Mykonos, top kandidat til smukkeste græske ø

Mykonos. Rejser til Grækenland, du aldrig vil glemme

Græske øer er næsten alle meget smukke. Men få stikker helt af i skønhedskonkurrencen. Reelt meget få steder kan matche skønheden på Mykonos. Især hvis du aldrig har været der, er det bestemt værd at besøge Mykonos for første gang. Det kunne sagtens blive til flere genbesøg. De skinnende hvide bygninger står i perfekt samspil mod den blå himmel, som om de var en del af et smukt landskabsmaleri. Bogstaveligt talt er Mykonos en stor labyrint af små gyder, altid rene gader, skinnende hvide bygninger og små charmerende græsk-katolske kirker, cafeer og restauranter. Et sted, hvor den afslappede lykkefølelse nemt indtræffer.
De idylliske scener af hvide stenhuse tæt på det krystalklare blåt vand ophører aldrig med at fortrylle dig, og der er få øer  så smukke som  øen Mykonos, Grækenland.

Mykonos Grækenland

Panorama af Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, Rejser til Grækenland

Denne eksotiske ø, der ligger syd for Det Ægæiske Hav, 150 km øst for Athen, er en af de største ferie rejsemål i Grækenland og tiltrækker mere end 2 millioner besøgende om året.
Mykonos, der er kendt som “juvelen” i det ægæiske hav, tilbyder en gennemført charme i sin arkitektur, der sjældent ses uden for de græske øer.

Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, rejser til Grækenland

Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, Rejser til Grækenland

Paradise Beach
Paradise Beach er den mest populære af alle Mykonos-strande og er anerkendt over hele verden for sine uendelige strandfester og tiltrækning af førsteklasses berømtheder. Det er hjemsted for nogle af de bedste natklubber på hele øen, med Cavo Paradiso udendørs med nogle af de vigtigste DJs på scenen.
Ud over det utrolige natteliv er Paradise Beach dækket med parasoller og liggestole til at sidde og slappe af og har en række aktiviteter at dykke ned i. Med vandski, kanoer, pedalbåde, parasailing, jetski, bananbåde og dykning, vil du aldrig løbe tør for ting at gøre.

Lille Venedig
Dette kvarter i Chora er kendt som et af de mest imponerende steder på øen. Med udsigt over den sydvestlige ende af havnen var det der, at mange af de første skibsførere besluttede at bosætte sig og byggede usædvanligt storslåede huse med udsigt over havet. I dag er en del af disse historiske huse omdannet til en anden type hyggelige restauranter, trendy barer, butikker og natklubber, hvilket gør dette til et travlt sted på alle døgnets tider.
Du kan passere gennem vindmøllerne for at tage billeder, da de to turistattraktioner er inden for gå afstand fra hinanden.

Græske øer. Løverne på Delos, rejser til Grækenland

Græske øer. Løverne på Delos, Rejser til Grækenland

Delos dagstur fra Mykonos
Denne lille ø er ikke kun malerisk, men spiller også en vigtig rolle i græsk historie og mytologi. Delos er “Delphi” på Kykladerne og var et vigtigt religiøst sted i det gamle Grækenland. På øen indpakket i buske er der et stort palmetræ, der markerer det eneste friske vand på øen. Det er også her, Titan Leto fødte Apollo.
Øen Delos ligger kun få kilometer fra Mykonos sydvestkyst, og dens udgravninger er erklæret til verdensarv af UNESCO.
Hvis du lever op til den græske olympiske mytologi, vil du vide, at Delos er fødestedet for tvillingegudene Apollo og Artemis.
Men mere end tusind år før var øen allerede en æret hellig helligdom.
Der er meget at opdage, såsom terrassen til løverne fra det syvende århundrede f.Kr. C., delikaternes Doriske tempel, den minoiske springvand, en række markedspladser og teaterområdet, dekoreret med pragtfulde mosaikker.
Du kan også se fænomenale hellenistiske mosaikker i House of Dionysus, House of Masks, House of the Trident, House of the Lake og House of the Dolphins.

Platys Gialos Strand
Platys Gialos Beach ligger på den sydvestlige kyst af øen Mykonos. Stranden er en af ​​de mest populære strande i Grækenland og Mykonos, med strækninger af en kilometer med perfekt gyldent sand og bølger af lyseblå. Området omkring Platys Gialos er meget urbaniseret, hvilket gør det til et populært turiststed, fuld af hoteller, barer og restauranter, der ligger langs kysten.
Agios Stefanos Strand
Beliggende lige nord for Troulos, i den sydlige del af øen, cirka 4 km (2.48 miles) fra byen Mykonos, er denne lille strandby ganske stille det meste af sæsonen, i modsætning til de mest populære strande i syd. Den beskyttede bugt skaber rolige og turkise farvande, og der er nogle små strandcafeer og restauranter. Dette er en ideel flugt for dem, der ikke søger at komme langt. Platis Gialos-stranden kan nås med bus og med båd.

Græske øer. Vindmøllerne på Mykonos, Kykladerne, rejser til Grækenland

Vindmøllerne på Mykonos, Kykladerne. Rejser til Grækenland

Vindmøllerne i Kykladerne
Disse vindmøller betragtes som et af de berømte monumenter på Kykladerne. I Mykonos er de et vartegn i landskabet, når de stiger over havet på den lille bakke sydøst for Chora.
De har en karakteristisk sfærisk form, snehvid farve og spidst tragtag, ideel til de meget ekstreme vinde i Mykonos. Dens oprindelige brug var til slibning af korn, der bidrog til øens økonomiske udvikling.
I dag er vindmøller ikke længere i drift, men de er stadig et symbol på Mykonos og en juvel på øen. I dag er der 7 vindmøller i Mykonos, som holdes i meget god stand på grund af omfattende renovering. Den mest berømte af alle er “Bonis Windmil” (Mykonos Agromuseum), der er omdannet til et museum, hvor forskellige aktiviteter udføres.

Kato Mili
Et af de bedste steder at besøge i Mykonos er Kato Mili eller de “laveste vindmøller” på græsk. Først bygget af venetianerne i det 16. århundrede, rækken af ​​historiske vindmøller dækket med træ og halm, der vender ud mod havet i byen Chora, har i øjeblikket 16 vindmøller i Mykonos, hvoraf 7 er i det berømte monument Chora. Bakke. Du er nødt til at besøge vindmøllerne for at lære, hvordan venetianerne drage fordel af vindenes kraft og nyde den panoramiske udsigt over byen og havet.

Panagia Paraportiani
Panagia Paraportiani betragtes som et af de bedste steder at besøge i Mykonos. Et af de historiske religiøse steder i Mykonos, Panagia Paraportiani ligger langs den lyse kystlinje ved indgangen til Kastro-distriktet i Chora. Mens de hvidkalkede vægge i denne kirke ved havet danner en unik form på grund af den usædvanlige konstruktion af bygningen, kan du se fem små kirker, der blev bygget den ene over den anden i løbet af det fjortende århundrede. Den asymmetriske form og den sjældne kombination af arkitektoniske stilarter kombineret med havudsigten har bidraget til at gøre dette religiøse sted til et af de mest fotograferede steder i verden.

Mykonos Folklore Museum
Øens Folklore Museum ligger i Kastro, kun få minutter fra den berømte Paraportiani, i en traditionel to-etagers bygning. Det huser interessante samlinger af klassiske møbler, håndlavet keramik, byzantinsk maleri samt vigtige manuskripter og fotografier. Du skal besøge dette museum for at komme i kontakt med den dybeste kulturelle identitet på øen, som er meget mere end de livlige strandbarer.

Hvor kan man bo på Mykonos?

Manoula’s Beach Mykonos Resort
Det 4-stjernede Manoula’s Beach Mykonos Resort ligger 10 meter fra Agios Ioannis-stranden i Mykonos og tilbyder en swimmingpool og en restaurant ved stranden. Det tilbyder indkvartering med aircondition. Der er gratis trådløs internetadgang i fællesområderne.
Alle værelser på Manoula’s Beach Mykonos Resort har aircondition, satellit-tv og et køleskab. Badeværelserne har toiletartikler og en hårtørrer. De fleste enheder åbner ud mod en balkon eller terrasse med udsigt over Det Ægæiske Hav.
Den amerikanske morgenbuffet serveres i spisestuen med udsigt over havet. Restauranten serverer skaldyr på stranden. Gæsterne kan også nyde en drink i loungen med direkte udsigt over havet eller ved poolbaren.

Harmony Boutique Hotel
Dette ikke-ryger hotel har en restaurant, en udendørs pool og et fitnesscenter. Gratis trådløs internetadgang er også tilgængelig i fællesområder og parkering uden gratis parkeringsservice. Etablissementet har også en bar / lounge, en poolbar og en snackbar eller deli. De 22 værelser har møblerede terrasser, minibar og tv med satellitkanaler.

Mykonos Grand Hotel & Resort
Mykonos Grand Hotel & Resort, beliggende på Agios Ioannis-stranden, tilbyder 5-stjernet boutique-overnatning midt i brostensbelagte veje med udsigt over Delos-øen. Det inkluderer et sundhedscenter og tilbyder fremragende restauranter i elegante miljøer.
Værelserne og suiterne på Mykonos Grand kombinerer cykladisk arkitektur i form af en terning med den stille indretning. De er udstyret med LCD-satellit-tv, DVD-afspiller og iPod-dockingstation. Alle enheder er åbne for balkoner eller gårdhave med udsigt over havet, haven eller poolen.
Gæsterne kan nyde frisk fisk og skaldyr, grillede specialiteter og andre middelhavsmager, enten i den udendørs spisestue eller i poolen med panoramaudsigt over havet. White Bar er ideel til et glas champagne i minimalistiske omgivelser med en udendørs terrasse.
Althea Spa Center tilbyder en bred vifte af naturlige behandlinger baseret på traditionelle græske teknikker. Gæsterne kan tilbringe afslappende øjeblikke ved poolen med private områder, mens der også er et avanceret fitnesscenter og en tennisbane.

AK lejligheder
Denne ikke-ryger lejlighedsbygning har gratis trådløs internetadgang i fællesområder. Hver lejlighed har gratis trådløs internetadgang og 2 badeværelser plus et basis køkken med køleskab og komfur. Faciliteterne til rådighed for gæsterne på AK-lejlighederne inkluderer fladskærms-tv, kaffemaskine og hårtørrer.

Rejser til Grækenland

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Book din rejse, rejsebureau, fly, hotel

Book din rejse til hele verden

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler