Rejs til Sri Lanka – et umådeligt smukt land

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejsen til Sri Lanka, det oversete Asien

Rejsen til Sri Lanka er et godt rejsetip herfra. Vi vil også gerne fortælle hvorfor. Sri Lanka indskriver sig i en eksklusiv kreds af lande i Asien, der er mere eller mindre uopdagede og har undgået masseturismens svøbe. Men Sri Lanka er først nu i den mulige rejseorkans øje, på trods af det gennem de senere år er blevet forsynet med en  infrastruktur, der virker,  inklusive de smukkeste togstrækninger, og der er fede hoteller, hvis du ikke vil sove på stranden.

Se vor intro til rejsen til Sri Lanka

Det er mere end 10 år siden Sri Lanka kom ud af en barbarisk borgerkrig. Og på den korte tid, har øen opnået at blive kåret som bedste land at besøge i 2019 af Lonely Planet. Vi håber de kan klare den optur, turismen oplever. Det er som instant fame for en rock musiker. Ikke så nemt at håndtere. Turismen  er vokset i antallet af  årligt antal besøgende fra 450.000 i 2009  til over 2 mill. sidste år. Man regner med at fordoble igen. Andre lande som Filippinerne, der har nogle af verdens smukkeste øer, stoppede brat op i 2018 på Boracay og lukkede øen for turisme i over 1/2 år (den er åben igen, renere end i mange år) ; en ø, der ofte er  i top 10 af de mange mere eller mindre seriøse “bedste tropeø” i turisme verdenen. Det kræver noget at blive så/for populær. Spørg Elvis, hvis det var muligt.

Dambulla, UNESCO World Heritage Site, Central Province, Sri Lanka, Asia.

Dambulla, UNESCO World Heritage Site, Central Province, Sri Lanka, Asia.

Infrastruturen er på plads

Sri Lanka har investeret i bedre transport, veje, og hoteller, der er helt i top. Det har givet pote. Sri Lanka er på landkortet så såvel luftfartselskaber som rejsebureaer verden over kommer til fadet. Et godt råd er at besøge øen,  før den  ender som Mallorca i 70´erne eller Boracay indtil for nyligt.  Ikke sikkert det sker, men her er så dejligt nu, at det bør udnyttes.

Sri Lankan leopard, Panthera pardus kotiya, Big spotted cat lying on the tree in the nature habitat, Yala national park, Sri Lanka

Sri Lankan leopard, Panthera pardus kotiya, Big spotted cat lying on the tree in the nature habitat, Yala national park, Sri Lanka

De vilde dyrs fristed

Lad os tage et hjørne af det hele: Få steder i verden har så mange vilde elefanter og leoparder. Det er bla der, det autentiske kommer ind. Det gamle te producerende land, tidligere Ceylon indtil 1974, har altid passet på naturen, eller i al fald ikke forstyrret den, så det er en gave i sig selv.

Der er flere naturparker på Sri Lanka. Vi anbefaler denne:Yala National Park. 

Elefanter i brusebad, Sri Lanka

Elefanter i brusebad, Sri Lanka

Se videoen herunder som appetizer. Vi ses på Sri Lanka!

Rejs til Sri Lanka med:

CCTravel

Spies Rejser

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler