Er det sikkert at rejse til Hong Kong 2020 ?

Er det sikkert at rejse til Hong Kong 2020 ?

Opdateret feb 20.
Rejsenyt fra Kina og Hong Kong om Corona virus, politisk uro og generelle sikkerhedsovervejelser som rejsende.
Udenrigsministeriet skrev allerede februar 2020, at generelt frarådes alle rejser til Kina undtagen Hong Kong, Macau og Taiwan. Og der opfordres til skærpet opmærksomhed i disse lande. Disse anbefalinger kan ændre sig fra dag til dag.

Nyeste update fra UM om rejser til Hong Kong

Kina gør tilsyneladende det menneskeligt mulige for at begrænse og stoppe i bedste fald corona virusen. Det er prisværdigt! Se her CNN i Shanghai febr. 2020 nærmest en spøgelsesby.

Hong Kong har ca. 62 smitte tilfælde af Corona (21.02.20)  virus, og grænserne til Kina er mere eller mindre lukkede. Situationen synes under kontrol, men der skal mere tid til for at vurdere korrekt.

Studenter demonstrationerne? Der er ikke så meget nyt om demonstrationerne. De er dykket i antal under truslen om Corona lungebetændelse. Nogle er konverteret til Corona demos. Og midt 2020 overtog Kina væsentlige dele af Hong Kongs interne sikkerhed.

A sales clerk wears a mask as she waits for customers at a hat shop in Beijing on Tuesday, February 18.

A sales clerk wears a mask as she waits for customers at a hat shop in Beijing on Tuesday, February 18.

Small companies that help drive China’s economy are worried about how much damage the coronavirus outbreak will cause to business.”

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Se også her slut Februar 20, hvad CNN observerer. Hong Kong tager truslen særdeles alvorligt og har lukket skolerne til midt Marts. Der er et mix af strejker og aktioner for at få lukket grænser, få mere og bedre beskyttet medical personale.

Se også herunder,  og husk disse data forældes nærmest fra dag til dag. Så går du op i Corona og potentiel risiko så følg med. Meget tyder i øvrigt på at dødeligheden er stærkt faldende som det statistiske grundlag vokser. Kendte influenza vira er stadig mere dødelige målt på antal dødsfald i alt.

Statens Serum Institut er en af de mest pålidelige kilder

European Centre for Disease Control and Prevention

CNN om Corona i Hong Kong

Se utrolige Hong Kong

Hong Kong: Take a Walk on the Wild Side

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler