Nordjylland og Skagen kalder fra det høje nord

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Ferie i Nordjylland

Ferie i Nordjylland, især den østlige del, kalder på vor indre rejselyst. Der er lidt langt afhængigt af, hvor du kommer fra, men med en flybillet her i 21  til Ålborg til under 300 kr. er det en no brainer: Rejseeventyret venter inde for en time for tæt på det samme som en færgebillet. Og er du til roadtrips, så tag de 4,5 timer fra Cph og meget mindre andre steder fra i Dk, med færge og det hele, og gør det til en bilferie uden lige. Der er den smukkeste natur, dejlige hoteller, campingpladser, masse at se, og du tror du er kommet hjem. Det er du også. Til dit nye 2. hjem. 

Lad os fortælle, hvad du kommer hjem til.

Hvad kan du vente dig på dit rejseeventyr i det østlige Nordjylland?

Oplev den særlige atmosfære i det østlige Nordjylland. Hvor naturen er mageløs med et væld af nuancer; og hvor historie, kunst, arkitektur og storbyliv er i en klasse for sig. Her er det nemt at slappe af og nyde livet, nyde rejselivet; nemmere her at finde ind til det, man nogle gange glemmer i farten.

Her kunne du bla. zoome ind på: 

Ferie i Skagen, en klassiker og en tradition

Nordjylland. Gammel Skagen

Gammel Skagen

Skagen

Den 700-årige Skagen er Danmarks nordligste by og har gennem årene forvandlet sig fra en søvnig fiskerlandsby til et trendy feriemål. Takket være dens karakteristiske gule huse, fantastiske restaurantscene og hvide sandstrande er det let at blive forelsket i Skagen.

Når du besøger Skagen, er en af ​​de mest spektakulære attraktioner, du skal se, Grenen, den nordligste spids af landet, hvor Østersøen og Nordsøen støder sammen.

Et andet fascinerende syn i området er Råbjerg Mile, et sæt vandrende klitter, der bevæger sig hele 15 meter hvert år på grund af stærk vind. Når du står blandt disse kæmpe klitter, vil du føle, at du er i en ørken!

Kun få kilometer syd for Skagen ligger det 14. århundrede Sct. Laurentii Kirke, også kendt som ‘Sandbegravet Kirke’. Det, der gør denne kirke så usædvanlig, er, at den næsten har været dækket af vandrende sand, og kun dens tårn nu er synligt.

Rubjergknude Fyr fra luften

Rubjergknude Fyr fra luften

Ferie i Danmark: Derfor bør du tage et smut til Aalborg!

Ferie i Danmark er dejligt, men skal man undgå at se de samme sights om og om igen, gælder det om at tænke ud af boksen, og finde nye og interessante steder at besøge. Og mens du sikkert har besøgt Skagen, HC Andersens Hus i Odense og de nordsjællandske strande, så kan Nordjylland og Aalborg meget vel være næste destination for dig, der drømmer om et levende byliv, interessante kulturoplevelser og nærhed til enestående natur. 

På cykelferie i Danmark

Cykelferie i Danmark

Er Ålborg Nordens Paris?

Nordjyllands dynamiske omdrejningspunkt er Ålborg. Du kender muligvis allerede Aalborg som Nordens Paris, hvor Limfjordens rolige vande deler byen på midten, og hvor vi kører gennem tunellen direkte videre enten mod nord eller syd. Aalborg var i mange år en klassisk dansk industri- og havneby, hvorfra hovedsageligt både cement og snaps blev eksporteret til resten af Danmark og blev et  eksporteventyr verden over.

Trendy Ålborg dukker op

Men i dag er Aalborg en ganske anden by, end den var for bare få årtier siden. Ålborg er blevet trendy.
Byer har en yderst kvalificeret café og mad kultur. Museer, events, stjerne-koncerter håndbold og fodbold i høj europæisk klasse. Det er stedet, man lige hopper over og op til på enn weekend. Jeg har spist de bedste steder i Ålborg, og det er fremragende og uhøjtideligt. Mere om det senere. 
De store kajer og havneområder rummer i dag nogle af byens mest fashionable beboelsesejendomme, og havneområdet er i det hele taget blevet indtaget af lækre lejligheder med stor udsigt, havnebad og cafémiljø, og er i dag i højere grad hjem for barnevogne og kajakroere end for fortidens store fragtskibe. Tiderne skifter.

Nordjylland.Toldbod Plads, Aalborg, Denmark

Nordjylland. Toldbod Plads, Aalborg, Denmark

Ålborg i stærk udvikling

I det hele taget er Aalborg en by, der har været under stærk forandring gennem siden årtusindeskiftet.
På havnefronten finder man let det ikoniske gamle kraftværk Nordkraft, der er i dag er blevet omdannet til et moderne kulturcenter, der byder på alt fra koncerter til kunstudstillinger, teater og spiseoplevelser.

Derudover byder selve byen på mange arkitektoniske perler såsom Jens Bangs Stenhus, og så bør man bestemt ikke snyde sig selv for et besøg i byens domkirke, Budolfi Kirke, der kan dateres helt tilbage til 1300-tallet.

Også omgivelserne rundt om Aalborg indbyder til besøg, hvis man som rejsende lægger vejen forbi.
Lindholm Høje ligger bare få minutters kørsel fra byen, og er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Museet giver et godt indblik i vinkingernes levevis i området, og er perfekt til en dagstur ud af byen.

Har man sagt Aalborg, har man dog også sagt sport.

Byen rummer et af landets rigeste sportsliv, og byder således på noget af landets bedste håndbold, ishockey og ikke mindst fodbold, hvor de byens bolsjestribede hold dagligt slår sine folder i Superligaen. Hvad end man er til fodbold, håndbold eller ishockey så skylder man sig selv at tage ind og se en kamp, hvis muligheden byder sig. Det er en fantastisk måde at opleve og stifte bekendtskab med lokalbefolkningen på en anderledes måde, end man gør på byens gader, stræder og caféer.

Hvor skal man bo i Ålborg ?

Som med alle andre byer er der mange gode overnatningsmuligheder i Aalborg.
Men vi vil anbefale at vælge Slotshotellet Aalborg, der ikke bare ligger centralt placeret på Aalborgs pulserende havnefront, med udsigt over Limfjorden, men også ligger tæt på mange af byens seværdigheder og kulturelle oplevelser.

Radisson Ålborg

Radisson Ålborg

Radisson Blu Limfjord Hotel er centralt placeret midt i byen. Meget få minutters gang fra hotellet finder man både Nordkraft og den berømte bargade, Jomfru Ane Gade, som er centrum for nattelivet i Aalborg, og en af de mest berømte bargader i Skandinavien. Også Det Kongelige Toldkammer, en af byens historiske perler ligger få minutters gang væk.

Slotshotellet Ålborg

Slotshotellet Ålborg

Slotshotellet Aalborg ligger ikke bare central placeret på Aalborgs pulserende havnefront, med udsigt over Limfjorden, men også ligger tæt på mange af byens seværdigheder og kulturelle oplevelser.

Scheelsminde

Scheelsminde

Hotel Scheelsminde er en ombygget herregård fra det 1800-tallet, og fremstår i dag som et eksklusivt familieejet hotel få kilometer fra bymidten. På hotellet findes også restauranten Bühlmann, der er nævnt i både White Guide Nordic og Den Danske Spiseguide.

Nordjylland og Kattegat kysten

Kattegat Djursland

Kattegat Djursland

Læsø, en særlig skøn del af Nordjylland

Læsø er det vidunderlige mødested mellem Danmark og Sverige midt i Kattegat. Et af Danmarks mest uberørte steder. Et sandt fristed og mødested.

Besøg Læsø

Nordjylland. Læsø tangtag

Nordjylland. Læsø tangtag

og mange flere rejsemål, vi vil dele med dig her. 

Besøg Nordjylland

Se også utrolige Rubjerg Knude

Den nådeløse kamp om Rubjerg Knude

 

Ålborg Lufthavn. 45 minutter fra Kastrup

Aalborg Lufthavn

 

Rejs til Nordjylland og Ålborg med Norwegian

Direkte fra Ålborg til Rhodos

Direkte til Rhodos fra Ålborg, Nordjylland

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler