At svømme med isbjørne i Ontario, Canada

Flest isbjørne i Canada

Isbjørne i Canada er også truede af Climate Change. Og der er flere – stadig – her end på Grønland.
Insisterer du på at se isbjørne og gerne mange og helst snart, så kan vi hjælpe med at pege i den rigtige retning. Det nordøstlige Ontario har mange isbjørne, og du kan svømme med en af dem. (Læs videre). Det er højt oppe og langt væk, men er du en total globetrotter, så finder du nok frem 🙂

De fleste isbjørne i verden lever faktisk  i Canada. Man holder skarpt øje med isbjørnenes sundhedstilstand, ikke mindst vægt,  og statistiske udvikling eller afvikling. I langt de fleste isbjørne områder synes bestanden at være stabil eller i fremgang. Kun i det område der ligger i den nordøstlige del af Canada, over mod Grønland, ses tilbagegang.

Isbjørnene er næppe truede generelt

Mange har advaret om klima ændringerne og forudset isbjørnenes udryddelse pga. Climate Change. Det imødegås imidlertid nu i to rapporter, beskrevet for kortere tid siden i blandt andet magasinet “Nature, Ecology and Evolution”.  

Ecology and Evolution er et estimeret videnskabeligt tidsskrift, der dækker alle områder af økologi, evolution og naturbevarelse.

Det er en forunderlig oplevelse at se dette kæmpedyr svømme mellem isflager, lege sammen med ungerne eller majestætisk rejse de mange hundredre kilo på bagbenene.
Godt videnskaben følger dem nøje, så håber vi politikerne følger med, så der er sne og is nok i deres habitat, også på sigt.

At svømme med isbjørne i Ontario

Polar-Bear-Habitat-and-swimming-with-the-bears

Følger du linket her, så får du et forslag til at se og svømme med isbjørne i det nordligste Canada. Et ægte pioneroplevelse. Se mere om det Nordøstlige Ontario med de mange isbjørne.

Rejs til Canada

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler