Tour de France ruten og det smukke Frankrig

Tour de France ruten i 2018 er 100% fransk.

I 2018 ligger/lå Tour de France ruten kun i Frankrig. Reelt set er der jo ingen sammenhængende rute. Det er etaper, der flytter sig rundt i Frankrig fra dag til dag. Sidste år var man et smut i Spanien, men har valgt at køre fra Nordfrankrig til Sydfrankrig i 2018, så det er oplagt at kikke på ruten udfra et fransk ferieperspektiv. Det er interessant at se de steder man med omhyggelighed gennem ruteplanlægningen viser frem af det smukke sommer Frankrig. Kort sagt er der 3 områder i løbet. Det er interessant at besøge Tour de France ruten, måske for selv at køre et par af etaperne i eget tempo på en cykelferie eller på et road trip ned gennem Frankrig. Håber du får lidt inspiration her.

tour-de-france-2018 kort

Hele den første uge fandt sted  den nordlige 1/2 af Frankrig.  Man begyndte på den lille ø Noirmoutier, syd for Loire, der er landfast via en moderne bro med resten af Frankrig.

Noirmoutier øen Frankrig

De tre første dage på Tour de France ruten i Loire

De 3 første dage blev kørt i  Pays de la Loire , som Pays de la Loire, som dækker de 3 områder Brittany, Anjou, Maine and Poitou. Den regionale hovedstad  her er kendte Nantes.

Derefter kørte man 3 dage i Normandiet, som jo bekendt ligger lige ud til Atlanterhavet og er kendt for fremragede østers og æblebrændevin og enestående natur.

De tre næste dage på Tour de France ruten gik gennem de klassisk smukke  katedralbyer Chartres and Amiens. Domkirken i Chartres ligger i Chartres 80 km sydvest for Paris og anses for at være et af de fornemste gotiske bygningsværker i Frankrig.

Domkirken i Chartres ligger i Chartres 80 km sydvest for Paris og anses for at være et af de fornemste gotiske bygningsværker i Frankrig

Domkirken i Chartres ligger i Chartres 80 km sydvest for Paris og anses for at være et af de fornemste gotiske bygningsværker i Frankrig

Og den 15. juli ligger en etape i det franske Flandern.  Resten af Flandern ligger som bekendt i Belgien. Det er på denne etape man kører på de ubehagelige brosten hele etapen. Fransk Flandern er et område i det nordligste hjørne af Frankrig i regionen Nord-Pas-de-Calais, svarende til arrondissementerne Lille, Douai og Dunkerque. Læs mere her om Fransk Flandern. 

Flandern brostens etape i Tour de France

Flandern brostens etape i Tour de France

2. uge af de 3 i touren blev lagt i Alperne.  Først i Cevennes fra Annecy gennem en række bjergpas i Massif Centr  og videre ned til Rhone dalen.

Derefter fra den lille by Saint Paul Trois Chateaux gennem det vestlige Rhone og Cevennes til Mende. Så videre fra Millau gennem det ret øde og isolerede bjerglandskab i det sydlige Aveyron og Tarn departmenterne, over Montagne Noire til historiske Carcassonne med de imponerende mure.  Her er tildelet en hviledag.

Millau, Aveyron region, Frankrig

Millau, Aveyron region, Frankrig med den verdensberømte bro

Den sidste hårde uge på Tour de France ruten i bjergene

Den 3. og sidste uge ligger 2018  ruten i de maleriske Pyrenæer, hårde for cykelrytterne ovenpå Alperne. Det kørtes fra Carcassonne over bakkerne i Aude og Ariège og op til den høje del af Pyrenæerne ved Bagnères de Luchon.

Col du Tourmalet Pyrenæerne, Tour de France 2009

Col du Tourmalet Pyrenæerne, Tour de France 2009

De næste 4 dage på ruten inkluderer de klassiske bjergpas, man selv kan besøge. Selv i bil er det lidt af en udfordring, men betagende smukt. Naturligvis er Col de Portet and the Col du Tourmalet med i 2018.  Efter den traditionelle tidskørsel i Baskerlandet ender/endte Tour de France 2018 i Paris på Champs Elysée. comme toujours.

Champs Elysee og Triumfbuen

Champs Elysee og Triumfbuen

Mere Tour de France og mere cykelferie?

Læs også om de første utroligt hårde Tour de France løb.

Tour de France, perspektiv fra en ikke dopet liggestol

Se også (flot video) denne utrolige cykelferie i 5 lande på 12 dage, og du kan også være  med!

https://www.traveltalk.dk/den-ultimative-cykel-ferie/

Vil du have mere rejseinspiration fra Frankrig ?

Læs f.eks. om de vigtigste vindistrikter i Frankrig

Franske vindistrikter fra Alsace til Languedoc

Frankrigs Turistråd

Frankrigs Turistråd


 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler