Færøerne de milde og grønne øer med de store rejseoplevelser

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Færøerne, de grønne klippeøer mod nord

Færøerne er et anderledes rejsemål. Her følger en intro til Færøerne som rejseland. Færøerne er kendt for sin rå natur, de fantastiske fjelde, der omgivet af det vilde hav, skaber en smuk ramme for den spændende kultur, der  også definerer øerne.

Færøerne 1

Eventyret starter allerede på rejsen til Færøerne. De fleste vælger at flyve derop, nogle på trods af – og andre netop for at opleve landingen i den lille Vagar lufthavn. Nedstigningen gennem skyerne og navigationen mellem de høje fjelde, er kendt som  en stor oplevelse i sig selv. Om lidt begynder rejseeventyret. Lyder det for farligt er der mulighed for at sejle fra Hirtshals og nordpå med Smyrilline, forbi Norge og videre mod Færøerne. Skibene er udstyret med lækre restauranter, spa, fodboldbane, biograf og meget mere, så de 33 timer ombord forsvinder hurtigt i alle tænkelige aktiviteter, og før man aner det, står man på dækket og nyder udsigten over charmerende Thorshavn.

Torshavn, Faroe islands

Masser af historie på Færøerne

Øerne  balancerer mellem de gamle traditioner, der lever i samfundet, og den moderne udvikling, som på fornem vis er blevet indoptaget, uden at stjæle opmærksomheden. Omkring på øerne gemmer der sig ældgamle kirker og gårde, man kan besøge for at snuse rundt i den spændende historie, landet gemmer på. Omkring bygderne finder man også et levn fra fortiden: stenvarderne, hvor rejsende plejede at tilføje en sten til bunken, for at hjælpe de næste passerende med at navigere. I dag er de ikke på samme måde nødvendige, da den veludviklede infrastruktur sikrer at naturen er let tilgængelig via gode veje og lange tunneller, der baner sig vej gennem fjeldene. Bare man husker at passe på fårene, som gerne strejfer omkring på vejene.

Saksun, landsby på Færøerne

Ud i den vilde natur

Færøerne er perfekt for dem, der vil opleve vild natur, hvad enten det er på hest eller til fods, og steder som Gásadalur (Gåsedal) og Gjógv er steder, der med deres ekstreme natur kan tage pusten fra de fleste naturelskere. Gásadalur er med sine 18 indbyggere pr. 2012 et ekstremt uspoleret naturområde, hvor enorme fjelde møder havet i et vandfald, der fuldender oplevelsen. Gjógv, der ligger på den nordlige del af Eysturoy, er en tilsvarende lille bygd, der sætter rammen for et smukt sceneri, når havet buldrer ind over stenene og ind i kløften, hvor det mørkeblå hav forvandles til en hvid, skummet masse. Her er der også mulighed for at spotte et par af de søpapegøjer, som Færøerne er kendt for.

Færøerne Søpapegøjer

Færøerne Søpapegøjer

Vandretur på isolerede færørske fuglerige øer

Er det søpapegøjer man er på udkig efter, er der dog ingen vej uden om Mykiness(Myggenæs). Øen er tilgængelig via båd (maj-august) eller helikopter, men afgangene afhænger af det omskiftelige vejr. På Mykiness er der en vandresti, som fører langs fjeldene ud til spidsen af øen, der huser et fyrtårn. Søpapegøjerne er slet ikke til at overse på vejen, når de dykker afsted mod havet for at vende tilbage med næbbet fuld af fisk. Det er en unik vandretur i det varierende landskab og med havet på begge sider af sig, er der intet der bryder de flotte scener. Man kan passende nyde den sjældne mulighed for at være sted, hvor man ikke bare kan køre hjem, men hvor man har al den tid i verden, til at nyde omgivelserne. Og hvis det bliver for meget er der en lækker lille cafe, der serverer lækker kage og lidt at drikke.

Her tager man hensyn til fodgængerne

På Færøerne hedder nationaldagene Olavsøkan/ Olaifest

Hvert år fejres Færøernes nationaldage Ólavsøka(Olaifest), hvor hele Thorshavn er på den anden ende, og folk strømmer til for at deltage i dagenes festligheder. De lokale iklæder sig deres smukke traditionelle tøj, som gør stemningen helt eventyrlig. Man mødes til kaproning i havnen, som er en af årets helt store begivenheder, og festlighederne kulminerer i kædedans og sang i centrum af Thorshavn. Her gælder det bare om at tage sin nabo i hånden og så tage del i de simple trin, der udgør dansen som samtlige tilstedeværende deltager i. Det er en festdag med skøn stemning, og den kulturelle kulmination på de goder, landet tilbyder.

Mere rejse information om Færøerne og Nordatlanten

Find flere Adventure rejser her på www.traveltalk.dk.

Hvem kan du rejse med til Færøerne?

MakeTravel, kvalitetsrejser med erfarne guides.

Profil Rejser

Risskov

Vitus

Stjerne Rejser

 

 

Maketravel

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler