Minsk, det moderne Østeuropa melder sig på banen

Minsk er hovedstad i Hviderusland og Belarus, for det er samme land

Minsk er hovedstaden i Hviderusland, også kaldet Belarus i engelsk talende lande ikke mindst. Navnet Hviderusland er oversat fra hviderussisk Belarus, af bely ‘hvid’ og rus ‘Rusland’.
Minsk vil være en overraskelse, måske ikke kun fordi du er havnet der, men det er du nok fordi du er en first mover, der vil se verden før de andre, eller blot vil lære det nye Østeuropa bedre at kende.

Byen er gennem historien blevet mere eller mindre ødelagt mange gange, senest 80% under 2. verdenskrig og genopbygget fuldstændigt. Vil du se det “gamle Minsk” skal det være snart, da byen er  i betydelig udvikling. Du mødes måske forbavsende nok af en helt moderne storby (1/3 af alle hviderussere bor her) med gode hoteller, restauranter, natklubber og shopping muligheder. Her er rent og sikkert at færdes.

Moderne highrise bygning i Minsk, Belarus

Moderne highrise bygning i Minsk, Belarus

At se i Minsk

Der er en håndfuld museer,  som bør besøges for at forstå landet, se vigtig kunst og få en god oplevelse. Der er også spændende udflugtsmål uden for byen.

National Art Museum of the Republic of Belarus giver et meget fint indblik i Belarus/Hviderusland ´s kunsthistorie. Der er engelske tekster ved mange af kunstobjekterne.  De første rum, du møder, dækker det 18-20 århundredes russiske billedkunst. De næste og vigtigste dækker Belarus/Hvideruslands egen kunst fra 16. århundrede til idag.

National Art Museum of the Republic of Belarus in Minsk

National Art Museum of the Republic of Belarus

At spise i Minsk

Maden er generelt som den russiske. Det er ikke mange måltider uden kød. Forvent nærende retter med kartofler, svampe, supper og oksekød. Borsh er udbredt kartofler med rødbeder og kød, skal prøves.

Prisniveauet

Det er meget moderat i forhold til danske priser, under 1/2 pris skåret over en kam.

At komme til Minsk

Du kan flyve til Minsk med bla.  LOT, Finnair; Austrian og Ukraine International. Regn med 1 stop undervejs og en total tid på ca. 4 timer og en pris 2018 fra ca. 1500 kr og op per vej.

Mere om Østeuropa

Traveltalk har et helt afsnit om Østeuropa.
Se f.eks. intro til Vilnius, få timers fra Danmark.

Din storbyferie til Vilnius, til en europæisk kerneby fra 1200 tallet

Nyeste Rejseartikler