Hvad er Balearerne?

Hvad er Balearerne?

Balearerne, spansk Baleares, catalansk Illes Balears, to øgrupper i det vestlige Middelhav, der udgør en selvstyrende spansk region; 4992 km2 og 1.107.220 indb. (2016).

Balearerne, der ligger 100-200 km øst for den spanske kyst, omfatter Mallorca, Menorca og Cabrera samt en vestlig øgruppe, der består af Ibiza og Formentera samt flere mindre øer. Hovedstaden er Palma de Mallorca.

Øernes officielle sprog er catalansk og spansk.

Balearerne er rige og drevet af turisme

Balearerne er Spaniens rigeste region; der er lufthavne på Mallorca, Menorca og Ibiza. Øerne besøges årligt af mere end 5 mio. turister, og ca. 80% af regionens indtægter stammer herfra. Turismen præger i høj grad bebyggelsen og beskæftigelsen – mere end halvdelen af øernes befolkning er beskæftiget i servicesektoren.

Ingen af de andre Baleariske øer topper Mallorca i all-round ferie muligheder.

Cala d'Hort Beach at sunset. Balearic Islands. Ibiza

Cala d’Hort Beach at sunset. Ibiza

Ibiza har stadig et festligt brand, men er så meget mere også

Ibiza er øen, hvor  festen stadig hænger ud. Selvom den smukke baleariske ø Ibiza med støresøsteren Mallorca ofte forbindes med beach raves, har den meget mere i sig og er en yndet feriedestination for berømtheder og legeplads for mange velhavende mennesker såvel som alle andre, der elsker sol og saltvand. Ibiza er opført påUNESCO World Heritage listen, ikke kun for sin historiske arv tilbage til den fønikiske periode, som både er ukendt for de fleste solsøgende og stadig også meget interessant, men også anerkendt af Unesco, fordi det Middelhavet på de kanter er et glimrende eksempel på en positiv økologisk interaktion mellem kysterne og marine de økosystemer.

Bortset fra den mere veletablerede feststemning på øen og dens strande, er Ibiza også hjemsted for maleriske landsbyer, et fyrretræsklædt landskab og en overraskende fredelig side – der bare venter på at omfavne dem, der søger ro.

Ibiza, se steder at bo, hoteller, restauranter og hvad du kan opleve.

 
 
Macarella beach in Menorca, Balearic Islands, Spain

Macarella beach in Menorca, Balearic Islands, Spain

Menorca, Mallorca´s ikke så lille endda nabo ø og Balearernes naturperle

Menorca har vundet popularitet i de senere år som et mindre udviklet alternativ til Ibiza og Mallorca. Som et direkte resultat af, at general Franco nægtede Menorca-midler under borgerkrigen, har Menorca relativt lille turismeudvikling, i modsætning til store dele af Balearerne – omkring en million turister besøger Menorca hvert år, sammenlignet med Mallorcas 14 millioner udenlandske besøgende i 2019. Dette tilsammen da Unesco erklærede øen for et biosfærereservat i 1993, har det resulteret i, at det meste af øen forbliver en ægte oase af uspoleret skønhed, med landlige landsbyer spredt ud over bølgende bakker og hvide sandstrande. Der er utallige grunde til, at Menorca er en destination, der skal besøges mindst én gang i livet.

Nyeste Rejseartikler