Emilia-Romagna. Italiens gastronomiske hjerte

Emilia-Romagna – Italiens madøre

Provinsen Emilia-Romagna er Italiens gastronomiske hjerte eller om du vil “madøre”. Og de har noget at have det i. Det er her mange af de mere internationalt kendte italienske retter kommer fra. Pastakulturen er helt sin egen i området, og mange gode råvarer kommer fra området såsom; Parmesan (fra Parma), Prosciutto di Parma (kendt som Parmaskinke i Danmark), og Alceto Balsamico fra Modena. Her kan man godt glemme alt om, at eksklusive råvarer i Italien kun kommer fra Piemonte, fordi ligesom i Toscana har Emilia-Romagna masser af trøfler og nogle udmærkede, dog i Danmark ret ukendte vine.

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campania
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilia
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta
Veneto

 

Læs det meste om italiensk mad her: Hvad spiser man i Italien, hvordan, opskrifter, og hvad drikker man til.

Italiensk mad fra Trento til Sardinien

Italienske vinrejser

Italiens vindistrikter fra Nord til Syditalien

Rejser til Italien, se et nøje udvalg af rejser til Italiens 20 provinser fr Alperne til Sardinien.

“Rejser til Italien til alle 20 italienske regioner. Rejser til Italien, du vil elske, kan gå til hvilket som helst af Italiens 20 provinser. Italien har nemlig 20 regioner ialt. Den regionsopdeling giver dig en god pejling på, hvor enestående og forskelligt, det store, historiske og smukke land med den dejligste mad og vin faktisk er.”

Læs videre om Emilia Romagna herunder.

Rejser til alle Italiens 20 regioner

 

Bologna, en kulturby fra etruskernes tid ca. 800 år vor  tidsregning

Og er man i Emilia-Romagna er hovedstaden i regionen, Bologna, et must see (ca. 125 km fra hotellet). Her kan man nemt få en dag til at gå ved at spadsere rundt i det smukke og stemningsfulde centrum, med masser af forretninger, caféer, restauranter og dejlige pladser.

Bologna, Emilia-Romagna, Italien

Bologna, Emilia-Romagna, Italien

Oprindelsen af byen kan spores tilbage til etruskerne, som herskede på den italienske halvø fra ca. 800 f.Kr. til ca. 200 f.Kr. Senere kom byen under romerne og mange levn fra denne tid er stadig intakte. I middelalderen blev Bologna en selvstændig bystat og i tiden derefter sloges byens herremænd om magten. De interne magtkampe sluttede først i starten af det 16. århundrede, da bystaten kom under Pavestaten. Bologna bibeholdte dog en vis form for selvstændighed ved at beholde dens gamle juridiske system, vigtigst i denne sammenhæng byens senat, samt ved at have en ambassadør i Rom.
Byens mange kirker og palæer er rige på kunst og bidrager til at man får en forståelse for Bolognas kulturelle vigtighed gennem tiderne. Inddrager man dertil de mange smukke pladser, som Piazza Maggiore, og den umådelige smukke middelalder arkitektur, har man en vindende kombination til en storbytur.

Prosciutto di parma med figner fra Emilia Romagna, Italien

Prosciutto di parma med figner fra Emilia Romagna, Italien

Byen har en størrelse, der gør den meget velegnet til en hyggelig storbyferie. Den er stor nok til, at man ikke kommer til at kede sig, men ikke større end at man hurtigt kan overskue den og lære den at kende. Dertil er der masser af liv, unge såvel som gamle, da Bologna har verdens første og ældste universitet, som er Italiens mest prestigefyldte, der er med til at præge byen, som i dag er en levende universitetsby.

Det kan også klart anbefales at bruge noget tid den smukke park, Giardini Margherita.

Emilia Romagna byder også på meget mere end Bologna, og byer som Parma, Modena, Piacenza, Rimini, Ravenna, Cervia – Milano Marittima og Cesenatico er bestemt også et besøg værd!

Se det formidable renoverede hotel i Emilia Romagna. Grand Salso Maggiore

Gå til Vindrose rejser

Vil du læse mere om Italien ?

20 rejsemål i Italien

Rejser til alle Italiens 20 regioner

 

Intet i denne sammenhæng er mere nærliggende at at hoppe direkte ned i Roms utrolige mikrokosmos, en verden i sig selv bygget af historie, kultur og nydelse.

Trevi Fontænen. Berømt springvand i Rom.

Så tager vi helt sydpå  f.eks. til historien om dejlige Sicilien. 

https://www.traveltalk.dk/palermo-taormina-og-catania-pa-sicilien-tre-syditalienske-perler/

Nyeste Rejseartikler