Santorini, den mest romantiske ø i Grækenland?

Santorini, den mest romantiske af de græske øer?

Santorini er kendt som den måske mest romantiske græske ø. “Rejser til Grækenland” er ikke komplet uden berømte Santorini, som har skabt sit ry over mange år med tophoteller, afslappet livsstil, bedste mad, strande og sjov på havet.

Santorini er Zorba, bryllupper og wellness, som man kun kan drømme om på en kold dansk dag

Santorini er blevet det ideelle sted for romantiske ferier inklusive bryllupsrejser i Grækenland, men øen tiltrækker også berømtheder og jet-sættere fra hele verden. Luksushoteller, der er perfekte rammer for  at nyde det bedste af Grækenland, findes overalt på øen. Vi har samlet en buket af dem længere nede i artiklen. Og bonus info: de er til at betale.

Santorini skabt af vulkaner

Santorini er stedet for et af de største vulkanudbrud i historien. Eksplosionen skabte et fantastisk øhav inklusive Santorini og efterlod de smukke geologiske træk, der i dag tiltrækker besøgende til Santorini.

Maden på Santorini er sin helt egen

Køkkenet i Santorini er traditionelt, det er unikt på øen og drager fordel af friske ingredienser, der er aromatiseret med vulkansk jord. Du kan endda tage et lokalt madlavningskursus.

Se alt om græsk mad her, så er du sulten på Grækenland? 🙂

Græsk mad: Spis dig gennem Grækenland

Oplevelser på havet rundt om Santorini

Noget af det absolut fedeste du kan prøve, når du er i Oia og Santorini er en katamaran tur eller bare almindelig sejltur. Øer, inklusive Fyn og Sjælland skal opleves fra havet, det er en så meget bedre oplevelse i Grækenland. Måske ikke den billigste udflugt, men del den med andre, så giver det mening.

Lej en fed båd på Santorini

Oia, sejladser rundt om Santorini, luksus

Seværdigheder på Santorini. First pick er Oia

Oia er uden tvivl et af de mest emblematiske områder på øen med sin unikke arkitektur og hvide bygninger. Ved blot at gå gennem byen vil du få en idé om hvad Grækenland kan som rejsemål, når du går i de snoede smalle gader og oplever udsigter, lyde og dufter aromaer fra den lækre mad og de smukkeste blomster.
Når du ser billeder af denne smukke øgruppe, er de for det meste taget i Oia. Der er mange smukke steder her, men ingen så fotogene som dette. Byen Oia er meget populær blandt besøgende på øen og kan virke lige lovligt velbesøgt om dagen, men kom om aftenen, solnedgangen er uforglemmelig.

Stor tusmørke udsigt over Santorini øen. Solnedgang over den berømte Oia by, Grækenland,

Stor tusmørke udsigt over Santorini øen. Solnedgang over den berømte Oia by, Grækenland. For en endnu rigere oplevelse kan du tage en sejlads om aftenen for at se solnedgangen spejle sig i de hvide bygninger i Oia. Disse øjeblikke vil man huske længe,  når du ser Oia og de røde og  lyse farver i solnedgangen reflekterende i det dybe og mørke Ægæiske Hav.

Kamari Beach Santorini

Kamari Beach Santorini

Kamari Beach

Den største og mest populære strand i Santorini, Kamari, ligger langs kysten af ​​byen med samme navn. Byen og stranden er opkaldt efter den lille bue eller “kamara” indlejret i klipperne i den sydlige ende af stranden, resterne af en helligdom dedikeret til Poseidon. Kamari er kendt for sin kystlinje af sort sand og småsten og er den mest udviklede strand på øen og er fuld af hoteller, barer og natklubber. Foruden solbadning og se på mennesker, er snorkling og dykning populære aktiviteter.

Red beach on Santorini island, Greece. Volcanic rocks

Red beach on Santorini island, Greece. Volcanic rocks

Den røde strand eller den hvide strand?

To strande, der skal være øverst på listen til ethvert besøg i Santorini, er Red Beach og White Beach. De har et passende navn, hver med sin egen livlige farve. Det er ikke let at få adgang til disse strande, så at komme dertil kan kræve lidt mere planlægning fra din side. Det røde sand og de høje røde klipper skaber en smuk kontrast af farve med en klar blå himmel og krystalklart vand. White Beach er prydet med perfekte sorte og hvide småsten i forskellige størrelser, og de lyse klipper tilbyder fremragende fotomuligheder.

Santorini vintur

Vinture er blandt de mest populære aktiviteter i Santorini. Øen er berømt for sine fremragende hvide vine, kendt som nogle af de bedste i Grækenland.
Du kan besøge mange vinmarker, der vides at være nogle af de ældste i verden! på øen, og smag de bedste vine.
Santorini er en af ​​de ældste vinproducerende regioner i verden.

Therasia (tyrasia)

Øen Therasia er en ideel destination for besøgende, der ønsker at nyde den solrige atmosfære i Santorini, mindre skarer. Den største af de fem små byer, også kaldet Therasia, har kun omkring 150 indbyggere. Du kan nå siden af ​​calderaen med en lang trappe, der klatrer op ad klippen. Den mindste ø har den samme maleriske arkitektur som Santorini, og befolkningen deler de samme traditioner og skikke. Uanset om du nyder det som en dagstur eller en weekend, Therasia tilbyder besøgende en autentisk græsk oplevelse på øen.

Akrotiri

At gå gennem ruinerne af Akrotiri vil virkelig give dig en idé om, hvordan øen var i højden af ​​den minoiske civilisation. Det er før vulkanen brød ud og dækkede alt i flere lag af aske. En omhyggelig udgravning har opdaget nogle ganske overraskende elementer indtil videre og det tager tid at sætte pris på de mistede øboere, og hvad der skete er ganske ydmygende.
Arkæologiske udgravninger pågår stadig på dette meget store sted. Der er sandsynligvis stadig mange rester, der skal opdages!

Akrotiri Fyr

Akrotiri-fyrtårnet ligger på den sydlige halvø af øen Santorini. Fyret i sig selv er ikke så attraktivt som udsigten fra det. Dette er et andet smukt sted at bringe en flaske vin og nyde en perfekt solnedgang.

Thera Prehistoric Museum

Thera Museum of Prehistory er beliggende i hovedstaden Fira og er en af ​​de vigtigste kulturelle attraktioner i Santorini. Museet åbnede i 2000 og præsenterer skatte, der er fundet i udgravningen af ​​Akrotiri, herunder en omfattende samling af farverige fresker.

Rejser til Grækenland. Caldera og det berømte blå hvide tema. Grækenland

Græske øer fra Kreta til Santorini. Caldera og det berømte blå hvide tema. Rejser til Grækenland

Hvor skal man bo på øen Santorini?

Maregio suiter
Maregio Suites ligger i den maleriske landsby Oía, få skridt fra Oia-slottet, og tilbyder suiter med en privat dyb pool og boblebad. Kombinerer den traditionelle kykladiske dekoration med moderne minimalistiske detaljer, har hver suite uhindret udsigt over Calderaen.
Hver suite i Maregio har rummeligt interiør og moderne bekvemmeligheder. Samtlige har opholdsområde og satellit, fladskærms-tv og dvd-afspiller. Den nyeste generation af badeværelser tilbyder gratis mærke toiletartikler. Der findes også en espressomaskine og en minibar i hver suite.
I baren serveres rigelige drinks og forfriskninger. Der er gratis wifi på alle faciliteter.
Den maleriske Imerovigli, hvorfra gæsterne kan nyde den berømte solnedgang, ligger 9 km fra Maregio Suites.

Se Maregio Suites

Santorini - græske øer, luxury holidays

Santorini – græske øer, luxury holidays

Cosmopolitan suites
Lige i centrum af Fira – Fremragende beliggenhed
Dette elegante hotel er majestætisk beliggende på en klippe med storslået havudsigt i Fira Town, Santorini hovedstad.
Cosmopolitan Suites har en infinity-pool, der hænger fra klippen og en solterrasse med en af ​​de mest imponerende udsigt over calderaen og vulkanen.
Cosmopolitan Suites tilbyder 10 forskellige overnatningssteder, elegant indrettet i Santorinian-stil, med private eller semi-private terrasser eller balkoner med udsigt over havet og vulkanen.
Hotellets beliggenhed, i hjertet af Fira, giver adgang til det kosmopolitiske natteliv i hovedstaden i Santorini. Det Dominikanske Kloster, den katolske katedral, det arkæologiske museum og svævebanen ligger kun få skridt fra hotellet.

Se Cosmopolitan Suites

Atlantis Hotel
Lige i centrum af Fira – Fremragende beliggenhed.
Dette elegante hotel er majestætisk beliggende på en klippe med storslået havudsigt i Fira Town, Santorini hovedstad.
Cosmopolitan Suites har en infinity-pool, der hænger fra klippen og en solterrasse med en af ​​de mest imponerende udsigt over calderaen og vulkanen.
Cosmopolitan Suites tilbyder 10 forskellige overnatningssteder, elegant indrettet i Santorinian-stil, med private eller semi-private terrasser eller balkoner med udsigt over havet og vulkanen.
Hotellets beliggenhed, i hjertet af Fira, giver adgang til det kosmopolitiske natteliv i hovedstaden i Santorini. Det Dominikanske Kloster, den katolske katedral, det arkæologiske museum og svævebanen ligger kun få skridt fra hotellet.

Atlantis Hotel, Santorini

Oia Mare Villas
Romantisk 4-stjernet pensionat, en kort gåtur fra Caldera de Santorini
Dette ikke-ryger gæstehus har en udendørs pool, en bar / lounge og en bar ved poolen. Der tilbydes en gratis morgenbuffet samt gratis trådløs internetadgang i fællesområder, en gratis lufthavnstransporttjeneste og en gratis reception med manager. Hotellet tilbyder også concierge-tjenester, en vaskeservice og en døgnåben reception. De 22 værelser med forskellige dekorationer har gratis trådløs internetadgang og roomservice. Til din underholdning indeholder fladskærms-tv satellitkanaler, og du finder også et køleskab og gratis mineralvand.
Oia Mare Villas tilbyder 22 værelser med aircondition og adgang gennem udvendige korridorer, et sikkert og gratis mineralvand. Hver bolig er møbleret og indrettet individuelt. Fladskærms-tv med satellitkanaler.
Badeværelserne er udstyret med bruser, hjemmesko, toiletartikler og en hårtørrer. Gæster kan surfe på Internettet ved hjælp af gratis trådløs internetadgang. Der tilbydes rengøring dagligt, og der kan anmodes om massage på værelset.

Relevante links for emnet Santorini

Naxos, den største græske ø i Klykladerne

Oia Mare Villas

Se alle de skønneste  græske øer

 

Santorini klima

MonthJanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDecYear
Average high °C (°F)14
(57)
14
(57)
16
(61)
18
(64)
23
(73)
27
(81)
29
(84)
29
(84)
26
(79)
23
(73)
19
(66)
15
(59)
21
(70)
Daily mean °C (°F)12
(54)
12
(54)
14
(57)
16
(61)
20
(68)
24
(75)
26
(79)
26
(79)
24
(75)
21
(70)
17
(63)
13
(55)
19
(66)
Average low °C (°F)10
(50)
10
(50)
11
(52)
13
(55)
17
(63)
21
(70)
23
(73)
23
(73)
21
(70)
18
(64)
14
(57)
11
(52)
16
(61)
Average
precipitation mm (inches)
71
(2.8)
43
(1.7)
40
(1.6)
16
(0.6)
11
(0.4)
0
(0)
7
(0.3)
0
(0)
11
(0.4)
38
(1.5)
59
(2.3)
75
(3.0)
371
(14.6)
Average precipitation days (≥ 1.0 mm)1097430102481159
Mean daily
sunshine hours
77911121314131198610
Source: holiday-weather.com

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Bookdinrejse.dk

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler