Temarejser

 - Mad og Vin

Mad og Vinrejser

Mad og Vinrejser handler om at sanse og nyde det land, du besøger.  Gennem mad og vin fornemmes landets historie og egenart. Og det er en dejlig udfordring at finde den gode mad og vin,  der giver en ferierejse den helt særlige ekstra dimension. Mad og vin er en rejse værd “any day”, hvis du er lidt et madøre, et menneske med sans for livets sanselige kvaliteter.

Restauranter i Singapore. Iggy´s Singapore, Mini-Gastro-Bar-Beef-tripe-fish-tacos-and-croquette

Restauranter i Singapore. Iggy´s Singapore, Mini-Gastro-Bar-Beef-tripe-fish-tacos-and-croquette

Mad og vinrejser trækker folk fra hele verden

Tænk gourmet restauranter, som Noma, der besøges fra hele verden eller din yndlings restaurant i New York eller Anthony Bourdaine, der på TV på kærligste måde viser os den nære sammenhæng mellem madkultur og de gode venskaber overalt i verden. Eller den lille landsby restaurant i Italien med en pastaret, der bare er helt perfekt til rørende få Euro. Det er ikke “prisen på grisen”,  det kommer an på, men oplevelsen skabt af den kærlighed og kunnen, der fører til det måltid, du husker med glæde og længe. Måske kommer du tilbage alene af den grund til et rejsemål og husker det for altid.

Iggy´s Singapore, grøntsagshaven på tallerken
Det vil vi gerne inspirere til. Mad og vinoplevelser og inspiration fra udvalgte steder i hele verden.
To af de mest usædvanlige er vinrejser til Moldova lige nu eller Michelin gourmetmad for 1.50 usd i Singapore, men vi skal nok finde noget mere, der er appetitvækkende og rejseværdigt!

Læs om mad og vinrejser

Her er gode bud på at komme igang med at få rejsetips baseret på din interesse for lækker mad og vin.

Frankrigs bedste vindistrikter, en introduktion

Italiens vindistrikter

Michelinstjerne mad for 1.5 usd i Singapore

Gastropubs i England

Find din mad og vinrejse drømmerejse

I afsnittet Drømmerejsen kan du “lege med” supernemt at kombinere rejsetemaer og rejseinteresser med konkrete rejselande og rejsemål og se, om ikke din drømmerejse dukker op.

Rejseinspiration fra Mad og Vin

Italiens vindistrikter i verdens største vinland

Italiens vindistrikter producerer mest vin i verden
Italiens vindistrikter er spredt over alle Italiens 20  regioner fra Alperne i Nord til Sicilien og Sardinien i syd. Forskellige vine og druer, et utroligt varieret smagsindtryk og et studie for livet i velsmag og naturligvis det perfekte match til Italiens rige køkken.
Det er samtidigt et af verdens ældste vinproducenter. Der produceres bogstavelig talt vin overalt i landet, som også er verdens største producent af vin, tæt forfulgt af  Spanien og Frankrig. Årsproduktionen lander på 45-50 millioner hl  vin. Landets indbyggere tager selv for sig af druerne med et gennemsnits årsforbrug på ca….

Cool restauranter i Singapore & high class hang-outs

Top dining og drinking spots i Singapore.
Her begynder en selektiv nydelsesrejse gennem Singapores utal af fristende kulinariske oplevelser. Det er 3 picks ud af virkelig mange, der også giver en ekstraordinær fin oplevelse med hjem. Det er lidt et kendetegn ved byen med det store udvalg.
Her en en appetizer fra den heftige Singapore madscene. Black Angus bøffen må næsten kunne  konvertere en veganer, næsten 🙂

https://www.facebook.com/VisitSingaporeOfficial/videos/807057452962424/?t=22

Les Amis
Les Amis er en af de top restauranter i Singapore, man bør sætte en aften af til hvilket antallet af priser og hædersbevisninger til fulde beviser. Michelin har sendt to store stjerner til…

Friuli i det smukke nordøstlige Italien

Friuli,  fra Venezia til de højeste bjerge i nordøst, vil du med ?
Friuli er begunstiget med et perfekt klima for vindyrkning. Og det startede vor interesse for Friuli, en af Italiens 20 regioner (Se kortet). Det var de utroligt elegante hvidvine. Så vi ville vide mere: Og det var især Pinot Grigio vindruen og vinene (Pinot Gris)  som vakte nysgerrigheden. Hvordan ser området ud, hvad er der at se og opleve? – Velvidende at hele Italien i al sin forskellighed har noget særligt at byde ind med. Det skal bare identificeres. Så her var det Pinot Grigio. Lad os…

Singapores restauranter. Der er over 20.000 at vælge imellem.

Singapores restauranter er imponerende i kvalitet og antal.
Singapores restauranter er ufattelig mange og meget varierede i pris og smag etnicitet og alle køkkener er repræsenterede.
Få storbyer har så mange kvalificerede restauranter, der dækker ethvert madbudget fra få kroner til “the sky is the limit”. Også noget så eksotisk som Michelin mad til under 20 kr.
Når man er i Singapore, så er der en ting der er et “must”: Spis rigtig god mad. Det kan du gøre,  ikke kun på Singapore´s restauranter, men på mange gadehjørner. Hele spektret er dækket fra gader med streetfood til gourmet restauranter, tilmed dem med Michelin…

Det dejlige tyrkiske køkken

Hvad spiser man i Tyrkiet? Den komplette oversigt over det tyrkiske køkken.
Det tyrkiske køkken er blandt de bedste i verden, siger man,  sammen med bla. det franske, italienske og det kinesiske. Her findes uanede mængder af både tyrkiske specialiteter og traditionel europæisk mad.
Nogle af de mest populære tyrkiske retter og drikkevarer er:
Menemen
Tyrkisk meget populær morgenmad med æg, peberfrugter, løg, tomater og kartoffel. Sund og nærende, en god start på dagen.
Meze Tyrkiet. Mad til hverdag og fest. Lækkert og sundt.
Meze
En gennemgang af mad i Tyrkiet er ikke komplet uden de lækre tyrkiske forretter. De tyrkiske forretter hedder mezer…

På vinrejse i Moldova ?

Vinrejse til Moldova?
En vinreje til Moldova står måske ikke øverst på listen over dine rejsemål? Hvorfor ikke tillader vi os så at spørge. I Europas billigste land er der meget at se og opleve i trygge rammer, og vinene er outstanding.
Moldova´s vinproduktion er måske endda en af vinverdenes bedst bevarede hemmeligheder.
Du finder vine af højt niveau i dette gamle vinkultur land, der ufortrødent gennem århundreder har produceret for os ukendt klassevin, så det er værd at overveje en vinrejse til Moldova.
Vinrejse til Moldova til vinens bedst bevarede hemmelighed Cricova-vinmuseum-i-Moldava
Men man kender særdeles godt Moldovas vine i Østeuropa, også…

Michelin streetfood i Singapore for 1,50 USD ?

Singapore streetfood med Michelin stjerne for under prisen på en hotdog?
Singapore streetfood er berømt, men det her er uden tvivl verdens billigste Michelin stjerne mad, og en utrolig historie. Få den her:

I Singapore er konkurrencen om de bedste måltider benhård,  især  blandt gadesælgere af Singapore streetfood, de såkaldte hawkers, som det kaldes i Singapore. Det er nærmest en national skat med en hel gade Hawker Street viet til Singapore street food. Men restauranterne kæmper også om gæsternes gunst. Det bliver flottere, større og mere eksperimenterede hele tiden, og stjerne fra Michelin strøs med lind hånd over byen.
Liao Fan Hong…

Emilia Romagna: Italiens gastronomiske hjerte

Emilia Romagna – Italiens madøre
Provinsen Emilia Romagna er Italiens gastronomiske hjerte eller om du vil “madøre”. Og de har noget at have det i. Det er her mange af de mere internationalt kendte italienske retter kommer fra. Pastakulturen er helt sin egen i området, og mange gode råvarer kommer fra området såsom; Parmesan (fra Parma), Prosciutto di Parma (kendt som Parmaskinke i Danmark), og Alceto Balsamico fra Modena. Her kan man godt glemme alt om, at eksklusive råvarer i Italien kun kommer fra Piemonte, fordi ligesom i Toscana har Emilia Romagna masser af trøfler og nogle udmærkede, dog i…

Intro til Englands madkultur fra Fish & Chips til Michelin stjerner

Englands madkultur er i kraftig udvikling.
For år siden ikke noget at råbe hurra for, men idag er Englands madkultur og gastronomi i rivende udvikling og en rejse værd  i sig selv. Restauranter med Michelin-stjerner, madlavningsskoler af høj kvalitet  og landmandsmarkeder. Der  er også madfestivaler, gastropubs, Slow Food UK og – ja – fisk og chips. De bidrager alle til Storbritanniens voksende ry som en destination for madelskere. Englands madkultur er i top. De mange forskellige regioner i Storbritannien er ved at genvinde deres traditionelle lokale retter og tilbyder dem med en nyfundet stolthed, og indflydelsen fra Storbritanniens forskellige etniske…

Østrigs gastronomi og vin i rivende udvikling

Østrigs gastronomi og vin er i rivende udvikling
Østrigs gastronomi og vin har oplevet et stort kvalitetsmæssigt løft de seneste år. Man har stadig respekt for den klassiske gastronomi, men kendte retter nyfortolkes på en spændende måde, gamle traditioner genoplives, og landets bedste vine har opnået verdensklasse.
Wagram vinproduktion på øverste hylde, her topproducenten Gregor Nimmervoll
Fra slagmark til østrigsk vinproduktion i verdensklasse
– Gregor Nimmervoll´s Veltliner verden – det perfekte eksempel på Østrigs gastronomi og vin idag
Den lille by Wagram kom for alvor på verdenskortet i 1809, da Napoleons tropper tørnede sammen med den østrigske hær under ledelse af Hertug Karl….

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK