Med damptog på Isle of Man

Isle of Man  er en fascinerende ø med den smukkeste natur fra bølgende kornmarker til rå klipper ved kystlinjen og fine sandstrande indimellen. Dyrelivet er rigt – og så i havet – og befolkningstætheden beskeden.  Klimaet er usædvanligt mildt for England, mere som Irlands klima  faktisk,  med mildre vintre og sjældent meget varme somre. Som bekendt er skatteklimaet også gunstigt. Beliggenheden ydest central; lige så tæt på England som på Irland.

Øen kan opleves på så mange måder: i bil naturligvis, men også på cykel eller hvad med at prøve et damptog ?

Isle of Man Steam Railway  danner den længste togbane for et damptog i England, der stadig bruger de originale lokomotiver og pasagervogne  eller for at være helt præcis  “the longest narrow gauge steam line”. Her kan man i ro og mag få et første indtryk af strækningen mellem Douglas og den sydlige del af øen via en ægte Victoriansk jernbaneforbindelse og drømme sig tilbage i tiden. Mange af øens seværdigheder ligger langs jernbanen, så det er en anbefalelsesværdig tur.

Isle of Man

The Manx Electric Railway
En anden del af øen kan med fordel ses også med en togforbindelse, nemlig Manx Electric Railway, som forbinder  Douglas med  Laxey og Ramsey. Den 17-mile lange  jernbane tllbyder et væld af sightseeing muligheder i det  smukke Manx landskab inklusive storladne udsigter over havet flere steder på ruten.

Isle of Man

Isle of Man ved smuk solnedgang

Endelig er der muligheden for at tage en udflugt med båd og se øen fra havet og opleve delfiner, hajer og sæler. Det er ikke så ringe endda!

Læs også om det nordligste Skotland

Skotland, den nordligste del af Storbritanien – en appetizer

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler