Antalya

Scroll

Antalya med de smukkeste strande

Antalya ligger 130 km vest for Alanya og er den største by i Middelhavsområdet i Tyrkiet på den sydlige, tyrkiske Middelhavskyst, der ligger i provinsen af samme navn. Byen strækker sig langs den betagende bugt med sandstranden Lara Beach og den 8 km lange strand Konyaalti. Strandene afbrydes af imponerende, stejle klipper. Det gør kun strandene smukkere, og du er mere i læ.

Lara Beach Antalya

Lara Beach Antalya

Byen ligger op til antikkens Lykien og har små 1.1 mill. indbyggere. Den centrale gamle del kaldes Kaleiçi. Byen er både lufthavnsby og provinshovedstad – en fantastisk gammel by, der bestemt er et besøg værd. Det er ikke så mærkeligt, at byen er populær blandt turister, når man tænker på, at Antalya gennemsnitligt har 300 solskinsdage om året! Mange mennesker tager dertil for at nyde det yderst komfortable liv på stranden og ved hotellet og så måske med et par afstikkere blive betaget af den fantastisk flotte havn og den rustikke gamle romerske bydel.
Du er også tæt på Tyrkiets bedste golfbaner, hvor en golfrejse typisk er billigere end i Europa og på ofte et højere niveau.

Vandfaldet Duden i Antalya, Turkiet

Vandfaldet Duden i Antalya, Turkiet

Området  har et utal af minder fra fortiden. Især grækerne og romerne og  har efterladt ca. 2000 år gamle beviser på Tyrkiets rige kulturarv, det der hedder Lykien. De fantastiske ruiner og historie bag er en udflugt eller flere værd.

Antalya. Ancient theatre built by the Lycians in the ancient site of Simena, near the town of Kas.

Antalya. Fint romersk amfieteater i fantastiske omgivelser ved Simena, nær byen Kas.

Læs mere om Tyrkiets smukke Middelhavskyst og alle dens rejsemål her på www.traveltalk.dk. Her finder du et udvalg af de rejsemål i Tyrkiet langs Middelhavskysten, vi finder mest interessante.

Læs også mere om det tyrkiske køkken, du kan nyde i Antalya. Det regnes af gourmeter for at være blandt de store verdenskøkkener sammen med det italienske, kinesiske og det franske m.fl.  Det kunne sikkert blive en lang mad diskussion 🙂

Tyrkisk mad er lækkert og sundt. Mød det tyrkiske køkken

Besøg også Visitantalya

Rejser til Tyrkiet

Den tyrkiske riviera

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet

Kort oversigt

Populære rejseartikler