På ski safari og skattejagt i Schladming-Dachstein

Tag på opdagelse i Schladming-Dachstein

Dachstein-gletsjeren og de 234 pistekilometer samt off piste-områderne lægger op til, at man tager på opdagelse i Schladming-Dachstein, uanset om man er fuldblods skiløber, barn eller livsnyder.
På en skisafari, der kan tages med eller uden guide, kommer man rundt til alt fra velpræparerede VM-pister og cross-anlæg til små hemmelige perler og lange nedfarter. Et godt sted at starte er rundturen til de fire klassiske skibjerge Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. Disse fire bjerge kaldes ”4-Berge-Skischaukel” og her findes123 pistekilometre, der hænger rigtig godt sammen.

Kalis Erlebnispisten, en stor oplevelse også for børn

Børnenes leg, fantasi og lyst til at tage på opdagelse er der også tænkt på. I terrænet har man anlagt otte forskellige oplevelsespister – Kalis Erlebnispisten. Ét sted køres på vikingestrækningen, et andet sted finder man indianerstien. Der arrangeres skattejagt og bygges igloer, og i den galliske skiby kan børnene hilse på Asterix, Bottelix og de romerske soldater. Særlig fokus er der på livsnyderne, som på den specielle 4-bjerge-gourmet-tur præsenteres for områdets køkken. Turen går rundt til de fire klassiske skibjerge, hvor morgenmaden indtages på Schnepf’n Alm, formiddagspausen holdes i Hochwurzen-hytten, mens frokosten, som består af Enntal-lam, serveres på Schafalm. Turen slutter naturligvis med ægte afterskiing i Almarena, der ligger for foden af Hauser Kaibling.

Nakkehårene rejser sig på Dachstein-gletsjeren

Schladming-Dachstein2

Schladming-Dachstein byder på et væld af anderledes og grænseoverskridende tilbud, der alle er værd at prøve. En helt speciel oplevelse venter, når man tager Dachstein Panorama Gondel op til Dachstein-gletsjeren. På turen er de allermodigste velkomne til at gå op på liftens udsigtsbalkon og nyde opstigningen ”udendørs”, mens liften, som stiger næsten 1.000 højdemeter, kører så tæt på bjergsiden, at hver en sprække kan ses.

Dachstein Hängebrücke

Prøv også den 100 meter lange gåtur på Østrigs højest beliggende hængebro, Dachstein Hängebrücke. Kigger man ned, skal man være forberedt på, at gletsjeren ligger næsten 400 meter længere nede – et svimlende syn, der kan tage pusten fra de fleste. Den ”sorte kvartet” venter på Reiteralm, som er udgangspunktet for fire sorte pister, og en tur ned ad Black Rose-pisten føles nærmest som et lodret fald. Med et fald på skræmmende 80% gælder det om at have skarpe kanter på skiene, og selv eksperter mærker nakkehårene rejse sig. Dachstein Sky Walk giver mulighed for en gåtur i næsten tre kilometers højde. Fra udsigtsplatformen er der et storslået panoramablik alle 360 grader rundt, og selv om man befinder sig i Østrig, er det muligt at se langt ud over landets grænser. På en klar dag kan man se Sloveniens højeste punkt, og man kan skimte De bøhmiske Skove i Tjekkiet. Freeridere flokkes i den nye Crosspark Reiteralm. Mens familiesporet er for alle, er World Cup-nedfarten så udfordrende, at den er forbeholdt topatleter. Dog kan øvede køre parallelt med konkurrencesporet ad den såkaldte chicken line.

Perfekte forhold til langrend

Schladming-Dachstein3

Ramsau, der ligger mellem Schladming og Dachstein, er kendt som Østrigs langrendseldorado, og i 1999 afholdt man VM i de nordiske skidiscipliner i området. Ramsau byder på 220 kilometer løjper, og terrænet starter i 1.100 meters højde, hvilket giver god snesikkerhed gennem hele sæsonen. Størstedelen af overnatningsstederne er direkte forbundet til løjperne – så her er der i høj grad tale om ski in – ski out. I Ramsau finder man løjper af alle sværhedsgrader, så de gode forhold tiltrækker ikke bare skiturister, men også konkurrenceløbere. Og skal man endnu højere op, er der anlagt flere gode langrendsspor på den snesikre Dachstein-gletsjer, så i alt byder hele området på 435 kilometer langrendsløjper.

Nyd maden fra Østrigs grønne hjerte

Schladming-Dachstein4

Schladming-Dachstein ligger i delstaten Steiermark, der også kaldes ”Østrigs grønne hjerte”. I løbet af skisæsonen kan Schladming-Dachsteins gæster glæde sig til forskellige events og kulinariske overraskelser. Fra den 16. til 23. marts 2019 afvikles Alpernes højest beliggende bjergmarked, hvor en række lokale landmænd opstiller boder ved de små hytter i terrænet. Man præsenterer hjemmelavede produkter, og skiløbere kan køre fra sted til sted og smage på delikatesser, nyde et godt glas vin eller slå sig ned og indtage frokosten. Man kan naturligvis også gøre en god handel, og er der plads i rygsækken, kan den fyldes med oste, salami, speck og krydderier.

Østrigs største vintergrillfest afvikles 25. marts 2019 på Planai. I samarbejde med grilleksperter fra Weber Grill Akademi vil den østrigske køkkenchef Johann Lafer tilberede røde steaks over grillkullene. Der anvendes førsteklasses oksekød samt grøntsager fra Steiermark, og det hele serveres med kolde lokale øl samt kraftige østrigske rødvine.

Læs mere om Schladming-Dachstein på…

Schladming-Dachstein5

Nyeste Rejseartikler