Moussaka, stjernen i græsk køkken, se retten og opskriften

Moussaka, den måske mest berømte græske ret. 

Moussaka, som nok er den mest berømte af græske retter, består af lag af stegt aubergine, hakket kød og kartofler, toppet med en cremet béchamelsauce og bagt til den er gyldenbrun. Moussakaen er altså en lagdelt ovn fad ret lavet med grøntsager og kød. Den mest kendte version af moussaka er lavet med lag af aubergineskiver, ost og en kødsauce, toppet med en tyk bechamelsauce; andre favoritter kræver dog kartofler, zucchini eller en kombination af grøntsager. En ekspert fortalte mig, at alle grøntsagerne skal lige steges i olie ved høj varme kort før de lægges i lag.

Moussaka, en af 3 topretter fra Grækenland

Er moussaka græsk eller tyrkisk?

Det spørgsmål får vi ofte, men det er lidt begge dele. Det er mere et spørgsmål om, hvordan man laver moussaka. I Grækenland er retten lagdelt, som vi mest kender den og serveres typisk varm.

I Tyrkiet er tyndt skåret aubergine stegt og serveret i en tomatbaseret kødsauce. Tyrkisk mussaka kan spise varm eller ved stuetemperatur. I de arabiske lande bliver den ofte spist kold, men den serveres også varm i nogle regioner. Så det er ikke bare lige at svare på.

Var du glad for at læse lidt om Moussaka, så se 20 flere græske retter her

Græsk mad, topartiklen, læs om alle de andre lækre retter, oprindelse og opskrifter. 

Græsk mad: Spis dig gennem Grækenland

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler