Indonesiens mange øer, over 18.000 i alt

Indonesiens mange øer, et utroligt stort 0g nyt rejsemål

Indonesiens mange øer som begreb er ikke en overdrivelse: Der er mindst 17.508 øer i Indonesien. Indonesiske mange øer er det archipelago, som udgør det største øhav i verden. Øhavet består af fem større øer og omkring 30 mindre grupper. Der er et samlet antal på mindst 17.508 officielt registrerede øer, hvoraf kun ca. 6.000 er beboede. De nyeste optællinger viser, der reelt er over 18.000 øer, og tallet stiger hvert år indtil videre. Det er et helt nyt og fantastisk rejsemål! Især hvis du er til uspoleret natur, sjældne dyr, top dykning og bærer en eventyrer i hjertet. Der er ingen mangel på luksus heller, og vi er generelt langt fra de priser, de andre ø paradis tilbud lyder på. First mover?

Se de mange 1.000 indonesiske øer

Vi tager dig i denne artikel med til nogle få ud af de mange tusinder øer. Bali er ikke en af dem her, men vi dækker Bali som den udsøgte rejsedestination, den er, separat og omfattende. Hvad er de vigtigste grupper af indonesiske øer? Sunda Islands Greater Sunda Islands Sumatra, tidligere Swarna Dwipa. Java, tidligere Jawa Dwipa. Borneo: opdelt mellem den indonesiske region Kalimantan, landet Brunei og landet Malaysia’s stater Sabah og Sarawak. Sulawesi, tidligere Celebes. Mindre Sundaøer: øen Timor delt mellem indonesisk Vesttimor og landet Østtimor Maluku-øerne (Molukker) New Guinea: delt mellem de to  Indonesiske provincer, Papua og West Papua og landet Papua New Guinea.

En helt ny og enorm stor rejsedestination at udforske

Indonesien med sine hinduistiske og buddhistiske skikke er måske bedst kendt for sin kunst og håndværk såvel som sine feriedestinationer som Bali. Hvert år kommer flere og flere udenlandske turister til Indonesien, fortryllet af landets naturlige skønhed, kærlige og indbydende lokale indbyggere. Turismen i Indonesien vil nå et højdepunkt, når vi rejser igen i 2021. Indonesien er et land med kontrasterende landskaber, der spænder fra udsøgte og attraktive strande til brede og stejle bjergkæder. inklusive nogle af verdens mest kendte vulkaner. De signaturgrønne farver er produceret af rismarkerne og tilbyder en storslået og fantastisk udsigt nærmest overalt. På hver af de fantastiske indonesiske øer og strande, vi du også opdage mange landsbyer fulde af rig lokal civilisation og arv. 

 

Indonesien, Java Bromo and Semeru mountain over the cloud

Indonesien, Java, Bromo and Semeru vulkan bjerge, i fredet område i nationalpark

Java

Bromo Tengger Semeru National Park, lokalt kendt som Taman Nasional Bromo Tengger Semeru er en nationalpark beliggende i East Java, Indonesien, øst for Malang og Lumajang, syd for Pasuruan og Probolinggo, og sydøst for Surabaya, hovedstaden af Østjava. Her finder du bla. fantastisk smukke vulkaner og strance.

Sunda øerne rummer bla. Bali.  Bali er en indonesisk vulkanø. Det er den vestligste af de små Sundaøer beliggende mellem øerne Java mod vest og Lombok mod øst. Øen er et populært turistmål.  Bali udgør sammen med nogle få mindre naboøer, af hvilke Nusa Penida er den største, en af Indonesiens 34 provinser med 4.225.384 indbyggere.

Sunda øerne rummer bla. Bali Bali er en indonesisk vulkanø. Det er den vestligste af de små Sundaøer beliggende mellem øerne Java mod vest og Lombok mod øst. Øen er et populært turistmål. Bali udgør sammen med nogle få mindre naboøer, af hvilke Nusa Penida er den største, en af Indonesiens 34 provinser med 4.225.384 indbyggere.

 

Sunda øerne rummer bla. Bali

Sunda øerne er ret små men kendt for Bali ikke mindst.

Bali er en indonesisk vulkanø. Det er den vestligste af de små Sundaøer beliggende mellem øerne Java mod vest og Lombok mod øst. Øen er et populært turistmål.

Pura Ulun Danu temple on a lake Beratan on Bali Indonesia

Pura Ulun Danu temple on a lake Beratan on Bali Indonesia

Bali udgør sammen med nogle få mindre naboøer, af hvilke Nusa Penida er den største, en af Indonesiens 34 provinser med 4.225.384 indbyggere.

A remote resort is built on a idyllic island off the coast of Sulawesi in Indonesia. The Wakatobi resort is a favorite for scuba divers, snorkelers, and kite boarders due to its surrounding reefs and seasonal winds.

Wakatobi resort ligger på Sulawesi øerne og byder på lækker afslapning, dyking og eventyr

De indonesiske øer Wakatobi

Gruppen af Wakatobi-øer er et samlet navn for de fire øer, der udgør en mini-øhav i det sydlige Sulawesi og består af Wangi-Wangi, Kaledupa, Tomia og Binongko. Wakatobi-øerne er kendt for at være et fantastisk sted for snorkling og dykning, så hvis du vil udforske bølgerne i Indonesien, er dette ubetinget stedet at gøre det.

Dette undersøiske paradis er stadig en ukendt rejse destination i Sydøstasien, og det er ikke let at rejse der, men det er det hele værd. Du kan f.eks. rejse via Bali. Kombinere Bali med Wakatobi? Der er masser af ting at lave i Wakatobi, og hvis du er en gennemsnitlig svømmer uden dykkercertificering, kan du stadig nyde øen også. Bo på Wakatobi mindst i 3 dage, hvis dette er din første tur, tid nok til at udforske nogle øer, nyde naturen, lære om deres kultur og blive forelsket i øhavet.

Øerne er også en del af den større Wakatobi National Park, der er dannet for at bevare mangfoldigheden af det marine liv, og du kan også nyde at gå rundt på øerne samt snorkle eller svømme. Du bliver som sagt nødt til at rejse gennem Bali for at komme til Wakatobi-øerne, men en lang rejse er det hele værd. Du besøger en reelt uspoleret paradisstrand og et af verdens største rev med utroligt mange fisk og coraller, som mange turister aldrig vil se.

Wakatobi Resort er et dykkersted i det sydøstlige Sulawesi, Indonesien. Langt fra de store folkemængder og byer, nærmest uden andre dykkere i hobetal i mindst 100 miles blander Wakatobi problemfrit femstjernede hotel faciliteter og civiliserede bekvemmeligheder med et uberørt naturmiljø; en parring, der har sikret et ry som en af verdens fineste dyknings- og snorkeldestinationer.

Wakatobi resort

 

Raja Ampat, Indonesia, surrounded by limestone islands

Raja Ampat, Indonesia

De mere end 600 indonesiske øer, der udgør Raja Ampati Islands

Raja Ampat-øerne ligger i Papua-regionen i Indonesien. Mens der er over 600 individuelle øer, der skaber Raja Ampat, er de fire hovedøer Waigeo, Misoo, Bananta og Salawati. Disse øer er kendt for deres økologiske mangfoldighed, hvilket gør dem til et topmål for dykkere, snorklere og fuglekiggere. Du vil se ualmindelige fugle, herunder Cendrawasih og Wilson Birds of Paradise i Raja Ampat.

Cendrawasih, the Bird of Paradise - Indonesia Travel

Cendrawasih, the Bird of Paradise – Paradisfugl, Indonesien

Disse øer er hjemsted for smukke strande med lavt blåt vand og fint hvidt sand. Lagunerne giver beskyttelse mod vinden og et specielt sted at slappe af i paradis. At bo hos lokalbefolkningen og lære lokalt håndværk og færdigheder er også almindeligt på øerne.

Det bedste tidspunkt at besøge er fra oktober til april.

Bunaken, Diver, Indonesia

Bunaken, Dykkersite, Indonesia

Bunaken’s

Bunaken ligger ud for kysten i det nordøstlige Sulawesi og er udgangspunktet for dem, der ønsker at udforske Bunaken National Marine Park. Når du lærer, at denne havpark er hjemsted for 70% af alle fiskearter i det Indo-Vestlige Stillehav, er det let at se, hvorfor Bunaken er sådan et yndlingssted for dykkere og snorklere. Samlet set er dykkerstederne rettet mod erfarne dykkere med gode svømmefærdigheder. Imidlertid bliver snorkling i lavere koralrev tættere på kysten stadig mere almindeligt. Efter en dag med dykning, prøv den lokale likør, en type destilleret hvidvin serveret med citron og kendt som Cap Tikus.

Parken blev formelt etableret i Bunaken i 1991 og var blandt de første af Indonesiens voksende system af marine parker. Indonesien har nemlig et stigende antal beskyttende naturparker i nationalt regi. Parken måler på knap 80.000 hektar jord (3%) og hav (97%), der ligger i Manado i provinsen North Sulawesi, Indonesien. Det består af de 5 øer Bunaken, Manado Tua, Siladen, Montehage og Nain. Det er en del af regionen Indo-Stillehavet, der understøtter den højeste marine biodiversitet på jorden.

Mountains, ocean bay with boats. Aerial shot. Padar. Wonderful panoramic overview bay with the sand beaches surrounded by the mountains. Landscape of Padar island. Komodo National Park. Indonesia.

Padar island. Komodo National Park. Indonesien.

Komodo nationalpark

Komodo National Park, opkadlt efter komodo varanen, det superfarlige dyr, der kan flænse og fortære en vild bøffel sammen med 4-5 af vennerne,  ligger på de små Sunda-øer og består af flere øer, for det meste Komodo, Rinca og Padar. Det anslås, at der er over 2.500 Komodo-drager – den største firben art i verden, der lever på øerne sammen med heste, hjorte, vildsvin, slanger og vilde bøfler.

Komodovaran - Wikipedia, den frie encyklopædi

Komodovaran – Wikipedia, den frie encyklopædi

Den ikoniske Pink Beach, en af ​​de eneste syv strande i verden, der har denne særlige farve, er en ganske attraktion – selvom der er et stigende antal besøgende, der har haft en katastrofal indflydelse på denne destination, og stranden er ofte forurenet med affald. Det var ved kysten. På trods af dette trækker øens omkringliggende vand stadig dykkere med levende fiskeskoler, hvirvelløse vanddyr og selvlysende koraller skjult under bølgerne.

En rejse til Komodo National Park har brug for planlægning – du skal først komme til Bali og derefter gå til Labuan Bajo på Flores Island (eller tage en færge, men vær opmærksom på, at rejsen fra Bali til Labuan Bajo tager godt 36 timer). Du tager færgen fra Labuan Bajo til Komodo Island.

Strand pavillon på øen Gili, Indonesien

Strand pavillon på øen Gili, Indonesien

Gili øerne

Er du mere til luksus på din rejse til en af Indonesiens mange øer, end til at fotografere Komodo varaner på behørig afstand? Så er her et tip. Et af de mest populære turistmål på de indonesiske øer er Gili-øerne, der ligger lige ud for Lomboks kyst. Lombok er ofte benævnte Bali´s smukke lillesøster. I så fald er Gili øerne i tæt familie.
En gang et mekka for backpackere, der ønsker at tænke ud over rejse boksen, er Gili-øerne ikke længere et hemmeligt sted at flyve hen. Den største af Gili-øerne, Gili Trawangan, er det ideelle sted at prøve dykning, slappe af med en uges yoga-tilbagetog eller surfe. Øen Gili Meno betragtes som den mest romantiske i Gilis og er populær blandt bryllupsrejser. Den tredje ø, Gili Air, er meget populær blandt seriøse dykkere, der ønsker uovertrufne forhold uden her er overrendt.

Volcanic lakes Ato Polo and Nuamuri koofai . National park Kelimutu.

Volcanic lakes Ato Polo and Nuamuri Koo Fai. National park Kelimutu.

Flores

En frodig bjergbarriere mellem havene i Savu og Flores. Flores er et af de mest attraktive landskaber i øhavet. Øens vulkanske rygsøjle stiger til 2.500 meter, og de voldsomme våde årstider resulterer i frodighed, der adskiller Flores fra sine tørre nærmest afbrændte naboer. Det er også religiøst anderledes – 95% af øboerne er katolikker.

Havnen Labuan Bajo, Flores Island, Indonesien

Havnen Labuan Bajo, Flores Island, Indonesien

Indonesiens mange øer rummer også det smukkeste syn i Flores, den majestætiske Kelimut, nær Moni, nordøst for Ende. Hver af de tre kratere i denne uddøde vulkan indeholder en sø med tydelige, levende og gradvis skiftende farver. Ikat-vævning, en asiatisk specialitet,  af høj kvalitet fortsætter med at udvikle sig i det østlige Flores. I den vestlige ende af øen har Labuanbajo smukke koralhaver og er også en færgehavn til og fra Sumbawa.

Mentawai islands

Mentawai islands, Indonesien

Mentawai Islands

Indonesiens mange øer består også af Mentawai-øerne, en samling på over 70 øer, der ligger ud for den vestlige kyst af øen Sumatra.

Den bedste måde at tænke på Mentawais på (som de undertiden omtales er som en slags Sumatran-version af Bali, da der er et veludviklet surfing-samfund her, der tiltrækker surfing-entusiaster fra hele verden.

Der afholdes mange surf turneringer her hvert år, og nogle af de bedste surf i Sydøstasien siges at være i Mentawais.

Hvis du ikke vil nyde bølgerne, kan du tage bådture, der giver dig mulighed for at hoppe i små bugter og bugter, eller du kan slentre gennem det indre af mange øer og udforske frodige regnskove.

Se mere her om Mentawai Islands

Karimunjawa archipelago island in Indonesia

Karimunjawa archipelago, en af Indonesiens mange øer

Karimunjawa Islands (Jawa Karimun)

Indonesiens mange øer handler i høj grad om uberørt natur. Beliggende nord for Semarang, hovedstaden i den centrale Java-provins, er Karimunjawa-øerne fulde af biodiversitet, tropiske skove og koralrev. Denne idylliske øgruppe er udpeget som en marine nationalpark og består af 27 øer spredt over det rolige Java-hav. Det er ekstremt kameravenligt, dets hvide sandstrande og turkisblå hav er udsøgte.

Karimunjawa akvatiske flora og fauna er utroligt. 444 fiskearter, 11 arter af havgræs og 9 alger er blandt de vigtigste. De foretrukne snorkelsteder er Gosong Island, Menjangan Kecil Island, Tengah Island og Tanjung Gelam Island.

Kun fem af de 27 øer er beboede og er hjemsted for en række forskellige kulturer – hovedsagelig javanesiske, men nogle buginesere og andre mennesker.

Madurai folket, en lille etnisk gruppe bor også her.

Karimunjawa National Park

Øerne Derawan

Beliggende i provinsen Øst-Kalimantan, kaldes dette tropiske udvalg af 31 smukke øer samlet som Derawan-øerne. Selvom det stadig er relativt vanskeligt at få adgang til i forhold til de andre øer på denne liste, er turen det værd for dem, der er interesseret i dykning og natur, og det er fordi øerne er en del af Koraltrekanten, et område der vides at indeholde nogle af verdens største marine biodiversitet. Forvent at se pulserende havliv – kæmpe skildpadder, manta-stråler, dugongs og delfiner, for at nævne nogle få – blandt 460 forskellige koralarter.

Kakaban Island er en anden skjult perle. Den store sø (der udgør næsten to tredjedele af øen) er fuld af brodende vandmænd. Fordi de er begrænset til søen uden rovdyr at frygte, har disse vandmænd mistet deres naturlige forsvar, og denne ø er et af de få steder i verden, hvor dette fænomen findes.

Derawan-øerne har været fri for store skarer af bryllupsrejser og bikini-klædte turister, men dette kan snart ændre sig, da Tanjung Redeb lufthavn er blevet udvidet til at rumme flere fly ved ankomsten, turister kan tage en båd til en af ​​Derawan-øerne.

The Banda of Islands

Banda Islands Group er berømt for produktionen af ​​krydderier og er et fascinerende sted med en rig historie, der ikke altid har været så smuk som udsigten over øen. Dette skyldes, at Banda-øerne på et tidspunkt var den eneste kilde til muskatnød og muskatblomst i verden. Mange imperier værdsatte produkterne fra disse øer – fra Persien til Romerriget og til sidst til de portugisiske, hollandske og britiske kolonimagter, der førte et par blodige krige for at få kontrol over den lukrative handel.

I dag er muskatnødplantager for længst væk, og øerne er et hotspot for de velhavende turister, der kommer her for deres smukke koral- og havliv, hvor dykkere regelmæssigt støder på store skoler af delfiner og hvaler, der boltrer sig i havet. ‘Vandet.

Banda kan nås med et lille fly eller med færge fra Ambon; begge transportformer fungerer sæsonmæssigt.

Jungut Batu Beach (Nusa Lembongan)

Jungut Batu Beach (Nusa Lembongan)

Champignon Strand, Nusa Lembongan

Nusa Lembongan Island er et godt valg, hvis du ikke ønsker at rejse for langt væk fra den slagne vej, men du stadig vil holde dig væk fra turistområderne.

Beliggende ud for Bali-kysten, tror mange fejlagtigt, at Nusa Lembongan er en del af det samme område på trods af at det faktisk er en anden region.

På trods af at være tæt på Bali og Lombok, overses Nusa Lembongan ofte af besøgende, hvilket betyder, at den stadig opretholder en rolig atmosfære og et afslappet tempo. Hvis du er på et dyk, er det et meget bedre valg end de fleste dele af Bali, fordi sigtbarheden er utrolig. 

Neira island. Banda Islands, Indonesien

Banda øerne

Hvis vandreture er dit kick, kan du gøre det meget dårligere end at rejse til Banda-øerne, når du vælger mellem Indonesiens mange øer. Berømte vandreture inkluderer Gunung Api, som er midtpunktet for de to hovedøer, Neira og Banda Besar, krøller mirakuløst. Øhavets højeste punkt er Banda Api, der stiger til 666 meter og også er en aktiv vulkan. På spidsen kan du gå en sløjfe fra kanten på jagt efter de ulmende åbninger, der prikker kraterets kant, inden du vender tilbage til Perfect Shore.

Læs mere om Indonesien her på traveltalk (intro)

Rejs til Indonesien med

Top Tours

Top Tours, for dig der vil have maks. rejsekvalitet

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler