Wörthersee – et strejf af Middelhavet med stil og klasse

Wörthersee – et strejf af Middelhavet

Har man én gang nydt blomsterpragten langs søpromenaden i Pörtschach, sejlet en tur med dampskibet Thalia eller dyppet fødderne i det turkisgrønne vand, så fornemmer man den skønhed, stil og klasse, der kendetegner Wörthersee. I Østrigs sydligste del – tæt på grænsen til både Slovenien og Italien – finder man den smukke Wörthersee, der gennem århundreder har tiltrukket et stort publikum. Talrige hoteller og restauranter vidner om, at søen er et populært feriemål. Det gælder især for de turister der kommer for at opleve områdets skønhed og elegante atmosfære. Samtidig vidner de flotte bygninger i jugendstil, de mange herskabsvillaer med tårne og spir samt de store slotte om den tiltrækningskraft, søen har på rigmænd og aristokrater, som i stort tal har slået sig ned langs bredderne.

En helt speciel Wörthersee arkitektur med Belle Epoque inspiration
Landskabet omkring Wörthersee er så eftertragtet, at både internationale samt lokale arkitekter er kommet til for at sætte deres præg på bygninger, haver og parkanlæg. Og de har gjort det så godt, at der er opstået en særlig Wöthersee-arkitektur, som kan være svær at sætte i bås, men den har noget umiskendeligt sydeuropæisk over sig. Gæster har mulighed for at nyde både søen og arkitekturen på nærmeste hold, fx ved at indlogere sig i en af de Belle Epoque-villaer, der ligger med udsigt over det klare vand.

Som konklusion kan tilføjes, at ikke bare natur og bygninger minder om syden – klimaet og de lokale beboere gør det også. Overalt bliver gæster mødt med venlighed og imødekommenhed. Ja året rundt finder man et mildt middelhavsklima med stor blomsterpragt om foråret samt sydlandsk varme om sommeren.

Læs alt om Østrig som rejseland her.

Nyeste Rejseartikler