Vanuatu

Vanuatu, en skive af paradis i Melanesien

Hvis der nogensinde var himmel på jord, ville den ret sikkert  være placeret i det sydlige Stillehav i form af et øhav og en ø og et land, der kaldes Vanuatu. Efter blot få minutter tilbragt med den venlige lokalbefolkning er det let at se, hvorfor Vanuatu blev valgt til det lykkeligste sted i verden i 2006. Vanuatu ligner virkelig et stykke paradis på jorden.

Men hvor og hvad er Vanuatu? Måske du allerede kender stedet under et tidligere navn?

Vanuatu cruise_ship berth port_vila

Vanuatu cruise_ship berth port_vila

Hvad er Vanuatu?

Vanuatu er en stat i Stillehavet i Oceanien, beliggende ca. 1.750 km øst for Australien, 500 km nordøst for Ny Caledonien, vest for Fiji og syd for Salomonøerne. Vanuatu er en tidligere engelsk og fransk koloni, og kaldtes i kolonitiden for Ny Hebriderne.

Hvis du søger at fordybe dig i roen og et enkelt og smukt øliv, er dette stedet for dig. Det er ikke at sige, at Vanuatu ikke har luksuriøse hoteller og retreats, men der er også flere bungalower på øen, der passer godt sammen med det naturlige omgivelser for en mere enkel og autentisk oplevelse.

Vanuatu kids at play on the jetty. Panngi-Pentecost island-Vanuatu.

Vanuatu kids leger. Panngi-Pentecost island-Vanuatu.

Slip den indre eventyrer løs nær vulkanen Yassur

For en eventyrer er der intet bedre end Vanuatu; Der er intet andet sted i verden, der giver dig mulighed for at bo nærmest midt  i en levende vulkan, hvis du vil det. På den frodige grønne ø Tanna, en af ​​de tre største øer i syd, er den levende Yassur-vulkan. Besøgende får fortalt, at den er mest tilgængelige vulkan i verden, og kan besøges med i et 4W-drive køretøj i en afstand så tæt som 150 meter fra krateret. Efter  10 minutters gang, og du er lige på kanten af ​​det 100 meter dybe krater, som er cirka 300 meter bredt. Det er da en oplevelse, de fleste nok vil huske.

Bungy jumping og dybhavs dykning på Vanuatu

Hvis ild og lava ikke er din ting, er der altid bungee jumping eller dybhavsdykning. Hvis du stadig føler behov for spænding, er en tur til pinseøen for at se fordybelse på land en oplevelse, som du ikke snart vil glemme.

Din rejse til Vanuatu vil give dig et indblik i en unik kultur med en fascinerende historie og mange interessante traditioner. Vanuatu-museet indeholder en fabelagtig samling af gamle artefakter, ceremonielle hovedbeklædninger og traditionelt keramik. Hvis du nyder kulturelle aktiviteter, bliver du ikke skuffet over dit ophold i Vanuatu. Der er dansefestivaler og kunstfestivaler på forskellige tidspunkter af året, og du vil blive betaget af farven, musikken, passionen og energien hos befolkningen på disse fascinerende øer.

Tam Tam trommen  fra Vanuatu

En af de ting, der gør Vanuatu så vidunderlig er dens mennesker, disse øboere er meget venlige og venlige, altid klar til at dele deres skikke med turister. Det er åbenlyst, at de bevægelser, der vises af de lokale, er ægte, da tipene strider mod lokale traditioner. De mest attraktive ting ved de lokale er deres musik, dans og mad. Vanuatu er hjemsted for det største uafhængige instrument, en udskåret trætromme kendt som Tam Tam. Lokalbefolkningen har disse instrumenter med stor agtelse, og tidligere var de en integreret del af stammeceremonierne, og turister kan få miniatyrversioner af disse til at transportere som souvenirs. De forskellige etniske oprindelser hos Vanuatus indbyggere afspejles i køkkenet, kinesisk og fransk køkken er dominerende, men der er lækre lokale retter, som du kan nyde, såsom kokosnød krabber, en skål, som du ikke finder andre steder. På grund af det rige marine liv, der omgiver øen, er skaldyr stærkt omtalt på menuerne i mange resorts.

Vanuatu National Museum and Cultural Center

Denne rige kulturelle mangfoldighed trækker besøgende til Vanuatu National Museum and Cultural Center, som er et must-see for alle interesserede i historie og kultur. Det er et fantastisk sted at se shows og kulturelle begivenheder samt permanente udstillinger med traditionelle artefakter, forhistoriske skaller, fossiler, dyr og fugle. Når du har fået et overblik på museet, kan du se en masse historie, kultur og landskaber på nært hold fra den aktive vulkan Yasur på Tanna Island, hvor du kan vandre til kanten af ​​krateret for at opleve en ægte, levende men ufarlig vulkan.

Kan du danse Tanna Toka-dans eller Rom Spiritual Dance? Ellers er der hjælp at hente

Deltag i en af de mange festivaler

Kulturelle festivaler er der nok af. Under din Vanuatu-rejseoplevelse kan du nyde den farverige Tanna Toka-dans, Rom Spiritual Dance og Back to My Roots-festivalen på Ambrym Island og en akvatisk musikfestival udført af kvinderne på Gaua Island. National Arts Festival i slutningen af ​​hvert år samler også en bred vifte af kulturelle forestillinger for besøgende.

Imidlertid skulle Vanuatus mest berømte kulturelle begivenhed være landdykning eller Nagol-festivalen, som er en unik oplevelse for enhver besøgende. Denne inspirerende ceremoni er et mandligt fertilitetsritual, der også fejrer yam-høsten. Tilføj bestemt denne fantastiske begivenhed til din Vanuatu-rejseplan, og forbered dig på at blive forbløffet over denne uforglemmelige oplevelse.

Aktiviteter, du kan nyde under din Vanuatu ferie

Vanuatus beliggenhed gør det til det ideelle sted for en fiskereferie. Port Vila præsenterer en lang række fiskemuligheder for alle fra begyndere til eksperter. Dine Vanuatu-fiskerioplevelser kan spænde fra dybhavsfiskeri til revfiskeri. Lokale fiskerieksperter kan tage dig til det rigtige sted for at sikre den bedste chance for at fange dagen.

Du behøver ikke at være en olympisk svømmer for at nyde de mange vandaktiviteter i Vanuatu. Hvis du ikke er klar til at dykke ned i en våddragt og tank, er snorkling muligvis lige det, du har brug for. Ved hjælp af en maske, snorkel og finner og en opdriftjakke, hvis du har brug for det, kan du tilbringe timer med at flyde i farverne i det sydlige Stillehav og se det farverige skue.

Rejser til Vanuatu

Rejser til Vanuatu i Melanesien i det sydlige Stillehav fra Danmark

Det officielle turistwebsite

Intro til ferie i Oceanien

Lande og øer, der er hele rejsen værd i Oceanien

Tonga
Samoa
Norfolk
Tuvalu
Påskeøen
Bora Bora
Kiribati
Papua New Guinea
Cook Islands

TravelTalk - White suitcaseKort over Vanuatu

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »