Japan åbner for rejser til foråret 2021

Japan åbner for rejser foråret 2021, sandsynligvis i April, forud for Olympiaden. Det er i al fald planen, erfarer Traveltalk.

Mens Japan har lempet rejsebegrænsningerne for udenlandske beboere og forretningsrejsende, forbliver rejser med henblik på turisme lukket måneder fremover. Japan arbejder efter sigende intenst med tanken om genåbning for internationale turister i foråret 2021 forud for de engang udsatte olympiske lege i Tokyo. *

Da de omlagte Olympiske lege nærmere sig, arbejder Japan på sundheds- og sikkerhedsprotokollerne, ikke kun for atleterne, men også for tilskuere, der rejser fra udlandet. Dette betyder, at det strenge adgangsforbud ville kunne ophæves allerede i april 2021, som også er Japans højsæson for turisme.

Japan åbner igen Olympiaden

Måske en obligatorisk japansk Corona og sundheds app for turister?

Japan Times hævder, at nogle af de protokoller, som regeringen overvejer, for at Japan åbner for rejser, er at bede besøgende om at downloade en sundhedstjek-app forud for rejsen til Japan for at overvåge deres tilstand dagligt, som erstatter den i øjeblikket krævede 14-dages karantæne.

Udenlandske turister kan også være forpligtet til at købe privat sygeforsikring inden deres rejse. Siden japansk turisme  ramte Coronaen, kæmper medicinske hospitaler og  institutioner med at håndtere udenlandske turister, der ikke er i stand til at betale lægeudgifter under deres rejse.

Regeringen søger også at oprette særlige konsultationscentre for udenlandske turister til at håndtere eventuelle sundhedsmæssige problemer i forbindelse med coronavirus. Test før og ved ankomst er sandsynligvis obligatorisk for alle rejsende.

Læs mere om rejser til Japan her

Rejser til Japan, du aldrig glemmer

*Sommer-OL i 2020, officielt De XXXII olympiske lege, der var planlagt til afvikling i august 2020 i Tokyo, afvikles i stedet fre. 23. jul. 2021 – søn. 8. aug. 2021

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler