British Museum i London

British Museum

British Museum, beliggende i London, England, er et af verdens mest betydningsfulde museer og en europæisk højborg for kunst og arkæologiske skatte. Det blev grundlagt i 1753 og huser en omfattende samling af mere end otte millioner objekter fra forskellige civilisationer og kulturer over hele verden. Her er en oversigt over British Museum.

Historie og Arkitektur

British Museum blev grundlagt af parlamentsmedlemmet og naturforskeren Sir Hans Sloane, der donerede sin samling af kunst og artefakter til nationen i 1753. Museet blev åbnet for offentligheden den 15. januar 1759 i Montagu House, der var tidligere hjemsted for Dronning Elizabeth I’s konsort, George Montagu.
Siden sin grundlæggelse har museet undergået betydelige udvidelser og ombygninger. Den mest iøjnefaldende del af museet er den store klassicistiske facade med de berømte korinthiske søjler, designet af arkitekten Sir Robert Smirke i det 19. århundrede.

Attraktioner at se

British Museum er kendt for sin imponerende samling, der spænder over forskellige kulturer og tidsperioder. Nogle af de mest bemærkelsesværdige attraktioner inkluderer:
Rosetta Stone: En vigtig arkæologisk opdagelse, der blev afgørende for dechifreringen af hieroglyfferne. Den indeholder en inskription med den samme tekst på tre forskellige sprog: oldtidens egyptisk hieroglyffer, demotisk (en anden egyptisk skrift) og græsk.

Europæiske top museer som bør besøges når du er på “de kanter”

Elgin Marbles: En samling af antikke græske skulpturer og relieffer, der blev taget fra Parthenon i Athen af Lord Elgin i det 19. århundrede og senere erhvervet af British Museum.

Marble from Acropolis Greece or Elgin marble

Marble from Acropolis Greece or Elgin marble

Egyptian Mummies: British Museum har en fremragende samling af egyptiske mumier og andre artefakter, der giver indsigt i det gamle Egyptens kultur og ritualer.

Assyrian Artefakter: Museet har en stor samling af assyriske relieffer og genstande, der stammer fra det gamle Mesopotamien.

Sutton Hoo-skatten: En imponerende samling af angelsaksiske artefakter, herunder skatte, våben og andre genstande fra den tidlige middelalder.

Betydning og Kulturel Indflydelse

British Museum har en enorm kulturel betydning, da det rummer uvurderlige kunstskatte og arkæologiske fund, der giver et indblik i menneskehedens historie og kultur. Museet har spillet en aktiv rolle i udbredelsen af viden om forskellige civilisationer og har tiltrukket besøgende fra hele verden.
Det har også været genstand for diskussioner og kontroverser i de senere år, især i forhold til tilbagelevering af nogle af de udvendte artefakter til deres oprindelseslande. Kritikere mener, at nogle af de udvendte genstande blev erhvervet gennem tvivlsomme midler i kolonitiden og bør vende tilbage til deres retmæssige steder.

Ikke desto mindre er British Museum en betydningsfuld institution, der fortsætter med at tiltrække besøgende fra hele verden og bidrager til den kulturelle rigdom og mangfoldighed i London og Storbritannien som helhed.

Relevante links for British Museum

Europas mest berømte kunstmuseer, 15 i alt

Flere shopping tips til London

Nyeste Rejseartikler