Nordamerika

 - USA

USA giver dig overvældende rejseoplevelser fra New York til  Vestkysten

USA er som det fjerdestørste land i denne verden vanskeligt at pakke ned i én kasse, der står “forstå mig ” på. Som rejseland byder det på ærkevestlig kultur i alskens forklædninger. Metropolen over dem alle, New York City, er symbolet på østkysten og på USA´s rolle som den vestlige verdens fanebærer. Det kulturelle aftryk fra USA til os, er også betydeligt, omend af nyere tid. Broadway som eksempel i New York har været med til at sætte en høj overlægger for teater og live performances, siden forestillingen Oklahoma kom ud i 50’erne. De gule taxier iblandt horder af mennesker er et velkendt snapshot af det urbane liv i det 21. århundrede. Life in the fast lane!

Se også the real America som Midtvesten´s Arkansas, Kansas og Oklahoma

Kontrasten til USA´s kæmpebyer øst og vest og ja midt imellem som Chicago kan næsten ikke blive større, hvis man tager turen ind i landet mod Arkansas, Kansas og Oklahoma; områder med true farmland. Her finder du en stærk kærlighed til ens rødder, by og stat, men også en overstrømmende gæstfrihed. Disse områder lagde land til folkevandringen mod Californien i 1930’erne under den store depression og er alene af den grund en utrolig vigtig del af det USA, vi kender idag.

Sunny California mod vest i USA

Helt mod vest ligger Californien. Staten, der indtil for mylig var styret af en tidligere østrigsk bodybuilder, har nogle af de strammeste våbenregler i USA samt en befolkning verdenskendt for dens ”laid-back” tilgang til livet. Summa summarum er der som rejsende nok at tage fat i, hvis man beslutter sig for at gæste burgerens hjemland og popkulturens hovedmotor. Bjergene i Colorado, ræset i New York, hipsterne i Chicago, de søde piger i Californien og badehotellerne i Florida er alle mulige temaer for en rejse til USA. Mange muligheder er godt, men for mange kan lede til overskuelige beslutninger. Derfor håber vi, at du her finder inspiration såvel som afklaring på, hvilken del af landets alsidige personlighed, der trækker mest.

Rejseinspiration fra USA

Seattle, Go west og oplev en af USA´s hurtigst voksende byer

Seattle, oplev den dynamiske west coast  i USA
Seattle og staten Washington, Bill Gates´ home turf, hvor han stadig bor (ved Lake Washington i Medina),  har så meget at byde på. Byen er en duks, hvad der handler om vækst: flere new starts, største virksomheder, befolkningstilvækst osv. De fleste parametre ville få enhver borgmester til at slå sig på maven af fryd. Men byen er også, forude high-tech og virkelig stor, vibrerende, venlig og fuld af dejlige restauranter og cafeer og lige  uden for det hele lige det betagende Stillehav.
Jeg var i Seattle første gang for 30 år siden, og det var en fest i 14 dage med de sødeste mennesker. Da vi kunne se og…

Singapore Airlines satser på nye, superlange ruter til USA

Fra Singapore til Seattle uden stop med Singapore Airlines Airbus A350-900

Fra Singapore til Seattle uden stop ? Det er da en reel fly nyhed. Singapore Airlines Airbus A350-900 er spydspidsen i Singapore Airlines oversøiske sats som denne nye rute i 2019 fra Singapore til Seattle i et hug.  Det er en ny æra, selskabet træder ind i takket være det nye super fly.

•    Seattle bliver den 5. by i SIA´s netværk i USA og den fjerde non stop til USA fra Singapore.
•    Samtidigt kommer nyheden om at endnu en non-stop forbindelse fra Singapore til Los Angelses også åbner…

Ryder Cup, viden og løbende nyt om verdens største golfturnering

Hvor og hvornår afvikles Ryder Cup 2020?
Ryder Cup afvikles hvert andet år som verdens største golfturnering. USA og Europa skiftes til værtsskabet og i 2020 spilles Ryder Cup på Whistling Straits i Kohler Wisconsin. Det sker i dagene fra fredag den 25. september til søndag den 27. september 2020.

Det bliver Padraig Harrington der bliver kaptajnen i 2020. Han har vundet 3 Majors, han har spillet 6 Ryder Cups og været med til at vinde 4 gange. Han spiller stadig fremragende golf, så til lykke Europa med udnævnelsen.
Hvem er kaptajn for det amerikanske Ryder Cup hold 2020
Steve Stricker er valgt…

Krydstogt i Florida til "ingen penge"

Krydstogt fra Florida til smukke Bahamas.
Et krydstogt i Florida blev svaret på vore bønner om en billig ferie i Florida! Men der var lige nogle overvejelser. Her er historien.
Efter at have været i Florida for at studere var det tiltrængt med en uges anderledes ferie, inden jeg igen skulle hjem til Danmark. Min veninde og jeg gik straks i gang med at finde ud af de forskellige muligheder, og da vi begge var studerende, måtte det ikke være for dyrt. Der gik dog ikke lang tid, før vi faldt over diverse muligheder for et krydstogt fra Florida.
Florida…

San Diego, here we come!

San Diego, et rigtigt godt ferie alternativ til San Francisco og LA ved Stillehavet.
San Diego er oppe mod store konkurrenter i  California, som  er den mest befolkede delstat i USA med en økonomi, som var det et land, ville ligge på top 10 i verden i bruttonationalprodukt. Det er samtidigt en af de dyreste stater at bosætte sig i.
San Francisco byens tilhørende tech-områder såsom Silicon Valley er ubestridt verdens største hotspot for ny teknologi med milliardinvesteringer i et utal af start-ups.
Sagnomspundne Los Angeles er stadig hjemsted for underholdningsindustrien og nogle af de mest celebre personer i verden og en…

På tide at udskifte dit hotelophold med overnatning i en lade ?

Ny hoteltrend i USA: Drop hotellet, find en lade  at sove i!
Den  hotte ny  hoteltrend i USA lyder på: Back to nature. USA er med på denne ret ny måde at holde ferie på: Drop hotellet, find en lade at sove i, men ikke hvilken som helst! Det er faktisk blandt de mest populære steder at holde ferie i USA ifølge HomeAway. Steder som Broken Bow Lake i Oklahoma, Spirit Lake i Iowa, and Hill Country i Texas er blandt de hurtigst voksende i antal overnatninger inden for denne kategori af den ny hoteltrend i USA.
Den ny hoteltrend  i USA…

Orlando - Florida for hele familien

Familieferie  i Orlando, Florida
– en rejsebeskrivelse fra det virkelige liv
Vi er mor på 45, bonusfar ligeledes på 45, søn på 16 og datter på 13. Vores ferie startede i Chicago med et besøg hos min søster og hendes mand.
Chicago er anmeldt før her på traveltalk.dk,  så jeg vil nøjes med at konstatere at Chicago så absolut er et besøg værd.
Flyturen med Swiss Air
Vores tur til Chicago gik via Zürich med Swiss Air. Der var en del at spare på flybilletterne  via Zürich. Der er imidlertid en direkte afgang fra København med SAS. Det formindsker flytiden med nogle timer. Det…

Lollapalooza i Chicago

Klokken havde passeret middagstid i Chicago, Illinois, hvor slutningen af juli måned byder på den årlige udgave af Lollapalooza-festivalen. Hvert år danner de sidste blocks mellem downtown Chicago og Lake Michigan ramme for Chicagos mash-up af Distortion og Roskilde, hvor man kan opleve fortid, nutid og fremtids store navne give gas i midten af USA’s tredje største by. Blandingen af gadefest og parkliv skaber følelsen af at opholde sig i en oase midt i en glohed storby kendt for ulideligt kolde vintre og et af verdens mest prestigefyldte universiteter, hvor alle er overgivet til varmen og musikken. Udstyret med…

Los Feliz, Los Angeles, i stjernernes selskab

I stjernernes selskab i Los Angeles
José Vicente Feliz var i 1781 med i ekspeditionen, der bragte de første mexicanske kolonister til Californien fra Mexico. Senere var han med til at grundlægge byen Los Angeles, og lagde således navn til den del af byen, der i dag hedder Los Feliz. Og til stadighed emmer distriktet af LA i ånd og feel; mondæne boulevarder og grå kvarterer udgør skiftevis gadebilledet, og kigger man mod nordvest vil man få øje på Hollywood-skiltet, der minder en om, hvor tæt man er på det sted i verden, hvor flest legender er blevet skabt, og…

Idyllwild i det sydlige Californien

Det ægte uspolerede Syd Californien midt i San Jacinto bjergene
Udsigten fra værelset bød på nåletræer og træhytter langs snoede veje i det kuperet bjergterræn. Ingen af dele associeres som regel med det sydlige Californien. Men det er lige nøjagtigt her – en times kørsel vest fra legendariske Palm Springs – at bjergbyen Idyllwild gemmer sig. For de fleste udlændinge er solstaten hovedsageligt forbundet med en lang boulevard prydet med gyldne stjerner, badestrande med surfer dudes og bikiniklædte unge kvinder a la Baywatch og Arnold Schwarzenegger, der efter en lang karriere i bodybuilding og film blev guvernør. Men alt det…

Facts om USA

TravelTalk - country fact time icon

03:41 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

US Dollar

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
326.7 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
20 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over USA

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK