Galapagos

Galapagos

Galapagos-øerne, der er berømt for det enorme antal endemiske dyr, ligger mere end 960 km fra hoved kontinentet. Galápagos-øerne er en kæde af øer, eller øgruppe, i det østlige Stillehav.

Galapagos Galapagos-øerne, der er berømt for det enorme antal endemiske dyr, ligger mere end 960 km fra hoved kontinentet. Galápagos-øerne er en kæde af øer, eller øgruppe, i det østlige Stillehav. De er en del af landet Ecuador i Sydamerika. Galápagos ligger omkring 966 kilometer (600 miles) ud for den ecuadorianske kyst.

Eneste pingvin art på den nordlige halvkugle. En lille del af de nordlige øer ligger faktisk på den nordlige halvkugle. Galapagos Galapagos-øerne, der er berømt for det enorme antal endemiske dyr, ligger mere end 960 km fra hoved kontinentet. Galápagos-øerne er en kæde af øer, eller øgruppe, i det østlige Stillehav. De er en del af landet Ecuador i Sydamerika. Galápagos ligger omkring 966 kilometer (600 miles) ud for den ecuadorianske kyst.

Galapagos er en del af Ecuador

De er en del af landet Ecuador i Sydamerika. Galápagos ligger omkring 966 kilometer (600 miles) ud for den ecuadorianske kyst.

Der er tretten store øer og en håndfuld mindre øer, der udgør Galápagos-øgruppen. Den største af øerne hedder Isabela. Den er cirka 129 kilometer (80 miles) lang. Gentagne vulkanudbrud var med til at danne Galápagosøernes forrevne bjerglandskab.

Den eneste pingvin art på den nordlige halvkugle

Galápagos er bedst kendt for deres mangfoldighed af plante- og dyrearter. Mange arter er endemiske, hvilket betyder, at de ikke findes andre steder i verden. Disse omfatter den gigantiske Galápagos-skildpadde (Chelonoidis nigra), havleguanen, den flyveløse skarv (Phalacrocoraz harrisi) og Galápagos-pingvinen. Galápagos-pingvinen er den eneste pingvinart, der lever på den nordlige halvkugle.

Miljøforhold gør Galápagos til et unikt ø-økosystem. Galápagos-øerne ligger nær ækvator, men alligevel modtager de kølige havstrømme. Dette giver en unik blanding af tropiske og tempererede klimaer. I det meste af deres historie har øerne været ekstremt isolerede. Denne kombination af faktorer skabte et laboratorium for udviklingen af ​​en usædvanlig blanding af plante- og dyrearter, de nævntr edemiske arter.

Back to Charles Darwin

Forskere har studeret dette komplekse økosystem i mere end 180 år. Den britiske naturforsker Charles Darwin er muligvis den mest indflydelsesrige videnskabsmand, der har besøgt Galápagosøerne. Darwin kom først til Galápagos i 1835 på et skib kaldet HMS Beagle. Hans observationer af dyrelivet på øen inspirerede hans teori om evolution ved naturlig udvælgelse.

Galapagos studeres fortsat

I dag studerer forskere også øgruppens akvatiske økosystemer. For eksempel arbejder havøkologer med at identificere og beskrive de plante- og dyrearter, der lever på og omkring undervands-, dybhavsvulkanerne eller havbjergene i Galápagos.

Rejser til Galapagos

Du kan godt rejse til Galapagos afhængigt af pandemier etc. Det bliver måske din livs rejse, men heller ikke den billigste.

Rejser til Galapagos og Ecuador

Hvem kan du rejse med?

Turtle, Galapagos

Her er link til rejser til Galapagos og Ecuador.

God tur, hils den store havskilpadde!

ecuador + Galapagos map

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »