Bintan Island Indonesien, hvis du kan lide Bali, så se bare her

Bintan Island. Det nye trope rejsemål 45 min. fra Singapore

Bintan Island er det nye hotte sted i Indonesien, og del af den største indonesiske øgruppe, Riau Archipelago. Utroligt Bintan ikke er dukket op på turisme-radaren før, men nu er der store investeringer i hoteller og infrastruktur, så andre end globetrotterne har fundet Bintan. Du kan stadig nå at være blandt de første, der besøger den smukke, ikke helt så lille ø med den fremragende placering.  Det er meget overkommeligt at hoppe til Bintan fra Singapore, og fra Kastrup til Singapore er der typisk 12 timer, f.eks. med Singapore Airlines selv. Du kan ligge på stranden på et par timer efter, alt inklusive.  Så tæt på Singapore og  ret så smuk, med store investeringer i ferie resorts de seneste år.

Bintan er den største ø i øgruppen Riau-øerne ud af 3000 øer

Bintan er den største ø i øgruppen Riau-øerne, der omfatter næsten 3.000 store og små øer, lige over Singapore og Johor Bahru, Malaysia. Øerne strækker sig fra Malaccas stræde hele vejen til Sydkinesiske Hav. Byen Tanjung Pinang er hovedstad i denne provins, der ligger på den sydvestlige bred af Bintan.

Bintan resorts

Bintans største turistattraktion i dag er Bintan Resorts, en spektakulær strandferie destination i den nordlige del af øen, der dækker 23.000 hektar langs hele den sandhvide kyst, der vender mod Sydkinesiske Hav. Her er det hele fra lækker strand til flere golfbaner, et klassisk toptunet ferie resort for alle der vil have høj komfort.

At det ikke er overdrevet at her er lækkert, ses bla. af at man vandt en eftertragtet golfrejse award som “the hotel experience of the year 2020”, udsat af the International Association of Golf Tour Operators.

Bintan er perfekt for en  dykkerferie

Selve øen har også interessante historiske rester i Tanjung Pinang og Penyengat og tilbyder masser af muligheder for surfing, eventyr og økoture for skoler og familie, men er også ideel til afslapning og wellness.

Igara-Wreck, diving Indonesia

Igara-Wreck, diving Indonesia

Mens for dykkeentusiaster Anambas-øhavet i Sydkinesiske Hav tilbyder uberørte dykkepladser, der kan nås fra Tanjung Pinang lufthavn. Mens Natuna-øerne kan nås fra Batam.
Strategisk beliggende syd for den malaysiske halvø ved mundingen af ​​Malacasundene var Riau-øerne, lige siden det første århundrede e.Kr., det yndlingsområde for indiske og kinesiske handelsskibe til at finde ly og vente på tyfoner, der rasede i Syden Det kinesiske hav og Det Indiske Ocean.

Opdaget af Marco Polo i 1202 uden Google Maps

Allerede i 1202 fortalte Marco Polo, den berømte venetianske verdensrejsende, om sin rejse til øen Bintan.
Det er derfor ikke underligt, at i det 18. århundrede kæmpede europæiske købmænd – portugiserne, hollændere og briterne – mod hinanden og de lokale sultanater såvel som de malaysiske og bugiske søfarende i disse farvande for hegemoni over denne strategiske skibskanal .

På det tidspunkt blev denne del af den malaysiske halvø styret af Johor-Riau-sultanatet, hvis sæde skiftede mellem Johor – i det nuværende Malaysia – og Bintan Island, i nutidens Indonesien.

I 1884 lukkede briterne og hollænderne deres forskelle over disse øer med underskrivelsen af ​​London-traktaten, hvorved alle territorier nord for Singapore fik briterne sucerainitet, mens territorier syd for Singapore blev afgivet nederlandske magter.

Siden da skildrede skæbnen og historien for territorierne nord og syd for Singapore veje. Singapore blev centrum for den blomstrende britiske handel, mens nederlænderne, der koncentrerede sig om den nuværende Jakarta på Java, forlod Bintan-øerne isoleret og forsømt fra centralmagten.

I de sidste årtier med nære forbindelser mellem Indonesien og Singapore blev der underskrevet en aftale mellem de to regeringer om at udvikle Riau-øerne kooperativt til fordel for begge lande i den udpegede frihandelszone Batam, Bintan og Karimun. Så ved du det.

Et første træk ved denne aftale var udviklingen af ​​Bintan Resort, en strandferie destination, der dækker 23.000 hektar langs hele sandhvide kysten af ​​Bintan, der vender mod Sydkinesiske Hav.

Rejsen til Indonesien

Indonesiens mange øer, over 18.000 i alt

 

Tjek Indonesia Travel

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler