Club La Santa Sport

Scroll

Club La Santa – for sjæl og sundhed

Club La Santa får dig til at synge denne: There is a place that you always can go to. Sådan starter den velkendte sang, som kun kan betyde en ting; du er få minutter fra at ankomme til verdens største legeplads Club La Santa. Club La Santa er et resort på den Gran Canariske ø Lanzarote, tæt på Afrikas kyst, hvilket gør flyveturen til en ca. 5 timers fornøjelse. Club La Santa blev grundlagt af Tjæreborgpræsten og er stadig i dag på danske hænder, hvilket gør at stort set alle guider, instruktører og gæster er danskere. Og hvad er så La Santa sport, som stedet kaldes i folkemunde? Det er kort og præcist verdens bedste legeplads og et sportsmekka for legebørn i alle aldre. Hvis man nyder at være aktiv i ferien med mod på at prøve nye ting, så er det her stedet. Selv har jeg været der 14 gange som barn og ung, og det er nok den ferie jeg har elsket allermest, og som har skabt de største efterferiedepressioner, når turen har været slut. Andet vil dog også være mærkeligt, da du hver dag får leveret en lind strøm af adrenalin, endorfiner og dopamin.

Tag en La Santa newbie med, det er helt ok

Det var med forventningens glæde, at jeg skulle tilbage dertil med min mand, som var La Santa newbie. Efter en fin flyvetur og en tre kvarters bustur blev den velkendte La Santa sang sat på, og man kunne for alvor begynde at glæde sig til en uge med sport, konkurrencer, udfordringer, socialt samvær og frem for alt spandevis af sjov. I 2014 påbegyndte La Santa en gennemgribende renovering, som udover flere faciliteter bød på renovering af de gamle lejligheder og nybyggede luksussuites for de mere kræsne gæster.

Club La Santa - Activities 2017 Vi boede i en af de gamle charmerende lejligheder, og det var perfekt til vores behov. Dejligt soveværelse, lækkert bad og toilet samt terrasse og køkken, så man selv kunne kokkerere. Efter en hurtig check in og frokost i poolbaren blev det tid til at udforske de mange muligheder, som Club La Santa tilbyder. Dette gøres via en meget overskuelig og godt gennemtænkt App, hvor du udover at se dags- og ugeprogrammet kan melde dig til aktiviteter og booke baner. Hver gæst får 260 point i appen, og når du booker en bane eller en populær aktivitet med max antal deltagere, koster det point. Når timen er ovre, får du dine point igen, så du kan booke igen. Dette er ret godt tænkt, da La Santa dermed sikrer sig at folk ikke bare booker alt, hvad der bookes kan ved ankomst, og at alle har mulighed for at prøve de populære aktiviteter med max antal pladser.

La Santa har sport og well-being til alle

Nok om det tekniske og lad os kaste os ud i faciliteterne og mulighederne. Club La Santa har intet mindre end – og hold nu fast – 10 tennisbaner, 5 padel tennisbaner, 4 squashbaner, 2 sportshaller til badminton, gymnastik og håndbold, 5-a side baner med kunstgræs, hvor der danses, steppes, dyrkes yoga med meget mere, fitnesscenter, klatrevæg, cykelcenter med mountainbikes og racercykler, atletikstadion med græs fodboldbane i midten, boksering, dance studio, baner til beach volley, to svømmestadions med 50 meter baner, en stor familiepool, et welness og spa center og sidst, men ikke mindst et fantastisk vandsportscenter med paddle board, kajak og alskens windsurfing udstyr. Udover sportsfaciliteterne har La Santa en håndfuld restauranter, en sportsbar, supermarked, beach club og et diskotek. Kort sagt, der mangler ikke noget.

La santa tennis-instruction_25166379216_o

Guider på La Santa er godt nok dygtige!

Selvom mange tænker, at Club La Santa kun er for dem, som elsker konkurrence og kan finde ud af sport, kunne dette ikke være mere forkert. La Santa er for alle uanset niveau, alder eller sportslig formåen. Udover at aktiviteterne spænder så bredt, så er timerne og konkurrencerne niveau inddelt, så gæster får instruktion og konkurrerer med og mod gæster på samme niveau. Der afholdes også sociale turneringer, som er aldersinddelt, hvor folk passer på hinanden, og hvor det sociale er i fokus. Derudover afholdes der både herre- og dameturneringer, så der er sørget for, at alle kan føle sig hjemme.

Stedet er også ideelt for børnefamilier, da guiderne (de såkaldte Green Teams), hver dag arrangerer underholdning og sport for diverse aldersgrupper. Det betyder, at børnene kan finde legekammerater på egen alder og forældrene kan dyrke deres fortrukne sport. Meget af La Santa Sports succes afhænger i den grad af Green Teamerne, som skal lede slagets gang. Og man må sige de leverer!  Alle de gange jeg har været der, har konceptet syntes rock solid, og instruktørerne har været yderst professionelle, imødekomne og haft en fantastisk udstråling. Hver eneste time eller instruktion har Green Teamerne haft en udstråling, der siger, Hold kæft jeg har bare har verdens bedste job! Man føler sig godt tilpas hele vejen igennem, og man kan altid komme til dem, hvis man har nogle spørgsmål eller er nysgerrig på en ny sportsgren. Udover at instruere og udføre diverse opgaver sørger guiderne også for et ugentligt show, der består af flotte dansenumre og komik, og gæsterne får også lov at vise deres talenter i et børne/gæsteshow.

Club La Santa - Activities 2017

Sport, sport og atter sport

Så er det til tid til at fortælle om ugen og de aktiviteter, min mand og jeg deltog i. Hver dag startede kl. 8:00 med en fantastisk omgang morgengymnastik ved den store familiepool. Efter morgengymnastikken er der mulighed for at gå eller løbe med guiderne, så dagen ligesom kommer godt i gang. Vi valgte dog at starte lørdagen med et spil padel tennis efterfulgt af aqua jogging, som er virkelig sjovt og hårdt løb i vand med minimal belastning af knæ og led. Tempoet og udfordringen fortsatte, da jeg tilmeldte mig den meget populære, og for mig nye koncept, trampolinfitness. Hver deltager fik sin egen lille trampolin, og så stod man og prustede som ind i helvede, mens man bouncede til musik og prøvede at følge med, mens ens puls løb galop. Som en stivbenet fodboldspiller kan jeg ikke have undgået at se ufrivillig morsom ud, men jøsses det var sjovt.  Eftermiddagen stod på tennis og undervisning i pardans, hvor instruktøren var fænomenal til at få en til at føle sig god nok, selvom det var tydeligt for enhver, at vi lignede nogle stivbenede strudse frem for et par valsende svaner.

Club La Santa - Activities 2017

Club La Santa – Activities

Søndag, den berømte andendag, hvor man virkelig kan mærke kroppen, resulterede i en afslapningsdag bestående af morgengymnastik, padel tennis, tennisinstruktion for let øvede til manden og en velfortjent omgang Stretch and Relax til os begge sidst på eftermidagen, og til sidst en minigolfturnering inden aftensmad og på hovedet i seng.

Mandagvar dagen, vi havde set meget frem til, og efter den for os obligatoriske morgengymnastik, stod den på windsurfing for begyndere. Windsurfing er for alle aldre, og jeg har endnu ikke oplevet, at gæster ikke er kommet op at surfe første gang.  Ikke nok med, at du faktisk lærer at windsurfe og hurtigt kommer på vandet, så har du efter endt instruktion frit lejde til at låne udstyr resten af ugen, så du kan windsurfe, når der passer dig. Dette er et genialt koncept, og der er bræt og sejl til alle forhold. Da du surfer i en indelukket lagune, er du aldrig bange for at drive til havs, og hvis du føler, at du er kommet for langt væk, kan du enten bare padle tilbage eller hoppe i vandet og gå langs stranden. Efter windsurfer succesen blev det tid til den sociale fodboldturnering på 5-aside, efterfulgt af en 30 minutters Aqua up session, hvor den stod på styrketræning i vand med oppustelige håndvægte. Igen en rigtig god aktivitet for folk med dårlige led eller knæ. Mens jeg boltrede mig i vandet og fik svømmet et par baner, var manden til endnu en gang tennisinstruktion, denne gang i double taktik. Herefter mødtes vi til en omgang padel tennis.

Tirsdag boltrede vi os med tennis og herefter instruktion i padel tennis, svømning, løb, styrke, endnu en omgang trampolin fitness og dagens tre nye prøvelser; en times fodboldfitness for kvinder, en halv times total ABS og en times step for letøvede. Specielt de sidste to aktiviteter var halvsvære, og igen må man beundre guidernes lyst til at undervise, få alle med og gå forrest.

Efter morgengymnastikken bevægede vi os igen ned til vandsportscenteret for at modtage en halv times teknisk instruktion på et paddle board. Herefter var manden til tennisturnering, mens jeg igen drog mod 5-aside banen og en times instruktion i barefoot fitness. Efter frokost stod den igen på windsurfing, og dagen blev sluttet af med en halv times hullahop og en times tennis.

La Santa Diving

Den sidste fulde dag var torsdag. Og inden der blev givet slip på sportslykkerusen blev det til morgengymnastik, løb, tennis, windsurfing, aqua up, padel tennis turnering og den bedste måde at slutte en aktiv uge på; en eftermiddag i spa med dampbad, sauna, to slags spa og isbad. Det bedste var dog vores aftensession, hvor vi havde meldt os til en af de mest populære aktiviteter. Vi skulle intet mindre end bruge 30 minutter i en silkehængekøje, mens der var dømt meditation. Hold nu kæft det var lækkert oven på en uge, hvor den ikke havde fået for lidt.

Status er, at efter en uges kamp med total sportslykkerus og se ”fucking-dum-ud-mens-man-laver-trampolin-fitness” var der ingen tvivl om udfaldet, og begejstringen var da også total, da min mand foreslog, at vi gjorde det til en årlig tradition at tage til La Santa sport. Så tak La Santa fordi du leverer, som du altid har gjort, vi ses igen!

Gå til la Santas hjemmeside

La Santas hjemmeside

Læs mere om aktiv ferie

Introartikel på www.traveltalk.dk til aktiv ferie

Azorerne´s 9 grønne øer danner en utrolig ramme for en aktiv oplevelsesferie

Aktiv

Kort oversigt

Populære rejseartikler