Rejser til Hviderusland

Rejser til Hviderusland, også kaldet Belarus

Rejser til Hviderusland er tilbage! Her er stadig åbent for turisme, tros situationen i Ukraine. Flere danske rejsebureauer har Belarus det officielle navn på rejselisten.

Rejs med danske rejsebureauer til Belarus

Albatros

Vitus

Kort om Rejser til Hviderusland officielt Belarus

Hviderusland, officielt Republikken Belarus, er et land i det østlige Europa. Hviderusland har 9,5 millioner indbyggere, hvoraf 8,3 % er russere. Hviderusland blev selvstændigt i 1991, da Den Hviderussiske socialistiske sovjetrepublik erklærede sin uafhængighed af Sovjetunionen.

Smukt sommerlandskab i Kreva, Grodno Region, Rejser til Hviderusland

Smukt sommerlandskab i Kreva, Grodno Region, Hviderusland

rejser til hviderusland

rejser til hviderusland

Den totale forvandling af Hviderusland

Siden 1991 er der sket en total forvandling af Hviderusland, der erkærede sin uafhængighed af Sovjetunionen. Historien har været hård med okkupationer af  nabolandene Polen-Litauen og Det russiske Kejserrige. Idag er Hviderusland på godt og ondt en videreførelse af Sovjetrepublikken, der blev oprettet i 1919, og landet holder måske mere end nogen andre lande fast i sin sovjetiske historie og kultur. Landet fik sine nuværende grænser i 1945 i forbindelse med afslutningen af 2. verdenskrig, hvor de blev meget hårdt ramt af kampene og den tyske besættelse. Ca. 200 byer blev lagt i ruiner, og tusindvis af landsbyer blev afbrændt. Størstedelen af byerne, herunder hovedstaden Minsk, er derfor nyopførte. Hviderusland var ovei de andre kalamiteter det land, der blev alvorligst berørt af ulykken på atomkraftværket Tjernobyl i Ukraine.

Så fik vi ikke skræmt dig helt væk? Det er et pioner rejseland med stort potentiale her og nu. Og den politiske situation skal jo nok finde en løsning.

Se mere om Belarus her, officielt rejsesite

Kort om Hviderusland

Hovedstad: Minsk
Største by: Også Minsk
Indbyggertal: 9.500.000
Sprog: Hviderussisk og russisk
Areal: 207.595 km2
Tidsforskel: Ingen
Valuta: Hviderussisk rubel (BYN)

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Nyeste Rejseartikler