Sicilien er blændende hvide strande og et perfekt klima året rundt

Scroll

Sicilien byder på Italiens måske mest solsikre ferie

Sicilien ligger ved foden af Italien,  tæt på  hovedlandet Italien og  tæt på Afrika. Det er en fascinerende stor ø, nok til mange besøg. Vinrejser er oplagte. Historisk interesse kan dyrkes her i månedsvis. Se de smukkeste strande,  ja find din egen strand.   Nyd dine golfrejser, som vi vil skrive mere om  her i 2017. Kør øen rundt i bil eller på  cykel. Ikke noget under, at så mange danskere tager til Sicilien.

Her mødes det mix,  som udgør “Middelhavskulturen”. Her finder du græske templer, normanniske kirker og barok paladser. En smeltedigel af “kultur fletninger” og historie.

Og ikke nok med det, naturen er utrolig smuk og det vulkanske landskab er jo helt atypisk for os; Mount Etna troner over øen med sin sneklædte top, og  der er næsten uopdagede strande mod sydøst som bonus gevinst.

Klimaet på Sicilien trækker

Da Sicilien  har næsten samme klima som Nordafrika dog tempereret af havet, er her behageligt varmt året rundt med moderate temperatur udsving. De bedste årstider er forår, som begynder i februar med blomster overalt, og efteråret er langt. Det giver mulighed for at havbade i november. Så reelt set med vore øjne er der ikke rigtig meget vinter på Sicilien. Vi ville nok kalde en siciliansk vinter som en dejlig dansk sommer for det meste.
I de meget varme somre trækker man mod strandene og havet og holder sig i skyggen ellers.

Der er så meget at se på Sicilien

Catania og Suricusa,  hele regionen omkring Etna med de  typiske vulkaniske landskaber. De mange smukke vindistrikter, som beriger os med andre vine, end dem supermarkederne byder flest af.

Sicilien, middagsmad og lokal vin

Sicilien, middagsmad og lokal vin

4.000 år gammel vinkultur

Her er dejlige enkle vine og sofistikerede vine på druer som er lokale og har nye spændende navne som Nero d’Avola, Frappato, Calabrese, Grosso Nero, Nerello. Her finder du de mest charmerende vingårde, også flere med danske ejere og en vinkultur som går 4000 år tilbage i tiden.

Det billedskønne Taormina er også på shortlisten. Modica og andre  barok byer mod syd vil også være med. De græske templer ved  Agrigento, Selinunte og Segesta er et absolut must. Fra de gamle Romeres storhedstider er der bla. Piazza Armerina.

Find dine italienske vine her (winexchange)

Couscous fra Trapani: Bonus info

Maden på Sicilien er et helt kapitel for sig selv, så det må vi skrive senere. Men lad os hviske couscus fra Trapani eller kager fra Noto. Det er en rejse i sig selv.  Se videoen her.

Book din rejse her

Så rejser vi til Sicilien igen

Så tager vi da bare til Sicilien igen!

Taormina, Palermo og Etna

Palermo, Taormina og Catania på Sicilien, tre syditalienske perler

Mere om Italien her

Kort oversigt

Populære rejseartikler