Thailand, Asiens mest populære rejsemål

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Thailand, få det store rejseoverblik

Thailand ligger i Sydøstasien og er et af ​​de eksotiske rejsemål, der tiltrækker turister og rejseentusiaster fra hele verden, ikke kun for Thailands naturlige klima og placering.

Hvorfor rejse til Thailand?

Det er et land fuldt af gammel kultur, naturlig skønhed og nutidig dynamik. Landet tilbyder også den ro og afslapning, som vi meget vel søger, når vi tager til Østen. Et nyt perspektiv på ræset i DK. Kan jo også være en  fest på stranden, dem har vi ikke for mange af herhjemme udover Skagen og Tisvildeleje i uge 29. Thailand er kendt for stor gæstfrihed, betagende naturlig skønhed, strande og Bounty øer, men også de mange hellige templer i Thailand er noget, som alle skal besøge mindst en gang.

Thailand er også kendt for sine spektakulære landskaber, gæstfrihed, historiske monumenter og traditioner, der går tusinder af år tilbage. Et besøg i dette fascinerende land giver dig lyst til at rejse til Østen snart og naturligvis på en  ferie i Thailand. Sådan ca. 10-13 timer fra Brønderslev eller Brønshøj.

Hvor skal du rejse hen i Thailand?

Thailand har noget at tilbyde alle. Nordlige Thailand (bla. Chiang Mai)  tilbyder vandreture, etnisk truede stammefolk i bjergene (så pas på dem), besøg til små landsbyer med kvinder i farverige kjoler og unikke skikke og kultur. Det østlige Thailand har utrolige øer og strande (“The Beach” blev filmet her) og vandsport inklusive paragliding og snorkling er stort. Thailands østlige kyststrimmel løber lige øst for Bangkok helt ned til den cambodjanske grænse ved Hat Lek. Området omfatter kystprovinserne Chonburi, Rayong, Chanthaburi og Trat, og jo længere du går fra Bangkok, jo bedre bliver strande. Og Bangkok buldrer derudaf. Kort sagt alt fra beach parties til nærmest etnografiske rejser og storby vibes.

 

 

Phuket, Thailand, Longtale boat

A trip to Thailand often goes to Phuket, her the famous longtail boats

Det sydlige Thailand tilbyder endnu mere spektakulære strande (inklusive Phuket og Koh Samui), vandfald, vandsport såsom snorkling, kajaksejlads og strandfester, der varer i tre dage. De er nok lidt truede, som bevidstheden om belastningen af naturen intensiveres, men det er kun godt for de smukke strande og fremtiden. Vi har set den udvikling i andre lande, tag den filippinske top ø Boracay, der var lukket et halv år for at blive renset og ryddet op og nye øko venlige politikker blev iværksat. Palau er et andet eksempel. Visse caribiske ø er helt med her. Ingen turisme uden en eco friendly tilgang. Thailand er også i fuld gang her.
I det vestlige Thailand kan du se elefanter, tigertempler og den berømte “bro over Kwai-floden”. Centrale Thailand tilbyder travlhed i Bangkok, med finurlige natteliv, pladser, indkøbscentre og 1000 år gamle templer.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Thailand?

Hvornår man skal på en tur til Thailand, bør også bestemmes af valget af den rigtige sæson. Klimaet i Thailand er for det meste tropisk med en gennemsnitlig årlig temperatur på 28 ° C. Det er normalt varmt i de centrale og sydlige egne, men køligere i det nordlige, såsom Chiang Mai, Chiang Rai, hvor besøgende til det thailandske kongerige kan køle lidt af. Alt er relativt. Hvis du foretrækker en koldere periode at besøge landet, er det november til marts, hvor dagene for det meste er tørre og luftfugtigheden er lavere, skønt Koh Samui-øen er den mest besøgte fra juni til september.

Thai kultur

Kulturelle påvirkninger fra nærliggende lande er betydelige – begge veje.  Thailands rige kultur er blevet påvirket af Cambodja, Laos, Kina, Burma og resten af ​​Sydøstasien. Thailands nationale religion er Theravada-buddhisme og er fortsat centrum for den moderne thailandske identitet. Den buddhistiske religiøse livsstil i Thailand har været næsten uændret i århundreder, og mange thailændere ærer og respekterer den. Denne livsstil kan ses dagligt fra udfolde sig i byen som på de flydende markeder over templer, meditation og religionsceremonier. Thailands stille og fredelige natur betyder, at du vil modtage den bedste af velkomst og kommer igen, for det gør de fleste. Der venter mange flere ferier i Thailand.

Grand Palace Bangkok, Thailand

Det skal du opleve på din rejse til Thailand

Her et antal mere eller mindre must-see steder og oplevelser plukket fra hele Thailand. Det er usandsynligt, du når dem alle, men så er der noget til næste gange, du besøger Thailand. Brug kortet på ovenfor og helt nederst i artiklek

Grand Palace i Bangkok

Det mest berømte vartegn i Bangkok er uden tvivl den lysende, majestætiske Grand Palace. Det er et must-see syn, uden hvilket intet bybesøg ville være komplet. Den blev bygget i 1782 og var hjemsted for den thailandske konge, Royal Court og regeringens administrative plads i 150 år.

Faktisk er Bangkoks Grand Palace en storslået gammel dame, der fortsætter med at undre besøgende med sin smukke arkitektur og indviklede detaljer, som alle er en stolt hilsen til det thailandske folks kreativitet og håndværk. Det thailandske krigsministerium, statsafdelinger og endda mynten var også inden for dets mure. I dag forbliver komplekset det thailandske kongeriges åndelige hjerte.

Der er adskillige imponerende bygninger i slotskomplekset, herunder Wat Phra Kaew (Emerald Buddha Temple), som huser det lille, men velkendte og meget ærbødige Emerald Buddha, der kan dateres tilbage til 1300-tallet.

HM Kongen af ​​Thailand ændrer morgenkåbe på Buddha med årstiderne – en vigtig praksis i den buddhistiske kalender. Thai Kings holdt op med at bo i paladset omkring 1900-tallet, men paladsets kompleks bruges stadig til at markere mange ceremonielle og lykkebringende lejligheder af alle slags.

Der er en streng dress code. Grand Palace sammen med Emerald Buddha Temple er det mest hellige sted i Thailand. Når de besøgende kommer ind i templet, skal de være ordentligt klædt på. Mænd skal bære lange ærmer bukser og skjorter og kvinder ingen tank tops mv.

View of Nang Yuan island of Koh Tao island Thailand

Nang Yuan island of Koh Tao island Thailand

Slap af på Koh Nang Yuan Island

Koh Nang Yuan er ikke en almindelig ø. Koh Nang Yuan kunne være indfrielsen af alle dine tropiske, jungle, sandstrand resort drømme, hvis du bare er til afslappede sandaler eller flip-flops. Der er nemligt utvungent og behageligt her. Det smukke Nangyuan Island resort, som er tilgængelig med en privat båd fra Ko Tao, forbinder to smukke bjergrige mini-øer. Island Viewpoint er et must-see og giver dig den mest fantastiske udsigt over eventyr-øerne og det lokkende turkise farvande.

Tea plantations on angkhang mountain, chiang mai, thailand

Tea plantations on Angkhang mountain, Chiang Mai, Thailand

Se solopgangen over Chiang Mai fra en varmluftsballon

At se solopgangen, når du saligt svæver over Chiang Mai himmel i en varmlufts-ballon er absolut herligt. Chiang Mai er betagende fra enhver vinkel, men det er virkelig meget romantisk at svæve over bjergbyen, da solen begynder at kilde de storslåede templer nedenfor! Vælg en gruppe eller privat ballon, og lad flammen fra motoren holde dig varm, mens du magisk oplever Chian Mai  i den tidlige morgen. Turen starter kl. 6 og varer cirka en time. Så er det tid til kaffe.

Thai massage

Har du en Thai massage?

Thai massage er berømt over hele verden. Massagestilen er unik, da den strækker din krop og arbejder på kroppens trykpunkter. Du skal føle dig forfrisket og afslappet under hele rejsen. Hver lille by  har garanteret en  masse massage steder, og priserne er meget billige sammenlignet med hvad du ville betale hjem.

Floating markets in bangkok

De flydende markeds både i Bangkok

Gennem de allestedsnærværende billeder i turistguider og rejsebøger er mange fortrolige med de livlige, flydende markeder i Bangkok. Selvom transaktioner handler mere om besøgende end lokalbefolkningen i disse dage, er de flydende markedsbåde stadig stablet  med tropiske frugter og grøntsager, frisk, klar til at drikke kokosnødjuice og lokal mad tilberedt fra flydende køkkener  på bådene.

Prøv at slappe af på en guidet bådtur på Damnoen Saduak-markedet for at nyde atmosfæren til en billig penge. Taling Chan Market, Bang Ku Wiang Market, Tha Kha og Damnoen Saduak er andre flydende markeder at besøge.

Bangkok Flower-markedet

Pak Khlong Talad finder du  et farverigt skue,  i forhold til, hvad de fleste turister nogensinde har set før i Thailand. Normalt betyder så mange blomster ét sted, at du besøger en botanisk have, men her er den blomstrende scene faktisk et marked. De fleste thailændere besøger denne strækning  for at købe de billige pakker med flerfarvede roser, orkideer og mere, men for dem, der rejser på et stramt budget, er dette også et godt sted at hænge ud.

Koh Tao Snorkling

Den billigste måde at nyde Koh Taos populære undervands verden er at snorkle  rundt i Koh Tao.. Ture er relativt billige, men hvis du har et rigtig stramt budget, kan du købe eller låne en billig snorkel og gå det alene – bare check vejret og havforholdene på forhånd og fortæl nogen, hvor du skal hen, og hvornår du kommer tilbage. Sørg for at besøge de usædvanligt smukke Lighthouse and Mango Bays, hvor regnbuefisk og det krystalklare vand vil betage dig.

Nana Plaza Bangkok

Nana Plaza Bangkok

En aften på Nana Plaza i Bangkok

Ingen tur til Bangkok er helt komplet uden en tur til Nana. Hovedvejen, der passerer gennem Bangkok kaldes Sukhumvit road, og når du kommer til Soi 4 er du ankommet til et sted, du ikke bør springe over – og dog. Nana Plaza siges at være verdens største sexkompleks, fuld af gogobarer og forførende piger, der garanterer en interessant aften. Nu kan du sige eller ej, du har været der.  Men som en sociologisk ekskursion kan det vel forsvares. Se verden som den er. Er det udnyttelse eller ej?  Det er en helt anden diskussion.

Death Railway and Bridge of Death at River Kwai, was built by the Empire of Japan in 1943, on World War 2 in Kanchanaburi, Thailand.

Death Railway and Bridge of Death at River Kwai was built by the Empire of Japan in 1943, inWorld War 2 in Kanchanaburi, Thailand.

Death Railway Bridge, kendt fra filmen Broen over floden Kwai

Den mest berømte af alle Kanchanaburi-steder er Death Railway Bridge, der virkelig blve berømt efter at have lagt ide og location til filmen ‘Bridge over Kwai River’ her i 1957. Selve broen blev konstrueret i Japan i Java og transporteret over af japanerne i 2. verdenskrig. Når broen var på plads, skulle de krigsfanger, der blev holdt her, derefter samle broen igen. Broen har spillet en vigtig rolle i jernbaneforbindelsen mellem Thailand og Burma og er virkelig Kanchanaburis stjerneattraktion. Det skal være øverst på din liste i provinsen. Et stykke grum historie, der rullede videre ind i nutiden, pragmatisk og accepteret. Som den transkontinetale jernbane i USA bygget under slaveligende forhold,  og i Europa har vi også eksempler. Vi lever i den virkelige verden, nu skal vi bare gøre den lidt bedre.

Old ruined temples, rocks and remnants of structures from

Old ruined temples, rocks and remnants of structures from Ayutthaya

Ayutthaya

På 400 år gik Ayutthaya fra at være en blomstrende, kommerciel og politisk hovedstad til en fuldstændig ødelagt – plyndret, brændt og ødelagt. Byen var i konstant magtkamp med nabolandet Burma, men den forblev alligevel et pulserende regionalt omdrejningspunkt for handel og en blomstrende metropol, hvor kunst og kultur fusionerede. Den arkitektoniske arv fra Ayutthaya er en kombination af Lopburi, Sukhothai, Dvaravati, U-Thong, gamle Khmer og persiske stilarter med avanceret teknik og design. I dag tjener tempel- og paladsruinerne af Ayutthaya som en kraftig påmindelse om Siams store politiske og kulturelle fortid såvel som leverer minder fra en af ​​Thailands  mørke kapitler.

Udforsk Ayutthaya, den gamle kongelige hovedstad, den rige historie, smukke arkitektur og de ikoniske bygninger. Besøg Bang Pa-In paladset tidligere det kongelige palads. OPlev  templerne i Wat Mahathat og Wat Na Phra Men, og sejl på floden Chao Phraya til en lækker frokost.

Denne bys bevarede ruiner er et UNESCOs verdensarvssted fuld af arkæologiske fund – paladser, templer og statuer.

Cave in Heo Suwat Waterfall Khao Yai National Park in Thailand

Cave in Heo Suwat Waterfall Khao Yai National Park in Thailand

Khao Yai National Park

Et UNESCOs verdensarvssted, Khao Yai, er den næststørste park i Thailand (2.168 kvadratmeter) og en af ​​de mest besøgte nationalparker. Parken dækker fire provinser: Saraburi (vest), Nakhon Nayok (øst), Nakhon Ratchasima (nord) og Prachinburi (øst). Khao Roms højeste top er 1.351 meter over havets overflade. Khao Yai er en helårs udflugts destination kun tre timers kørsel fra Bangkok, velsignet med et frodigt, bjergrigt landskab, frugtbare dale, fossende vandfald og rig biodiversitet. Med 320 fuglearter, 67 pattedyrarter og tusinder af forskellige planter er Khao Yai også hjemsted for en rig mangfoldighed af dyreliv.

Tuk - tuk on Chinatown street Bangkok, Thailand

Tuk-tuk på Chinatown street Bangkok, Thailand

Tuk Tuk- Hop ombord?

Hop ombord på en tuk-tuk, en automatisk rickshaw, og nyd nogle af de største seværdigheder i Bangkok direkte fra den varme asfalt. Den elegant enkle Tuk Tuk Hop-app giver dig mulighed for at booke en tuk-tuk adskillige steder i hele området, så du ikke behøver at tænke på transport mellem byens toppladser. Denne on-demand-hop-on-hop-off service gør det nemt at flyve til de vigtigste seværdigheder i Bangkok gamle bydel i områderne Rattanakosin, Khao San, Dusit og Phahurat.

Chiang Mai søndag aften gågade

Chiang Mai er kendt som “Nordens rose”. Rejsende fra hele verden forføres af den afslappede kultur i Chiang Mai, fantastiske buddhistiske templer, rigelige restauranter og det livlige natteliv. Du bør bestemt tjekke det travle shoppingsamfund i Chiang Mai. Byen har sin natbazaar hver aften – en favorit blandt shoppere i købet.

Tøj, streetfoodboder, DVD’er, smykker, thailandske silke, hatte og sko kan gennemses langs Chang Khlan Street, øst for den indhegnede bys gamle side. Hver nat er atmosfæren næsten den samme, med lokale og turister, der  dukker op for nogle velsmagende gaden mad og ser på mennesker. Men søndag aftenmarkedet, eller “Walking Lane”, er den bedste shoppingnat i Chiang Mai. Dette marked er ugens største og strækker sig en kilometer ned ad Ratchadamnoen Avenue.

Amuletmarked

Gaderne, kendt som Amuletmarkedet, er fyldt med båse, hvis eneste vare kategori er tusinder over tusinder af hellige pyntede amuletter. Hver amulets nøjagtige beskyttelse varierer og tilbyder at afværge det onde åndeligt og fysisk, ja på alle måder. Alle er her, her er virkeligt fyldt med både lokale og turister, der søger gennem produkterne fra sælgerne efter den perfekte medaljong eller figur, der vil gøre susen for dem: beskytte høsten, bringe godt helbred, velsigne et nyt hjem.

Amuletterne selver små og elegante.  Mange antages at indeholde signaturer og inskriptioner fra hellige templer. Amuletter kan have form af Buddhaer med en række udtryk, medaljer, træ fra hellige rum, messing fallus eller endda ægte menneskelige dele – såsom hår. Alle disse elementer kombineres for at skabe lykke til held, der har reddet generationer af arbejdende thailandske mennesker fra ulykkelige skæbner af alle slags.

Namtok Bua Tong (Sticky waterfall) in Northern Thailand

Namtok Bua Tong (Sticky waterfall) in Northern Thailand

Bua Tong Sticky Waterfall

Bua Tong Waterfall er et lavt, malerisk vandfald, der vrider sig ned gennem den omkringliggende skov. Det glider over klipper med et særegent boble-lignende udseende i en vinkel på ca. 45 til 50 grader. Hvis dette var et almindeligt vandfald, ville det at sætte sig ned og glide ned ad glatte klipper være perfekt. Alligevel glider folk ikke ned Bua Tong, der er kendt af lokalbefolkningen som det Sticky Waterfall. De går op ad vandfaldet i stedet. Sådan kan vi være lidt forskellige

En kalkrigt lad  øverst fodrer kaskaden med vand og kaster sig ned over klipperne. Mineralaflejringer har givet klipperne en pimpstens lignende struktur over tid. De våde klipper langs Bua Tong-vandfaldet er i virkeligheden meget robuste og derfor lette at gå over – og op – selv når de er mudrede, snarere end at være som forventeligt glatte.

Du kan gå barfodet over de “klæbrige” klipper, der er ru, men ikke så ru, at dine fødder bliver skåret eller såret.

Landscape of River in Bangkok city in night time with bird view

Landscape of River in Bangkok city in night time with bird view

To be translated March 2020 from traveltalk.travel

Hvor skal du bo på ferie i Thailand?

VIE HOTEL BANGKOK, den MGallery prisbelønnede VIE Hotel Bangkok-MGallery Collection ligger kun 160 meter fra Ratchatewi BTS Skytrain Station og tilbyder 5-stjernet luksus og bekvemmelighed. Det har en udendørs swimmingpool, spa og stilfulde værelser. Dette specialdesignede hotel har kunstværker, luksuriøse møbler, bløde nuancer og dristige farver. Hotellet ligger kun 1 togstopp fra MBK og Siam Paragon, 3 km fra Chinatown og Golden Mount Temple. Suvarnabhumi internationale lufthavn ligger 30 minutters kørsel derfra. Elegant møbleret i varme farver, rummelige værelser med udsigt over bybildet med gulv til loft-vinduer. Begge værelser har moderne bekvemmeligheder såsom fladskærms-tv, minibar og roomservice døgnet rundt. VIE Hotel Bangkoks udendørs swimmingpool ligger på taget af sin anneksbygning og tilbyder et afslappende miljø, hvor gæsterne kan svømme og solbade. Hotellet har også et veludstyret fitnesscenter og spabehandling. Med et fint udvalg af innovative franske retter og en luksuriøs vinkort giver den luksuriøse La VIE en avanceret spiseoplevelse.

SO SOFITEL er elegant, elegant og minimalistisk med masser af glas og møbler til at ramme den fantastiske udsigt over Lumpini Park og resten af ​​byen. Der er en uendelig pool på taget og et antal spisepladser og drikkevarer samt øjeblikke fra Lumpini Park’s green.

Rayawadee Resort, Thailand

Hotel Rayavadee Resort, Krabi er omgivet af naturens smukkeste seværdigheder, en frodig skov, der åbner ud mod en hvid sandstrand eller en kalkrig klippe. Og heller ikke dette femstjernede hotel skuffer, når det kommer indendørs. Det vigtigste hotel har private villaer eller værelser og suiter – de fleste af dem med store badeværelser og nogle med private pools. Hvis du har dem, er der masser at underholde dine piger, og hvis du ikke gør det, er der en luft af romantik-hjulpet ved at vælge fire restauranter. Hotellets skib tager dig med på ture, og du kan gå i de nærliggende stier og ikke behøver at forlade den umiddelbare nærhed.

Rayavadee resort

KATA ROCKS Phuket tilbyder fantastisk havudsigt fra sine rummelige værelser og villaer samt trendy, moderne indretning. Der er en middelhavsrestaurant på dækket, lille og isoleret og adgang til en chaseryacht.

AMARI WATERGATE BANGKOK er en femstjernet hotelgigant med 570 suiter, et massivt fitnesscenter, en luksuriøs spa og masser af spise- og drikkefaciliteter. Og det er et godt sted, især hvis du leder efter en indkvartering af meget god værdi for at have råd til mere dine udgifter til shopping. Her starter værelserne på mindre end £ 80 pr. Nat.

AVANI PLUS RIVERSIDE BANGKOK HOTEL tilbyder udsigt over Chao Phraya-floden og tilbyder værelser med en blanding af arkitektonisk og klassisk design. På en af hotellets restauranter kan besøgende nyde en fantastisk udsigt fra den 28 meter store infinity-pool på taget. Der er gratis WiFi i fællesområder. Hotellet tilbyder en gratis pendulkørsel til og fra Sathorn Pier, der forbinder til BTS Skytrain Station Saphan Taksin. Gæsterne vil nå nogle af Bangkoks største shoppingdestinationer og seværdigheder inden for et par minutter fra skytrain-stationen. Suvarnabhumi internationale lufthavn ligger cirka 1 times kørsel væk.

Avani + hotels Thailand terrasse

Værelserne på Avani + Riverside Bangkok Hotel har aircondition, fladskærms-tv med satellitkanaler, en minibar og et pengeskab. Der er opholdsområde og spiseplads i suiterne, og nogle har et separat soveværelse. Badeværelset er udstyret med badekar eller bruser, hårtørrer og gratis toiletartikler. Den døgnåbne reception er glade for at give råd om, hvad man skal gøre i marken. Der er rigelig parkering på stedet, og det er muligt at arrangere pendulkørsel. Skyline tilbyder en morgenbuffet og a la carte-menu, mens SEEN Restaurant og Bar serverer internationale retter og cocktails. I Pantry eller stuen Restaurant kan du finde snacks og hurtige bid. Hotellet er også knyttet til Riverside Plaza og tilbyder et bredere udvalg af spisesteder og shoppingmuligheder.

Avani+ Riverside Bangkok Hotel

IBIS STILER BANGKOK KHAOSAN VIENGTAI. Bangkok Khaosan Viengtai Ibis Styles er en fantastisk mulighed for rejsende, der ønsker mid-budget, der ønsker at bo et centralt sted. Hotellet tilbyder værelser med aircondition, minibar og udstyr til at lave te og kaffe. Gæsterne kan bruge swimmingpoolen på deres fritid.

De Lanna hotel Chiang Mai

De Lanna hotel, Chiang Mai

HOTEL DE LANNA. Hotel De Lanna i Chiang Mai er et godt hotelvalg. De Lanna Hotel er en skjult perle med billige værelser og et højt serviceniveau. Gæsterne kan slappe af i en udendørs swimmingpool med saltvand. Der er også en restaurant og bar på stedet.

 

Bowls of Asian noodle soup with chicken,mushrooms, sweetcorn and chilli

Thai mad, når det er bedst

GUAY TEOW (NOODLE SOUP)

Guay teow er en af Thailands mest populære retter og kan findes næsten overalt. Guay teow definerer thailandske nudelsuppe. Sådan skal sæt scenen. Kylling, svinekød eller oksekød (sjældent vegetarvenlig) såvel som risnudler eller ægnudler kan fremstilles. Sælgere tilføjer ofte wontons eller kødboller til bouillon det meste af tiden. Den bedste måde at tilføje toppings til skålen er at vælge krydderier inklusive sukker, tørret chilipepper, limesaft og fiskesauce. Guay teow kan spises når som helst på dagen, og da en sen aften snack er særlig god.

KHAO SOI

Khao Soi, en nordøstlig Thailand-suppe kaldet Isan, bruger en række smukke ingredienser og blander dem med utrolig effektivitet. Selvet bouillon, ved at tilføje gurkemeje pulver, er en eliksir af rød karrypasta og en kokosmælk farvet sort. Placeret i den søde, luksuriøse suppe er mør kyllingestykke – ofte et ben – der sidder midt i gule ægnudler. Korianderblade og et rede med sprøde stegte nudler kroner hele virksomheden. Det er thai mad, man ikke må gå glip af.

HOR MOK MA PROW AWN food Thailand

HOR MOK MA PROW AWN, food from Thailand

HOR MOK MA PROW AWN

Hor mok er en blandet fisk og skaldyrsretter, kogt med kokosnødcreme og dele af kokosnødkød, inden de lægges i en ung kokosnød til servering. Fra kokosnødten er saucen lidt sød og fuldstændig lækker.

Hor mok ma plough awn er øverst på listen, så vidt thailandske retter går, noget du ikke bør glemme, når du spiser i Thailand!

GANG KEOW WAN

Thai grøn curry er en af ​​de mest berømte og efterspurgte thailandske retter.

Grøn karrypasta, kokosmælk, bambusskud, kød, thailandske basilikum, thailandske aubergine og thailandske køkken’s altid tilstedeværende urter og rødder (citrongræs, galangal, kalkblade osv.) Gør denne curry til en enestående blanding af lækkerier.

Det tilberedes normalt meget suppe-lignende, så hver dråbe skal spises sammen med en tallerken ris.

SOM TAM (Krydret grønt papaya salat)

Som tam er det nordøstlige Thailands Isaan og er en af ​​Thailands mest populære retter. Men den traditionelle som tam består af strimlet grøn papaya, tomater, gulerødder, jordnødder, tørrede rejer, løbebønner, palmesukker, tamarindmasse, fiskesauce, limesaft, hvidløg og masser af chili. Ved hjælp af en morter kombineres ingredienserne for at intensivere smagene i en skål.

LARB

En tallerken lavet af finhakket eller formalet kød (som kylling) med hakkede urter som mynte og koriander, løg, chilis og spritzed med en kraftig dosis limesaft er enkel i sin kernelarbe. Mens det er en ydmyg skål, der bruger meget almindelige ingredienser, er den så elsket, at det bogstaveligt talt er den nationale ret i Laos, Thailands funkier nordlige nabo. Det er også fleksibelt, og selvom det for det meste er lavet med kylling, er det heller ikke usædvanligt at have det lavet med andet kød. Det er et vidunderligt måltid, spist med ris eller øjet med salat, og du finder dig selv søge efter det igen og igen.

THAI rullet is

Den “valsede” is er nu et globalt fænomen, men denne Instagram-venlige godbid er født på Thailands gader. Medium tyk, næsten-flydende is er spredt over en superkølet metaloverflade, der ligner en almindelig crepe pan og derefter skives og spredes ved hjælp af knive lavet af fladt stål. Afkølet danner den en isskorpe, der er lækker, når den skrabes i tæt opviklede ruller. Jo, det er super turistvenligt, men det er godt til afkøling af dig på en varm thailandske nat samt en velsmagende dessert.

pad-thai food, ThailandPad-thai, mad, ThailandPAD THAI

Pad thai er en af de nationale retter i Thailand og er en god start for besøgende, der begynder deres opdagelse af det thailandske køkken. Pad thai er en rejer eller kyllingestegt noodleskål, men den vegetariske indstilling er også populær. Pad thai findes næsten hvert hjørne på gaden og er et billigt og lækkert måltid.

PAD KRAPOW (FRIED BASIL)

Pad krapao fremstilles normalt med hakket svinekød eller kylling (som også er perfekt med tofu) omrørt med thailandske basilikum og masser af chili. Pad krapow er bestemt ikke en skål for bange mennesker: Thai basilikum har en meget skarp, pebret smag, mens chili tilføjer en kraftig dosis krydderi. Ved at fortælle sælgeren om at gøre det til “pet nit noi” (kun lidt krydret) kan du altid tage varmen ned ad et hak. Fadet blev serveret med hvid ris og ledsaget af et oser af løbende kammeræg “kai dao”, der er en blanding af en uforglemmelig smagsfølelse gennem resten af måltidet.

Landscape of River in Bangkok city in night time with bird view

Bangkok city, idag en stor og hyper moderne by på mange områder

Rejs til Thailand og Asien

https://www.traveltalk.dk/en-magisk-flyveoplevelse-med-thai-airways-se-99-helligdomme-paa-een-tur/

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler