Lesbos, en græsk ø, du burde kende

Lesbos, hvorfor hedder den det og intro til rejser til øen

Lesbos har faktisk lagt navn til ordet lesbisk, lige som ordet Europa også er græsk. Græsk kultur er som bekendt også stor og vigtig fra matematik, filosofi til ja rejser.

Molyvos or Mithymna, Lesbos, Grækenland

Molyvos or Mithymna, Lesbos, Grækenland

Og ja betegnelsen lesbisk har sin rod i øens navn. Dette skyldes digte af den græske poet Sapfo*, som beskriver og fejrer kærlighed mellem kvinder. Som resultat heraf kommer mange lesbiske turister til Lesbos, et fænomen der især tidligere blev mødt med skepsis af øens myndigheder. I dag er fokus for det lesbiske miljø på Lesbos i Eressos, Sapfos fødeby. Så fik vi det på plads

Lesbos er en stor ø, men ikke så besøgt af turister, så du får en autentisk oplevelse på øen, der har de klassiske rejsedyder, lækre strande, masse at se og fine hoteller, alt til en pris, der kan betales.

Af alle Grækenlands øer er Lesbos kun overgået  i størrelse  af Kreta (Syd) og Evvia. Med hensyn til administration består  Lesvos imidlertid af tre store øer, Lesbos, Lemnos i nordvest, og det lille Agios Efstratios, der ligger midt mellem de to første øer.

*Sapfo eller Sappho er oldtidens mest kendte kvindelige digter og en af de ni kanoniske græske lyrikere. Hun levede på øen Lesbos og digtede på den æoliske dialekt. En del af hendes digte handler om kærlighed til kvinder, og Sapfos digtning på øen Lesbos har derfor lagt navn til kærlighed mellem kvinder.

Se kortet nedenfor, scroll ned.

Sunset on Lesbos, de græske øer

Sunset on Lesbos, de græske øer

 

Lesbos´geografi

Geografisk omfatter Lesbos to havvandsbugter med smalle åbninger både mod syd, der forlænger kystlinjen og former øen karakteristisk som et figentræ eller platan træblad, som beskrevet af den indfødte  digter Odysseas Elytis. Landskabet er forskelligt i de forskellige regioner; mest slående er kontrasten fra den yderste vestlige region, klippefyldt med lav vegetation, mod øst og centrale dele, hvor oliven- og fyrreskove dominerer. Dens højde når næsten 1000 meter på begge punkter: mod nord ved Lepetymnos-bjerget og mod syd ved Olympos-bjerget, et navn identisk med den oprindelige Olympus i Thessalien.

Rejser til Lesbos

Du kan rejse med bla.

Apollo

Spies

Escapeaway

Over 20 rejse artikler om Grækenland på traveltalk.dk

Rejser til de græske øer

Rejsefakta om Lesbos (august 22)

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Nyeste Rejseartikler