.500 fod over Dødehavet på den ene side og flankeret af ørkenen på den anden side, blev dette for potentielle fjender afskrækkende kompleks planlagt at være kongens tilflugtssted. Det var designet til at omfatte et privat palæ til ham selv og familie samt administrative centre, lagre og et arsenal af madvarer, våben osv.

Fæstningen forblev intakt i mere end 13 århundreder, og alle tegn på menneskelig beboelse forsvandt langsomt. Det blev ikke genopdaget før i det 19. århundrede, og detaljerede udgravninger blev også foretaget senere. Udgravningsstedet er blevet et rørende symbol for det jødiske folks kamp mod undertrykkelse.
Resterne af mange bygninger i komplekset er blevet restaureret, heriblandt Herodes private palads med dets hængende terrasser, badeværelserne med mosaikker og fresker bevaret, en synagoge og en belejringsrampe samt lejren oprettet af romerne. De vidner om fæstningens rolle i en dramatisk historie. Bemærk dog, at nutidige arkæologer endnu ikke har nået en endelig enighed om den sande historie om Masadas fald.

Trappen på den hellige gravs kirke (gravkirken)

Gravkirken er en kristen kirke i Jerusalem, som er bygget på Golgata, vor Jesus ifølge kristne traditioner blev korsfæstet. Kirken indeholder ligeledes den grav, hvori Jesus ifølge legenden blev lagt efter sin død, og den har derfor været et vigtigt pilgrimsmål for kristne siden 4. årh.  Det er desværre på sin vis også et af de mest  ikoniske symboler på religiøse opdelinger og kontroverser i den kristne verden.

Vedligeholdelsen for kirken deles af ikke mindre end seks kirkesamfund. De vigtigste forvaltere er den græske ortodokse, armenske apostoliske og romersk-katolske kirke med mindre opgaver, der deles af de koptiske, etiopiske og syriske ortodokse kirker. Hele bygningen er omhyggeligt opdelt i sektioner, hvoraf nogle ofte deles, mens andre strengt hører til en bestemt sekt. En række komplicerede regler regulerer transitrettighederne for de andre religioners grupper gennem hvert bestemt afsnit på en given dag, og især i løbet af ferien.

Wadi Shab, Sur, Oman. Wadi Shab is arguably one of the most gorgeous destinations in Oman. Beyond the breathtaking entrance, the wadi rewards you with views of aquamarine pools, waterfalls and terraced plantations;Wadi Qelt

Mindre end en times kørsel fra det travle og støjende centrum af Jerusalem skjuler en ekstraordinær naturlig perle. Der vil du finde en fredfyldt stilhed i ørkenen, kun forstyrret af lyden af ​​hurtigt strømende vand gennem en kløft.
Wadi Qelt er en vandstrøm, der strømmer fra de nordvestlige skråninger af Judean-ørkenen, lige uden for Jerusalem og op til byen Jericho. Det er en af ​​de største og få kilder til rindende vand i Judean-ørkenen.
Området har en lang bygning. Kig rundt omkring dig, og du kan se ruinerne af de gamle akvædukter, der engang gav dyrebart vand til Jeriko.
Ruinerne af akvædukten er ikke de eneste spor fra fortiden, som du vil finde der, da dette sted har tiltrukket munkene siden kristendommens tidlige dage. Faran-klosteret (også kendt som Chariton-klosteret), der ligger langs øverste del af kløften, var det første kristne kloster, der blev bygget i Judean-ørkenen omkring 330 e.Kr. Klosteret St. George af Choziba, der ligger i den nedre del af kløften, er et kompleks fra 6. århundrede, komplet med et gammelt kapel og haver. Begge klostre er bygget ophængt på klipperne i kløften, hvilket skaber et utroligt syn at se.

Hilton Beach

Hilton Beach er også er kendt som Tel Avivs gay beach i et vist deineret område, men alle er velkomne på den flotte strand. Der er endda et mindre område kun for folk, der lufter hunde. Og så et andet for dem, der vil op at flyve i en skærm og se byen fraoven.  Det er en af ​​de flotteste strande i Israel. Det er en smule privat tilmed, ligger lige under Hilton Hotel.
Sammen med den homoseksuelle scene har Hilton Beach også erobret nichemarkedet for vandsport. Sea Center Club tilbyder windsurfing og kajak-lektioner med specielle lektioner for begyndere og børn. Med et utal af restauranter, der tilbyder et varieret strandkøkken, er Hilton-stranden perfekt til afslapning, dag eller nat, sommer eller vinter.

Dykning og snorkling i Røde Hav

Israels sydligste by, Eilat, er blevet velsignet med et spektakulært koralrev. Koralrevet i Eilat, det nordligste koralrev i verden og en unik israelsk attraktion, er det bankende hjerte i det en kilometer lange naturreservat, der strækker sig over Eilatbugten. Dyk med tank  eller snorkle i nærheden af ​​korallrevet. Du vil se farverige koralhaver, der er vært for en række farverige tropiske fisk: papegøjefisk, sommerfuglfisk, kæmpe bløddyr og et bredt udvalg af spændende arter, der kun kommer ud, når det er mørkt. Cirka en ti minutters gang fra den egyptiske grænse finder du Israels sydligste dykklub, et lille sted med masser af fred og ro. Klubben tilbyder en introduktion til dykkerudflugt for dem, der ikke har tidligere dykerfaring.

Romerske ruiner i Cæsarea

Caesarea er et af de rigeste samfund i Israel, men den tilstødende nationalpark byder på nogle af Israels mest spændende ruiner. Bygget af Herodes den Store omkring 25 f.Kr. inkluderer resterne af havnebyen Caesarea i Maritima ruinerne af en hippodrome, et romersk teater, en imponerende samling af befæstninger fra korsfarertiden, et tempel og en imponerende akvædukt. Det tilbyder også en ekstraordinær udsigt over den gamle havn, der engang var den største på den østlige middelhavskyst.

Israel Rize, Hot air balloon

Israel Rize, Hot air balloon

Op i luften i en varmluftsballon

De, der leder efter en unik og farverig måde at starte dagen på og lære at kende de enorme landskaber i Israel kan flyve over landet i en varmluftsballon. Det israelske firma Rize er det største varmluftsballonfirma i landet, der har stor erfaring med flyvninger til Israel og rundt omkring i verden. Forsendelser kan organiseres til solopgang og inden for to timer efter solnedgang, så der er plads til en til ti passagerer. Hjælp med at blæse ballonen op med piloten og besætningen, så gør dig komfortabel til et 90-minutters eventyr. Balloner strejfer om himlen i højder op til 2000 fod og følger daggry-turen med en tur til markerne, frugtplantagerne og skovklædte områder i Jezreel-dalen, hvor en hjemmelavet morgenmad er prikken over i’et. Andre muligheder inkluderer “fiesta-flyvninger”, hvor ballonen forbliver bundet til jorden.

Rejs til Israel og smag den lækre mad

Israeli cuisine has been shaped by the melting pot of the cultures that make up the country. From traditional Jewish Eastern European stews to street food brought by Iraqi Jewish immigrants, these delicious Israeli dishes reflect the diversity of its population and will appeal to all tastes.
Israeli food is a mix of predominantly Middle Eastern, North African, Mediterranean and European Jews.

Shakshuka
Shakshuka is one of Israel’s most popular dishes, typically served for breakfast or brunch. Warm, abundant and abundant, it is based on a tomato and pepper sauce seasoned with cumin and chili flakes, poached eggs on top and a sprinkling of parsley.

Eggplant With Baba Ganoush
Aubergine, or aubergine, is a basic dish of Israeli cuisine. Whether it’s laced tahini, smoked, coated with yoghurt or some sort of mixture of all three, you’ll find it in any traditional Israeli breakfast, and most likely lunch and dinner too.
Eggplants can be served as a pleasure in itself (only with the skins) but in Israel you will often see it also in the form of baba ganoush. This is simply eggplant mixed with tahini, lemon juice, garlic and any other flavor you want to add, and of course served with bread.

Hummus
Famous all over the world, this dip is composed of crushed chickpeas combined with olive oil, tahini, perhaps a splash of lemon juice and sometimes a pinch of paprika. Eaten as a meal with pita bread, Israeli salad and falafel, the dish is famous in Israel.

Falafel
Chickpeas are favorite in Israel. The falafel is a fried ball typically composed of crushed chickpeas and fragrant herbs. Often eaten in a pita in layers with hummus and other sauces and vegetables, falafel is not something you have to spend a lot of money on. In fact, some of the best falafels are on the road.

Tahini
Tahini is a simple sauce based on sesame paste, lemon juice, olive oil and other herbs and spices. It is generally used as a dipping sauce, a pita bread dressing, as part of an Israeli breakfast or together with hummus and falafel. Receive it almost everywhere and eat it with almost everything.

Jachnun
Jachnun is a Jewish dish originally from Yemen, traditionally eaten on Shabbat morning. Prepared with pasta, it is rolled and cooked overnight. The final product is a dark paste, amber in color, slightly sweet in taste. Served with tomato sauce, boiled eggs and skhug (hot sauce), Jachnun is a must try when you are in Israel.

Knafeh, a dessert
This is a delicious Palestinian dessert common throughout Israel. A sweet paste of cheese, the knafeh is soaked in sugar syrup, flavored with orange or rose water and sprinkled with chopped pistachios.

Cholent / Hamin
A traditional Jewish Ashkenazi stew of beef, potatoes, beans, vegetables and slow-cooked barley overnight for 12 hours. The result is a hearty, abundant and delicious dish, perfect for a winter evening or for a Saturday hangover. Note: the hamin is the Sephardic Hebrew variation of the colent, which replaces beans and barley with rice and beef with chicken.

Billedresultat for drisco jerusalem

Hotel Drisco, Jerusalem

Hvor skal du bo i Israel

Der er masser af muligheder fra det absolut overkommelige til det yderst luksuriøse. Vi dykker lige ned i det med et par bud:
Drisco er en smukt restaureret historisk ejendom, der nu huser et moderne boutique-hotel med kun 42 sofistikerede værelser. Dette er et elegant sted i Tel Aviv tæt på Jaffa loppemarked og byens største attraktioner.

Link til Hotel Drisco

 

Israel East jerusalem
East Jerusalem er perfekt, hvis du leder efter luksuriøs overnatning. Fra den fantastiske tagterrasse med udsigt over den hellige by til hotellets fremragende restaurant er der de smukkeste kig over byen.

Hotel Cucu Tel Aviv

Hotel Cucu Tel Aviv

Cucu Hotel legemliggør Tel Avivs moderne æstetik. Lige uden for Dizengoff Square tilbyder dette hotel smukt designede værelser, lækker israelsk morgenmad til at starte dagen og en fremragende central beliggenhed. Det her er et meget moderne hotel med “edge”. Som de selv skriver “Hotel CUCU er et frisk pust i Tel Avivs bankende hjerte. Vi er det sære nye barn “on the block”, den frisindede kunstner, den ven, du altid har ønsket at have; det seje sted, du altid har ønsket at være.  Glem det, du ved om hoteller i Tel Aviv, og gør dig klar til at opleve et byhotel i topkvalitet, lige i centrum af, hvor det hele sker. På Hotel CUCU finder du den type mennesker, der bringer det bedste frem i dig, og sender dig hjem med et smil. Vi ved hvad der foregår og forstår, at livet handler om at leve – her og nu. Vi er ikke skøre. Bare lidt … CUCU”. Traveltalk siger: Den rammer de meget godt!

Link til Cucu hotel

Alegra Boutique Hotel ligger i landsbyen Ein Kerem, i kort afstand fra centrum af Jerusalem. Denne historiske ejendom fra det 18. århundrede tilbyder elegant indkvartering, der kombinerer originale udsatte stenmure og persiske tæpper med moderne badeværelser. Nyd 8-retters middage! Et virkelig storslået ophold.

Hotel Montefiore. I dette smukke boutique-hotel møder Bauhaus-arkitektur moderne stil. En trendy fransk-vietnamesisk restaurant på lavere niveau tilføjer yderligere komplimenter.

Be safe on your travel to Israel

It is a widespread myth, that it is not safe to go to Israel on vacation. However certain areas, you would be warned against,  are perhaps not safe at a given time. Get the latest status here from the UK Gov.

Flere rejsemål i Mellemøsten

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler