Skiathos, blandt de græske øer, du klart burde overveje

TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Skiathos er en af de mest oprindelige græske øer.

Hvis du ønsker at opleve en anden skønhed af en græsk ø, er det værd at tage nordpå for at opdage Sporaderne som øgruppe, og især øen Skiathos.

Stor rejseguide til rejser til Grækenland

Rejser til Grækenland og de skønne græske øer

Hvad er Sporaderne?

Sporaderne er en øgruppe langs østkysten af Grækenland (Se kortet nedenfor), nordøst for øen Evia i Ægæerhavet. Den består af 24 øer, hvoraf fire er befolket: Alónissos Skiathos Skópelos Skíros Administrativt hører øerne til de græske periferier Thessalia og Centralgrækenland.

Hvad er Skiathos kendt for?

Skiathos er populær for sine lange hvide sandstrande og øen er tæt dækket med gamle fyrretræer og grønne buske, der kan klare sol og tørke i perioder. Skiathos er perfekt til dig, der ønsker at undslippe storbyens hektiske livsstil og slappe af på en overskuelig græsk ø, slikke solskin dagen lang og hoppe i havet med jævne mellemrum, men også se de gamle historiske steder, mens du venter på varmen falder til dejlige 22-25 grader efter solnedgang. Meze og Metaxa tak!

Næsten 60 beach resorts og maleriske kystbyer

Hjem for næsten 60 sandstrands resorts og maleriske kystbyer er det blevet en af de foretrukne destinationer for Grækenlands turister. Hverken for stort eller lille, men fuld af eventyr. Hvis du er blandt dem, der elsker at have det sjovt i solen og hænger ud af aftenen og måske natten, skal du vælge Skiathos. De maleriske steder på øerne er en drøm for din iPhone.

Græske øer. Charmerende gamle gader i Skiathos, rejser til Grækenland

Græske øer. Charmerende gamle gader i Skiathos, Rejser til Grækenland

Bedste græske øer: Skiathos med mange seværdigheder et must på “Rejser til Grækenland”

Koukounaries beach, ved Skiathos, Grækenland

Koukounaries beach, ved Skiathos, Grækenland

Strandene på Skiathos

Det største og bedste strand med fint gyldent sand på Skiathos er i Koukounaries. Det er lige for enden af  ​​buslinjen og er let tilgængeligt fra byen Skiathos (bussen tager cirka en time).
Beliggende blandt duftende fyrretræer i et beskyttet naturområde, der også har vådområder og nogle sorte svaner og hvide gæs, der er slået sig ned. Adgang til stranden er ikke tilladt efter solnedgang (så der er ingen strandfester, undskyld venner). Der er adskillige strandbarer forbundet med en  træpromenade, og liggestole kan lejes, samt vandsport som vandski er tilgængelige i den østlige ende af stranden.

Elias stranden på Skiathos, græske øer

Elia Beach
Hvis du leder efter en mere afsondret strand, mindre “turistisk” og stort set intakt og stadig liggestole og vandsport, vil du elske Elia Beach. Beliggende på den nordlige side af øen er det en af ​​de mindst besøgte strande på grund af dens lidt mindre tilgængelige natur, mindre infrastruktur og en tendens til vind.
Lad ikke noget af det stoppe dig. Denne strand er ideel til alle, der vil slappe af og slippe stress og jag i den sydlige del af øen. Med en sandkyst, krystalklart vand og en rustik taverna rummer denne strand alt det smukke i dette land.

Vil du med på en sejltur omkring Skiathos?
Hvis du vil have et godt overblik over Skiathos, kan du tage et sejltur fra øen. Flere både i havnen tilbyder udflugter; ture er meget lig hinanden og har en tendens til at stoppe på de samme steder. Det er en fremragende måde at se alle strande på øen på, og du kan også se steder, der kun kan nås med båd eller til fods. Derudover tilbyder disse ture også muligheden for at se nogle af de små øer i nær Skiathos.

Bourtzi sommerfest
Den gamle fæstning i byen Skiathos er vært for denne årlige festival, hvor du vil se balletshows, kunstudstillinger og høre musikere. Alt ligger på en lille ø forbundet til havnen med en pontonlignende gangbro, så friluftsteatret har fin udsigt. Blandt begivenhederne kan du opleve musik og lokale danse samt græske tragedier på scenen.

Banana Beach
Banana Beach er kendt for det livlige liv, da de fleste af de unge, der besøger Skiathos, bestemt har besøgt Banana. Banana er den klassiske destination for studerende for at at besøge barer og danse beavh. Hvis du er en nudist-fan, så er der stranden Mikri Banana, hvor du kan finde en officiel nudiststrand og ligesindede.

Besøg Papadiamantis Museum
Dette var det tidligere hjem for den mest berømte person i Skiathos Alexandros Papadiamantis (1851-1911). Det var her, han tilbragte sin barndom, før han blev forfatter og skrev mere end 100 romaner og historier, alt om livet på øen. Huset blev bygget af hans far i 1860 og er nu et museum, der viser enkelheden i det lokale liv, før turismen ankom til øen. Åben hele året, der er en lille indgangsbillet.

Oplev Skiathos bagland
Skiathos er fuld af vegetation og fyrreskove, hvilket skaber de perfekte betingelser for vandreture. Faktisk er Skiathos den eneste ø i det nordlige Ægæiske hav med mange vandrestier, der er fremragende organiserede og velmærkede med alle niveauer og vanskeligheder.
Når man passerer gennem områder med særkig natur skønhed, er der vandrestier fra en strand til en anden, og mange begynder fra byen Skiathos og du ankommer til seværdigheder som smukke klostre bygget i bakkerne. Måske du bliver græsk nonne eller munk?

Evangelistrias´ kloster
Skiathos er fuld af klostre, men Evangelistrias-klosteret er et must at se. Dette sted er skjult mellem vinmarker og olivenlunde, ca. 3 kilometer nord for byen Skiathos. Det blev bygget af munke fra Athos i det 18. århundrede og blev brugt som et hemmeligt skjulested for flygtninge under den græske uafhængighedskrig. Han var også vært for en første historik i 1807, da det officielle græske flag blev hævet første gang.
Indtil i dag er Moni Evangelistrias beboet af et par munke, der tager sig af vedligeholdelsen af ​​stedet, mens de udfører lidt vinproduktion, delvis til de flydende bygninger af besøgende.
Du kan købe en flaske eller to i klosterbutikken for at hjælpe disse munke med at holde deres forretning velstående, og der er også andre håndlavede souvenirs, du kan købe.

Hvor skal man bo på Skiathos? Din guide til de bedste græske øer

Aretousa Hotel
Dette ikke-ryger hotel tilbyder concierge-tjenester, renseri og hurtig indtjekning. Gratis kontinental morgenmad og gratis trådløs internetadgang er også tilgængelige i fællesområder. Hotellet tilbyder også hurtig udtjekning, hjælp til udflugter og billetter og flersproget personale. Alle værelser er lydisolerede og tilbyder gratis trådløs internetadgang og gratis flaskevand. For underholdning finder gæsterne tv med satellitkanaler, og andre faciliteter. Det er økonomisk overkommeligt.

Aretousa Hotel

Skiathos Luxury Living
Skiathos Luxury Living, som ligger i byen Skiathos, 5 km fra Lalaria-stranden og 500 m fra havnen i Skiathos, tilbyder en sæsonbestemt udendørs swimmingpool. Dette 4-stjernede hotel tilbyder gratis trådløs internetadgang. Ejendommen tilbyder lufthavnstransport og cykeludlejning.
Alle værelser på hotellet har et skrivebord, fladskærms-tv og eget badeværelse. Hvert værelse har aircondition, og nogle af værelserne på Skiathos Luxury Living har balkon. Værelserne har køleskab. En kontinental morgenmad serveres hver morgen.
Indkvarteringen tilbyder terrasse. Området er kendt for at cykle, og Skiathos Luxury Living tilbyder biludlejning.
Seværdigheder tæt på hotellet inkluderer Skiathos Slot og Papadiamantis House.

Skiathos Luxury Living

Bourtzi hotel
Lige ved hovedgaden i Skiathos by tilbyder dette 4-stjernede hotel en dejlig gårdhave med swimmingpool og terrasse med liggestole. De minimalistiske værelser har king-size senge og fladskærms-tv.
Alle lydisolerede værelser på Bourtzi Hotel er godt designet med moderne møbler og elegante badeværelser. De fleste har balkon med udsigt over poolen.
Morgenbuffeten serveres ved poolen. Bourtzi huser også en elegant og trendy cocktailbar beliggende på hovedgaden i Skiathos by, der serverer et bredt udvalg af drinks og lette snacks.
Det fredelige Bourtzi Boutique Hotel ligger kun 2 minutters gang fra havnen. Skiathos taverner, barer og butikker er også inden for rækkevidde. Hotellets personale er tilgængelig for information om lokale restauranter og steder at besøge.

Atlas Hotel
Atlas Hotel Skiathos er centralt beliggende i byen Skiathos lige på Papadiamantis gade og 300 m fra Papadiamantis hus. Det tilbyder moderne møblerede værelser med udsigt over haven, hovedgaden eller lobbyen.
Alle værelser på dette hotel har aircondition og har fladskærms-tv med satellitkanaler. Værelserne har eget badeværelse. For nemheds skyld finder du hjemmesko og gratis toiletartikler. Atlas Hotel Skiathos har gratis WiFi overalt på ejendommen.
Hotellet tilbyder også cykeludlejning. Skiathos havn ligger 300 m fra ejendommen.

Stor rejseguide til rejser til Grækenland

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, rejser til Grækenland

Græske øer.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler