Milos, Afrodite´s fødested, græske øer

Den legendariske ø Milos har en helt unik historie i Grækenland

Kan du huske den berømte skulptur af Afrodite, benævnt Venus fra Milo? På dine rejser til Grækenland rundt på de mange øer er Milos utroligt spændende.

Venus of Milo, The Louvre, Paris, Frankrig
Den antikke græske skulptur af Afrodite, der i øjeblikket er permanent udstillet i Louvre i Paris, er muligvis øens mest berømte eksport, men Milos er en imponerende farverig ø på grund af dens vulkanske oprindelse. Farven på det ægæiske hav omkring denne ø i Kykladaderne varierer fra koboltblå til smaragdgrøn, og klipperne går fra lyserød til rød til violet. Milos er fuld af naturlige og menneskeskabte overraskelser. Øen er perforeret med hvide floder, svovlgul stribede klipper og sorte obsidian klipper.
Den unikke geologi har givet øen et stort antal smukke strande, over 70 strande i alt, og de herlige varme kilder langs kysten skal ses.
Milos har den mest forskellige og dramatiske kystline af  alle de græske øer.

Milos dramatisk kyst

Milos dramatisk kyst, Rejser til Grækenland

Milos tiltrækker med den smukke strand Sarakiniko

Sarakiniko

Den smukke og anderledes hvide strand i Sarakiniko ligger i det nordlige Milos. Det er ikke en stor strand, og på grund af dens naturlige skønhed og tilgængelighed kan det være ret travlt  i højsæsonen. Stranden er ligesom klemt inde mellem smukke, næsten polerede hvide klipper, der sandsynligvis stammer fra calcium mineraler. Når du ser havet, ønsker du at gå omkring disse mælkeagtige klipper på højre side af stranden, som danner en slags lille labyrint, hvilket giver dig en særlig følelse af at gå på månen.
Du kan udforske et par tunneler udskåret i klippen på strandens venstre side. Få meter ud i havet finder du også en klippe omkring fem meter høj, hvorfra du kan dykke ned i havet, hvis du vil. Vandet tæt på stranden er temmelig lavt, indtil du når bugtens indgang.

Sarakiniko beach at the island of Milos

Bådtur rundt om Milos Island
Et besøg på Milos Island er ufuldstændigt, medmindre du foretager en bådtur på øen. Det giver dig muligheden for at svømme på steder, der kun er tilgængelige med båd, og se øen fra en anden vinkel. Der er mange ture til rådighed. Alle bådture i Milos afgår fra Adamas landsby, de fører dig hen over Milos kystlinje og stopper undervejs. Kleftiko er turen højdepunkt. Der kan du svømme rundt i de små huler og se de underlige klippeformationer. Denne tour tager dig til mange seværdigheder omkring Milos.

Milos kirkelige museum
Milos Ecclesiastical Museum ligger i Holy Trinity Church, tæt på landsbyen Adamas havnefront. Dette museum er lille, men indeholder mange vigtige kirkelige genstande.
Disse poster er fra den venetianske periode indtil i dag. Du vil se sjældne byzantinske ikoner på museet, træsniderier til venetianske kirker, gyldne votive-tilbud fra grækere, der vandrede til udlandet, biskopsæder, sølvkalakker og andre.
Den hellige treenighedskirke blev bygget i en meget sjælden arkitektonisk form i det 17. århundrede. Det var under mange renoveringer gennem tidene. Du kan se en mosaikrelieff, hvor imponerende scener i Bibelen ligger i gården i denne dejlige kirke.

Katakomberne på Milos
Milos er hjemsted for Grækenlands største katakomber. Opdaget i 1840 og beliggende nær Plaka, blev disse katakomber bygget til at tjene som en kristen kirkegård i det 1. århundrede e.Kr. Korridorerne er 184 meter lange og er 2-2,5 meter høje.

Cirka 2.000 kristne skønnes at være begravet i katakomberne indtil det 5. århundrede e.Kr., da de blev lukket på grund af jordskred.
Milos-katakomberne, efter Olivenbjerget i Jerusalem og katakomberne i Rom, er det tredje vigtigste kristne monument af deres type.

Kleftiko
Kleftiko er Milos-øens mest ikoniske og populære strand. Den eneste måde at komme til stranden ved Kleftiko er med båd. Det er kendt, at Kleftiko var skjulestedet for de gamle pirater, hvor de ville opbevare deres stjålne skatte. Den eneste måde at komme til Kleftiko på er med båd, men der er mange daglige bådture, der afgår for turister fra Adamas havn. Med sine enorme hvide vulkanske klipper tilbyder Kleftiko dig muligheden for at svømme i krystalklart, turkis vand omgivet af imponerende og unik natur!
Milos ‘organiserede bådture giver normalt dig beskyttelsesbriller, snorkler og flippers, så du kan drage fordel af den smukke havbund.

Det antikke Milos Teater
Ikke mere end 200 meter fra Catacombs er et teater med kvaliteter af uberørte pariske marmorpladser vendt mod vestsiden af ​​den naturlige havn og bakkernes mørke kontur. Selve placeringen er grund nok til at komme. Teateret, der hørte til den gamle by Klima, blev først bygget i hellenistisk tid i det 3. århundrede f.Kr. og måtte rekonstrueres, efter at byen blev ødelagt i romertiden af ​​Athenerne.
Teatret er hugget fra bakken, og et monument, der en gang kunne rumme 7.000 tilskuere (sammenlignet med 700 i dag) er blevet udgravet i op til otte niveauer. Glem ikke at kontrollere akustikken og overveje de svage rester af de omkringliggende mure og tårne ​​i det gamle Klima.

Solnedgang i Plaka
Plaka er den største by på øen og hovedstaden i Milos. Den sidder på en stor klippe, hvor biler ikke kan komme ind. Næsten overalt i byen tilbyder uforlignelig udsigt over Milosabugten, hvilket gør det til et andet perfekt sted at komme og se en græsk solnedgang.
Det meste af Plaka har traditionel kykladisk arkitektur med hvidkalkede bygninger og blå tag. Det er en anden lille by, hvor enhver kan komme og shoppe i butikken, nyde et græsk måltid eller nyde en solnedgang, mens solen går ned. Der er også et Folkemuseum, et arkæologisk museum og et par idylliske kirker.
For at få adgang til Plaka bliver du nødt til at parkere under byen og gå 5 til 10 minutter til byen, da biler ikke kan komme ind i disse smalle gader.
Det er værd at bemærke, at byen Plaka har en lidt mere eksklusiv følelse efter solnedgange. Hvis der var et moderne område i Milos, ville Plaka være det område.

Pollonia Beach

Pollonia er en venlig og rolig sandstrand. Han er forelsket i skyggetræerne, der overser Kimilosøerne.
Området har også adskillige fremragende restauranter, der serverer fremragende forfriskninger til både besøgende og lokale.
Disse forhold gør området ideelt til dykning og dykning i havet.
Dens beskyttede havn er også fremragende til andre former for maritime aktiviteter. Det er mindre sandsynligt, at du bliver angrebet af hajer og andre grusomme havdyr.

Hvor skal man bo i Milos? Rejser til Grækenland fra Kreta til Santorini.

Portiani Hotel
Hotel Portiani er meget godt beliggende i havnen i Adamas, i centrum af byen Milos, og kombinerer let adgang til havnen og strandene.
Portiani Hotel tilbyder overnatningstjenester hele året rundt og tilbyder en 17-timers reception, rejseinformation og daglig roomservice.
Portiani-hotellet i Milos er en to-etagers bygning bestående af værelser og suiter. Alle værelser på første sal har private balkoner med udsigt over Det Ægæiske Hav eller landsbyen. På anden sal omgiver 8 front værelser en stor fælles terrasse, der har ubegrænset udsigt over bugten.
Gæsterne kan nyde udsigten over Milosabugten, den største naturlige havn i Middelhavet, fra den store terrasse med udsigt over havet. Rekreationsrummet er også tilgængeligt til brug såvel som cafeteria / bar og morgenmadsområdet. Der er en legeplads 20 meter væk.

Venus de Milo
Det familiedrevne Venus de Milo Studios ligger i Adamas de Milos, kun 300 m væk. væk fra havnen og 250 m. fra Papikinos strand. Vores indkvartering ligger 4 km fra den maleriske Plaka, som er Milos hovedstad. og også fra Milos delstats lufthavn. Med øjeblikkelig adgang til restauranter, caféer og minimarkeder. Hvert smagfuldt møblerede studie har eget køkken og spisestue. Det har også et køleskab, aircondition, komfur og tv. De private badeværelser er udstyret med en hårtørrer.

Heliotropio Studios & Apartments
De hvidkalkede Heliotropio Studios & Apartments ligger på Pollonia Beach i Milos og består af 2 bygninger. Det har en fælles tagterrasse med indbyggede sofaer og panoramaudsigt over havet. Det tilbyder indkvartering med egen forplejning med eksklusiv indretning, gratis trådløs internetadgang og udsigt over Det Ægæiske Hav eller haven.
Studierne og lejlighederne kombinerer traditionelle og moderne dekorative elementer med smedejern eller mørke træsenge, buer og indbygget brusebad. Hver enkelt åbner ud mod en møbleret terrasse eller balkon, mens nogle enheder har et veludstyret køkken eller køkken. Det har aircondition, fladskærms-tv og hårtørrer.
Gæsterne kan starte dagen med en morgenbuffet, der inkluderer hjemmelavet syltetøj, kager, desserter og andre lokale delikatesser. Der er restauranter og små supermarkeder 500 meter fra Heliotropium Halara Studios

Cycladic-stil Studios Halara
Studios i Cykladisk stil Halara ligger på en bakke i den maleriske Plaka de Milos og tilbyder studios med gratis trådløs internetadgang og panoramaudsigt over Det Ægæiske Hav. Det er 5 minutters gang fra taverner, små supermarkeder og butikker.
Halara studios åbner ud mod en delt og møbleret terrasse og har et tekøkken med spisebord, køleskab, komfur og kaffemaskine. Samtlige værelser har aircondition, fladskærms-tv og eget badeværelse med bruser, hårtørrer og gratis toiletartikler. Der er også et pengeskab.
Adamas havn ligger 6 km fra ejendommen, mens Milos National Airport ligger 9 km væk. Plathenia-stranden ligger 4 km væk. Gratis shuttle-service fra havnen er tilgængelig efter anmodning, og gratis offentlig parkering ligger 30 meter væk. Biludlejning kan leveres.

Rejseguide til  Grækenlands mange rejsemål

Rejser til Grækenland og de skønne, græske øer

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Book din rejse, rejsebureau, fly, hotel

Book din rejse til hele verden

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler