Sölden er den perfekte skiferie for dig, der kan stå på ski

Sölden er den perfekte skiferie for dig, der kan stå på ski

Sölden er den perfekte skiferie for dig der kan løbe lidt på ski, komme ned af en rød piste er nok. Og de er også begynder pister, pointen er bare, det finder du alle steder men kun i Sölden som det eneste skisportssted i Østrig kan du opnå skiløb over 3.000-metergrænsen. Endda tre steder:

The BIG 3. Hele tre toppe rager over de magiske tre kilometer, alle 3 er tilgængelige med komfortable lifter,og fra  hver af dem er det muligt at stå på ski.

Sölden er også kendt for, at dele af James Bond filmen Spectre blev optaget her, og i sommeren 2018 åbnede museet 007 ELEMENTS på toppen af Gaislachkogl i 3.048 meters højde. Her kan besøgende – skiløbere og filmentusiaster – dykke ned i Bond-universet, købe souvenirs og slutte med en drink på Restaurant Ice Q’s terrasse.Söldens 144 pistekilometer betjenes af 31 moderne liftanlæg, som har en samlet kapacitet på 70.000 personer i timen, og sammen med områderne ved Gurgl, Hochoetz, Vent, Gries og Niederthai indgår Sölden i én stor skiregion med i alt 361 pistekilometer og 90 lifte – og med et Ötztal Super Skipass er der adgang til det hele. Det solrige skisportssted Hochoetz er perfekt for familier og de små bjerglandsbyer Vent, Gries og Niederthai kan byde på skiløb og andre vinteraktiviteter i små og hyggelige skiområder. Og er der behov for at pille en dag ud for at slappe af, er Tirol Therme Aqua Dome i Längenfeld et af Alpernes bedste spabade. Her finder man alt fra sauna og termiske bade til massage og gourmetmad.Alpernes første sæsonåbning finder sted i Gurgl. Med et skiterræn, der går op over de 3.000 meter, er Gurgl – Alpernes Diamant – en af Østrigs mest snesikre destinationer, og allerede den 14. november 2019 kan skifans kaste sig over områdets 112 pistekilometer. Alt er optimeret op til den kommende sæson, så Gurgls gæster kan glæde sig til godt og effektivt skiløb. De 25 liftanlæg kan fragte 40.000 personer i timen, og via ”ski in ski out-konceptet” kan man køre direkte fra hotellets hoveddør ud på pisterne.

Find mere information om Ötztal

Ötztal sommer

Ötztal vinter & ski

Hohe Salve – fokus på familier

Når hele familien skal på ski, hører Hohe Salve til blandt favoritstederne, og her vil især de yngste få den perfekte introduktion til den hvide verden. Ved Hopfgarten, der er en af Hohe Salves hyggelige skibyer, har man anlagt et stort lege- og børneområde og i Kids Club arrangeres børnepasning. Her findes også et godt begynderområde og skiskolerne ligger lige ved dalstationen, så man kan komme godt i gang med at stå på ski.

Men det er ikke kun børnefamilierne, der er tænkt på, for Hohe Salve er en del af SkiWelt Wilder Kaiser Brixental-området, der med 284 pistekilometer og 90 lifter er et af Østrigs største sammenhængende skiområder. Og de fantastiske forhold betyder, at der er noget for enhver. Her kan man tage på kulinarisk rundtur til områdets 81 hytter og eksperter kan udfordre hinanden på World Cup-pisterne.

Skulle SkiWelt Wilder Kaiser – Brixentals talrige skipister ikke være nok, er der mulighed for at udvide skiområdet til at omfatte 2.750 pistekilometer med et Super Ski Card, som giver adgang til 23 forskellige regioner. Og det giver mulighed for gå på opdagelse og lave sin helt egen ”skisafari”. På www.ski-safari.at kan man kombinere skiområderne og sammensætte nye ruter, og kan derefter få dem sendt til mobiltelefonen.

Trækker andre aktiviteter end det normale alpine skiløb, er der masser af muligheder i området Hohe Salve. Ved Angerberg-Mariastein har man anlagt 30 kilometer præparerede langrendsløjper, og i Kelchsau er der optimale forhold for skitouring. Eller besøg iglo-landsbyen og nyd panoramaudsigten til mere end 70 bjerge, som er højere end 3000 meter.bjerge

I Hohe Salve er der også – ligesom det er tilfældet i Pillerseetal – stor fokus på bæredygtig turisme. Feriegæster kan gratis benytte det tog, der forbinder de enkelte skibyer, så selv om pistenettet hænger sammen, er det nemt og hurtigt at skyde genvej, når man skal fra ét område til et andet. Bilen lader man bare stå! Læs mere om familie- og vintermulighederne i Hohe Salve.

Skiferie i Østrig

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler