Alonissos, miljørigtige Grækenland

Alonissos, det miljørigtige Grækenland

Pinjeskove og og kæmpe havbeskyttet park venter i Alonissos. Denne ø i Sporaderne er blevet populær i de senere år, for jetsetterne er altid på udkig efter en grønnere græsk ø; der er mange øko-resorts på øen, hvilket betyder, at der er masser af lejrpladser, hvor du kan bo og være i ét med naturen. Alonissos er én stor marinepark, den største i Europa, så tag hertil, hvis du ønsker at se sæler eller dyrke lidt snorkling.

Alonissos island, Greece..Milia beach ,view with azure sea ,mountains and umbrellas

Alonissos island, Greece..Milia beach ,view with azure sea ,mountains and umbrellas

Alonissos har Europas største marinepark

National Marine Park i Alonissos Northern Sporades var den første havpark etableret i Grækenland og er i øjeblikket det største marine beskyttede område i Europa på hele 2.265 km2. Udover havområdet omfatter parken øen Alonissos, seks mindre øer (Peristera, Kyra Panagia, Psathoura, Piperi, Skantzoura og Gioura), samt 22 ubeboede holme og klippefremspring.

 

Se sjældne sæler

Området viser en stor videnskabelig og kulturel interesse. I det bredere område af parken er der fund, der går tilbage til den forhistoriske æra, den klassiske periode og det byzantinske imperium (skibsvrag, gamle klostre og kirker).

Masser af hav oplevelser

I de områder, hvor offentlig adgang er tilladt, kan besøgende deltage i svømning, dykning, dyrelivsbeskæftigelse, tage billeder, optage video, besøge kulturminder, vandre mm.

Hvor bor du godt på Alonissos?

Liste over hoteller i Alonnissos

Hvem kan du rejse med til Alonissos?

DTF

Apollo

Hvad skal du opleve på Alonissos?

Det fredede havområde. Det sublime hav, de hyggelige små cafeer og restauranter.

Udvalgte restauranter?

El Loco

Meltimi

Kort og godt om Alonissos

Alónissos er en lille græsk ø i Sporaderne. Alónissos er på 65 km² og har ca. 2.700 indbyggere. Du skal besøge Alonnissos for naturens skyld. Det er en dejlig grøn og uberørt  ø med pinje- og egeskove, frugthaver og vinmarker. Øen har også europas største fredede havpark med sjældne sæler. Hovedbyen hedder Patitiri, der også er øens havneby. Herfra er det muligt at sejle til og fra Skópelos, Skiathos og Skíros.

Rejser til Grækenland

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Book din rejse, rejsebureau, fly, hotel

Nyeste Rejseartikler