Fransk, toneangivende kunstmuseum, Le Consortium

Her er historien om Le Consortium i Frankrig. Kunst er på sin vis som champignon, man ved aldrig helt hvor eller hvornår den popper op af jorden. Nogle er bedre til at forudse, hvem der er det næste hotte navn i kunstverdenen og hvilken tendenser i øvrigt, der bevæger sig i kunstverdenen. Men her er er et museum med næsten uhyggelige evner til at spå om fremtiden.

Le Consortium i Dijon et lille kunstverdenens mirakel

Le Consortium i Dijon, Frankrig er lidt med fare for at strø om sig med superlativer et lille mirakel inden for kunstverdenen. Dijon er i forvejen en smuk by og etableret klassisk kunst centrum med Barok og Renaissance kunst og bygninger. Xavier Douroux and Franck Gautherot startede museet i 70´erne og har med en krystalkugles præcision forudsagt kunsttendenser i over 30 år.

Der er mere tale om et  eller flere art-space(s) end så meget andet. le Consortium knopskyder med flere udstillingsbygninger, workshops og tilmed filmproduktion i disse år.

Udover fantastisk management med indgående kunstforståelse, så er en del af successen som de selv forklarer at Dijon i mange år var lidt af den moderne kunsts baggård: Man kunne eksperimentere uden det gjorde økonomisk for ondt. Og prestigetabet ved en skævert var overskuelig: Nogle gange kom der meget få til en (viste det sig senere) væsentlig udstilling, men den økonomiske model bag med statsmidler, og mæcener og private penge har vist sig velegnet.

Thanks to New York Times for loaning the frontpage photo

Mere rejseinspiration fra Frankrig ?

Læs mere om Frankrig og find andre artikler

 

Nyeste Rejseartikler