Squid Game i Sydkorea

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Squid Game – Et vidnesbyrd om Sydkorea og landets kreativitet

Hvad er Squid Game?

Det er nu både en dystopisk og voldelig tv-serie, men yderst medrivende serie på Netflix baseret på noget så usædvanligt som en fin gammel, udendørs børneleg i Sydkorea. Serien tager afsæt i Sydkorea´s dramatiske historie og store økonomiske skel mellem rig og fattig.
Nordkorea har allerede brugt Squid Game politisk og angrebet Squid Game serien – endnu en lejlighed til kritisere Sydkorea.
Som TV serie kom første sæson i september 2021 og sprænger alle visningtal for Netflix. Sæson 2 er under produktion.

Hvad handler Squid Game om?

Squid Game (koreansk: 오징어 게임; RR: Ojing-eo Geim) er en sydkoreansk tv-serie, et yderst originalt overlevelsesdrama på Netflix.

Serien kredser om en konkurrence, hvor 456 sydkoreanske spillere, fra forskellige samfundslag, men hver især dybt i gæld, lokkes med penge til at spille en række børnespil med døden som udgang, hvis de taber, for chancen for at vinde en milliardpræmie.

Hvem er instruktøren af Squid Games?

Før Hwang Dong-Hyuk var “Squid Game-instruktøren”, det vil sige manden bag det, der skal blive Netflix største tv-serie i år, var han studerende på et universitet, der kan prale af hvem der er hvem i filmproduktion i dag: University of Southern California.

USCs berømte kandidater omfatter skaberen af “Star Wars” og “Indiana Jones” -franchiserne George Lucas, enøjede snigmorder Elle Driver i Quentin Tarantinos “Kill Bill” -film Daryl Hannah, instruktør af filmene “A Beautiful Mind” og “How the Grinch Stal Christmas ”Ron Howard, og instruktør af filmen“ Grease ”Randal Kleiser.

Hwang sluttede sig til denne berømte gruppe, da han tilmeldte sig en MFA i filmproduktion på USC’s School of the Cinematic Arts. På det tidspunkt havde Seoul -indfødte allerede en BA i kommunikation fra Seoul National University – den mest prestigefyldte uni i landet – og havde kreditter til at skrive og instruere kortfilm som “Our Sad Life” og “A Puff of Smoke.”

Inspiration til Squid Game

Sydkoreansk film har faktisk skabt store film, også lidt i denne genre.

Vestlige medier har trukket sammenligninger mellem Squid Game og Parasite, den 4 x Oscar-vindende koreanske film fra 2019, der også kiggede på samfundets rigdom og ulighed.

Men i Østasien har seerne påpeget, hvordan showet ligner den japanske film As The Gods Will fra 2014. Filmen er centreret om gymnasieelever, men den følger en sammenlignelig historie.

Tilblivelsen af Squid Games

Isntruktøren, og den kreative sjæl som Hwang er,  havde forestillet sig ideen til filmens utrolige plot  baseret på sine egne økonomiske kampe tidligt i livet såvel som klasseforskellene i Sydkorea, der er beskrevet i sydkoreanske film. Selvom han oprindeligt havde skrevet det i 2009, kunne han ikke finde et produktionsselskab til at finansiere ideen, før Netflix interesserede sig omkring 2019 som en del af deres bestræbelser på at udvide deres udenlandske programmeringstilbud. Hwang skrev og instruerede alle ni afsnit selv.
Squid Game modtog kritisk anerkendelse og tiltrak sig international opmærksomhed. Inden for en uge efter udgivelsen blev det et af Netflix mest sete programmer på flere regionale markeder; inden for de første 17 dage efter udgivelsen tiltrak den mere end 111 millioner seere, hvilket overgik Bridgerton som netværkets mest sete serie til dato.


sydkorea-natur
 

Ser man Sydkorea i filmen

Ja da, mest storbyen som baggrund med fattigdommen i fokus.

Se hele Asien som rejse mål. Vi dækker nærmest alle lande i Asien. Her er et par links til mere rejseviden om Sydkorea.
Sydkorea har til manges overraskelse også høje bjerge og kolde vintre og der er afholdt vinterolympiade i Sydkorea.

 

Hvad skal man opleve i Sydkorea?

Hvad skal man opleve i Sydkorea?

Det koreanske køkken

Det koreanske køkken

Nyeste Rejseartikler